סבתי בת 86

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבתי בת 86
    לי
    25/02/2011

שלום רב סבתא שלי סובלת מדמנציה כרגע היא נימצאת עם בבית חולים עקב ניתוח ומיד שמו לה זונדה לא אוכלת ורוצים להעביר אותה לבית אבות גריאטרי אנו בודקים להעביר אותה לבית אבות ממשלתי כי אין לאחים כסף לממן ולסבתה שלי יש קצבה מביטוח לאומי 1500 ופנסיה 3000 ש"ח חוץ מההכנסות יש לסבתה שלי כסף בפיקדונות בערך 100000 ש"ח השאלה שלי האם בית האבות לוקח את הכספים בפיקדונות של הסבתא ומה עושים שיש כסף בחשבון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבתי בת 86

הוספת תגובה

• סבתי בת 86 - אשפוז בבית אבות

ד``ר מאיר בראל
    25/02/2011

אשפוז בבית אבות

כדאי יותר לאשפז במוסד ממשלתי לא בשל העלות היותר נמוכה כי היא לא יותר נמוכה מבתי אבות בסיסיים רבים אלא משום ששם התשתית וגם הטיפול הם לרב יותר טובים.
    בנושא הכספי והדאגה לטיפול בכל ענייניה יש למנות לה אפוטרופוס שיטפל בנושאים הללו.
    לשם סידור מוסדי ממשלתי או פרטי יש להגיש בקשה ללשכת הבריאות האזורית לשם קבלת" קוד", לזכאים(שאינם יכולים לממן בעצמם את מלוא העלות). על פי הכנסות , חסכונות המועמד והכנסות קרובי המשפחה מדרגה ראשונה נקבעת הזכאות לקוד ומדת ההשתתפות של המועמד ובני משפחתו.
    מומלץ לפנות לעובדת סוציאלית של הבית חולים(אפשר גם דרך קופ"ח ועיריה) על מנת לקבל עזרה בהתמצאות במבוך הביוקרטי.
    הליכי מינוי האפוטרופוס וקבלת הקוד ממשרד הבריאות הם תהליכים ארוכים שנמשכים זמן רב, חודשים אחדים. בזמן ההמתנה נתן לקבל עזרה ממשרדי השמה למטפלות בבית ש"ישמחו" לעזור לכם בתקופה הראשונה אף חינם על מנת להבטיח שתשתמשו בשרותיהם בהמשך וכן תפנו לבית האבות עליו הם ממליצים שגם הם מסתפקים בתשלומים נמוכים או אף חינם בתקופה הראשונה עד לקבלת הקוד מאותו מניע.
    על מנת לא ליפול בפח ולהקלע למוסד ירוד עדיף להתייעץ עם מוקדי ייעוץ וולונטרים מטעם "רעות" או "אשל" ולא כאלה שטוענים שהם וולונטרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לי
    26/02/2011

תודה רבה על התשובה ולגבי הכסף שיש בפיקדונות האם להוציא את כול הכסף שלא יהיה כלום אנו חוששים שלא יקחו את הכסף שבפיקדנות האם הם יכולים לגבעת בכסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - אשפוז מוסדי

ד``ר מאיר בראל
    27/02/2011

השאלות שאת שואלת חורגות מתחום סמכותו וההתמחותו של הרופא.
    כפי שציינתי, יש לפנות לעובדת סוציאלית שאמורה להתמצא בהיבטים האופרטיבים.
    ובכל זאת לשאלותייך התשובה היא חיובית כפי שכבר צויין בתגובה הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לי
    28/02/2011

תודה על התשובה עוד שאלה כתבת ממשרדי השמה למטפלות בבית ש"ישמחו" לעזור לכם בתקופה הראשונה אף חינם על מנת להבטיח שתשתמשו בשרותיהם בהמשך וכן תפנו לבית האבות עליו הם ממליצים שגם הם מסתפקים בתשלומים נמוכים או אף חינם בתקופה הראשונה עד לקבלת הקוד מאותו מניע. מה הטלפון שלהם של המישרד השמה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    01/03/2011

זהו תחום שאינו בסמכותי. עלייך לשאול דרך העובדות הסוציאליות ומשרדי ההשמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו