צעקות באמצא הלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות באמצא הלילה
    אביהוא קיזלשט
    21/01/2011

שלום
    אני מבוגר בן 67 שאנשים מעירים לי שאני צועק וממלמל באמצע הלילה
    אני מעיר משינה אנשים שיושנים בחדר על ידי ואומרים לי שבפעם האחרונה זה נשמע כאילו אני נאבק עם מישהו אמרתי מילים כמו ,,מה אתם רוצים ממני, טוב טוב תעזבו אותי

זה כנראה חלום אולם אף פעם לא צעקתי בקול רם
    האם זו תופעה גריאטרת והאם יש לכם הצעות מה לעשות בכדי להרגיע את התת מודע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעקות באמצא הלילה

הוספת תגובה

• דיבור בשינה בזקנים -תגובה

ד``ר מאיר בראל
    23/01/2011

דיבור בשינה בזקנים

דיבור בשינה הוא הפרעה מאוד שכיחה, בילדים עד 50%. השכיחות יורדת עם ההתבגרות ובמבוגרים עד 5% על מנת לעלות שוב בזקנים. בדומה לדיבור בשינה בצעירים, גם בזקנים דיבור בשינה הוא לרב חסר משמעות תחלואתית, בפרט אם הוא לא חדש, אם הוא היה קיים בגיל צעיר יותר. באם הדיבור בשינה מופיע לראשונה בזקנה ובפרט באם הוא מלווה בהתנהנגות פוגענית כמו צעקות או תנועות גפיים ומופיע בשלב מסויים של השינה(שלב שבו מתרחשות תנועות עיניים מהירות) הוא יכול לבשר או ללוות סוג מאוד מסויים של דמנציה-שיטיון(דמנציה עם גופיפי לוי). דיבור בשינה יכול להיות מושפע ממשקאות המכילים קפאין, אלכוהול, סמים ומתרופות רבות, לשינה, נוגדות יתר לחץ דם, נוגדות דכאון ונוגדות פרקינסון.
    עליך לפנות למכון שינה על מנת לאבחן את סוג ההפרעה בדיבור, את משמעותה ואת הדרך להתמודד איתה. כן קיים פורום הפרעות שינה באתר זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו