איך להתמודד עם בן זוג לוקה בפרקינסו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם בן זוג לוקה בפרקינסו
    קרן
    27/06/2011

אצל בעלי אובחן פרקינסון או פרקינסוניזם. בחודשים האחרונים הוא קיבל תרופה שהשפיעה לא טוב עליו קבל סחרחורת ונפל שבר ירך אושפז ועבר שיקום ואחרי ששוחרר אושפז שוב עקב בעיות בלחץ דם. לאחר שבועיים וקבלת תרופות שונות שוחרר הביתה.. בין זמני האישפוז נעזרתי במטפלת למספר שעות.כיום אני שוקלת לקחת מטפל הביתה.וזו החלטה מאד לא פשוטה עבורי. אני עוברת טלטלה לא קטנה בין יאוש לתקוה. איכות החיים שלי ירדה כמעט לגמרי. אני רוב הזמן מתרוצצת סביב הצרכים שלו . הצרכים שלי נדחו כמעט לגמרי למרות שאני משתדלת "לגנוב" מעט זמן לחיים שלי .להנאות הקטנות. אני עוברת לעיתים משברים כמו התמוטטות עצבים ואין לי כל עזרה בנושא. הילדים עוזרים כמיטב יכולתם אם אני מבקשת, אבל אני משתדלת לא להכביד עליהם יותר מידיי. מה עליי לעשות במי עלי להעזר? מי יעזור לי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם בן זוג לוקה בפרקינסו - תגובה

ד''ר יבגני מירושניק
    27/06/2011

קרן. את לא ציינת בן כמה בעלך, אבל אני מניח שמדובר באיש מבוגר היות ואת פונה לפורום שמוקדש לבעיות גיל זהב. מאוד קשה על סמך המידע שנתת לתת לך פתרון. מאוד הייתי ממליץ לדבר על מצוקתך עם רופא משפחה שיכול להפנות אותכם במידה ויש צורך לגריאטר להערכה הכוללנית במסגרת קופ"ח. כמו כן הייתי ממליץ לדבר גם עם עובדת סוציאלית. במידה ולבעלך יש גם הפרעות בקוגניציה ( תובנה ), ניתן ליצור קשר עם עמותת עמד"א ( 1-800-301-030 ). כמובן שבמידה ומדובר במחלת פרקינסון נטו ללא פגיעה בתובנה אז יש להיות במעקב מסודר אצל נוירולוג.מאוד חשוב גם להעריך רמת התפקוד של המטופל ע"מ לקבוע מה הוא היקף העזרה לה זקוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו