מטפלת זרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטפלת זרה
    רחל
    09/02/2011

שלום, לסבתא שלי (בת 87) יש מטפלת זרה שגרה אצלה כבר כמה חודשים בעקבות התדרדרות במצבה הבריאותי. לפני כן היא היתה יחסית עצמאית וחיה לבד בערך 10 שנים. המטפלת נחמדה ומתייחסת אליה כאילו היא אמא שלה, אבל סבתא שלי כל פעם אומרת עליה משהו אחר. היא מאוד חוששת ללכת איתה לבנק ולפעמים היא עושה סימנים כאילו היא לא יכולה לדבר ליד המטפלת. בנוסף, לפעמים היא אומרת שהמטפלת חטטנית ודברים דומים. האם זה יכול לנבוע ממצב נפשי לקוי או שאולי הן סתם לא מסתדרות? אולי סבתא שלי פשוט היתה רגילה לחיות לבד הרבה שנים ובגלל זה היא מתמרמרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת זרה

הוספת תגובה

• מטפלת זרה - תגובה

ד''ר אליהו מזרחי
    10/02/2011

לרחל שלום רב,
    כמבוא לתשובתי,התופעה שאת מתארת להלן מוכרת לנו כעוסקים בתחום.
    עצם כניסתו של אדם זר לביתנו בכלל ובפרט בגיל המבוגר, עשוייה לעורר בנו התנגדות לעצם נוכחותו.
    התנגדות זו, לפחות בתקופת הזמן הראשונה, הינה טיבעית, אך בדרך כלל חולפת מאליה, ככל שההכרות עם אותו "דייר חדש" הולכת ומעמיקה.
    לעתים, לא נוצרת "כימיה" בין המטפל למטופל ואז יש מקום ליפנות לחברה כח האדם שהביאה את אותו עובד, ולבקש להחליפו באחר.
    לעצם המקרה של סבתך, קודם כל יש ליבדוק "הכצעקתה". כלומר, ייתכן שמה שהיא מספרת לכם אומנם נכון, ובמידה ואימתתם את דבריה, יש לדעתי לשוחח עם המטפלת וללבן סוגייה זו ביחד איתה.
    במידה, ולאחר בדיקה מעמיקה, הגעתם למסקנה שאין קשר בין מה שסבתכם מספרת לבין מה שמתרחש בשטח, אזי ייתכן ומדובר במחשבות שווא פרנואידאליות על רקע בעיה נפשית כזו או אחרת.
    במקרה זה, הייתי ממליץ לכם ליפנות לפסיכוגריאטר לצורך ביצוע הערכה קוגניטיבית ונפשית ומתן טפול תרופתי במידת הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו