מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמות בכל לילהנעם13/12/2018
הימים שלי מאוד עמוסים, בדרך כלל לא מגיעה הביתה לפני 9 בערב, וזה עוד במקרה הטוב. אני גמורה מעייפות וחושבת כל פעם מחדש שהפעם אצליח להירדם בלי בעיה, אבל כל לילה אני מתהפכת לפחות שעתיים במיטה עד שאני נרדמת, למרות שאני עייפה. אני לא מרגישה שאני מוטרדת ממשהו מיוחד, האם יש לך טיפול שיכול לעזור לי בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר16/12/2018שלום רב
קשה לענות על שאלה מעין זו ללא בדיקה רפואית מלאה.
לא ברור אם מדובר במצב חדש או כרוני. לא ברור אם התחלת טיפול תרופתי כלשהוא לאחרונה ועוד ועוד שאלות שהרופא שייבדוק אותך ישאל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול לעזור לבעיות נפשיות חמורות?בעז11/12/2018
האם הטיפול בנוירופידבק יכול לעזור לבעיות נפשיות חמורות יותר מחרדה ודיכאון? יכול לעזור גם להפרעת אישיות גבולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר16/12/2018שלום רב
שאלה מצויינת. התשובה מורכבת.
באופן עקרוני הטיפול יכול לעזור בסימפטומים שונים כגון קושי בשליטה על דחפים, ייצוב מצב הרוח, הורדת האימפולסיביות ועוד. כל אלה הם חלק מהסימפטומים בהפרעת אישיות גבולית. אין לנו כיום טיפול שמטפל בשורשי ההפרעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-heg לעומת נוירופידבקיוטה09/12/2018
מה ההבדל בין heg לבין טיפול בנוירופידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול ב-heg לעומת נוירופידבק
ד``ר דורון תודר10/12/2018שלום רב
אנו משתמשים בקליניקה בכ8 סוגים של נוירופידבק.
אחד הסוגים הוא HEG.
בטיפול באמצעות HEG מודדים זרימת דם במוח בעוד שבטיפול בנוירופידבק אחר מודדים את הפעילות החשמלית של המוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאבים ממקור לא ברוראיציק04/12/2018
אני סובל מכאבי בטן קשים, כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות, רופאים לא מוצאים שום דבר ואמרו שזה אולי פסיכוסומטי, האם בבדיקה שלך אפשר לאבחן אם זה באמת פסיכוסומטי ולטפל בכאבים אם זה באמת המצב?
ד``ר דורון תודר10/12/2018שלום רב
לא ניתן לדעת אם הבעיה היא פסיכוסומטית או לאו באמצעות בדיקות. זו אבחנה של דרך השלילה. אם אין ממצא, אבל יש סבל אז יש בעיה כזו...
בבעיה ניתן בכל מקרה לטפל.
יש תרופות שעוזרות במקרים כאלה.
ניתן להיעזר גם בטכנולוגיות שונות כגון נוירופידבק או גרייה ברזולוציה גבוהה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שאובחנה על הרצף האוטיסטיאלון01/12/2018
שלום ד"ר תודר,
בתי הקטנה, בת שנתיים וחצי, אובחנה לפני מס' חודשים על הרצף במידה קלה עד בינונית. אנחנו בוחנים את השימוש בנוירופידבק וסביר להניח שנגיע לשלב הזה בעתיד הקרוב.
האם ניתן באמצעות הנוירופידבק לאבחן את רמת האוטיזם (קל, בינוני, קשה) לפי מדידת פעילות המוח בזמן אמת?
רוב תודות וחג חנוכה שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר02/12/2018שלום רב
התשובה שלילית. אין כיום כל בדיקה או מכשיר שיכולים לכמת את חומרתה של ההפרעה על פי בדיקת הדמיה מכל סוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוטיסט שלא מדברמקס29/11/2018
האם נוירופידבק יכול לעזור לגבר בן 30 על הספקטרום האוטיסטי שלא מדבר אבל כן מגיב ומתקשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול באוטיסט שלא מדבר
ד``ר דורון תודר01/12/2018שלום רב
במקרים כאלה הייתי מציע לנסות גרייה מגנטית עמוקה או גרייה ברזולוציה גבוהה.
שתי השיטות יותר פוטנטיות מנוירופידבק.
שתי השיטות בטוחות וללא תופעות לוואי מהותיות.
שתיהן מאושרות על ידי משרד הבריאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על כאבים, חולת פיברומיאלגיהתחיה27/11/2018
סובלת מכאבים עקב פיבורמיאליגיה. תרופות לפעמים עוזרות לפעמים לא, מריחואנה רפואית עוזרת לכאבים אבל גורמת לי לטשטוש שאני לא אוהבת, איך נוירופידבק עוזר? האם זה טיפול קבוע או שאחרי כמה טיפולים זה אמור לעבור לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הקלה על כאבים, חולת פיברומיאלגיה
פיברומילאגיה היא הפרעה כאב שמקורה בפעילות מוחית לא תקינה.
ניתן לעזור במקרים כאלה באמצעות גרייה מוחית מתאימה.
אנו משתמשים הן בנוירופידבק והן בגרייה ברזולוציה גבוהה.
שתי השיטות לא מביאות לריפוי קבוע (אין כיום שום טיפול שמביא לריפוי קבוע ברוב שטחי הרפואה...).
המטרה להביא להפחתת הכאב לזמן ארוך ושיפור איכות החיים.
שתי השיטות בטוחות וללא תופעות לוואי מהותיות.
הגרייה ברזולוציה גבוהה נוטה להשפיע מהר מאוד במקרים כאלה בטווח של ימים בודדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהייה באוויר ותחושת ניתוקאבירם25/11/2018
יש לי לפעמים מצבים שבהם אני פשוט בוהה באוויר ולא מודע למתרחש סביבי עד שמשהו חיצוני מסב את תשומת לבי, אמרו לי שזה התקף ניתוק או משהו כזה, האם הטכנולוגיה עובדת גם על מקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: בהייה באוויר ותחושת ניתוק
ניתוקים יכולים להיגרם ממגוון גדול של סיבות.
קשה לענות ללא הבנה מדוייקת של הסימפטום. בתיאור שכתבת חסרים פרטים רבים...
בכל אופן אם הניתוקים הלו הם על רקע הפרעת קשב אז התשובה חיובית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדיאטה עם נוירופידבקאביעד22/11/2018
איך מתבצע הטיפול למי שרוצה להתמיד בדיאטה? בכמה טיפולים מדובר והאם ההצלחה היא ודאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עזרה בדיאטה עם נוירופידבק
ד``ר דורון תודר24/11/2018שלום רב
גרייה ברזולוציה גבוהה נחקרה רבות בכל הקשור לנושא ההשמנה והאכילה הרגשית.
ההשפעה נמשכת לזמן ארוך לאחר שמסיימים כחודש של טיפולים.
במחקרים רבים התברר שהטיפול מביא לירידה בבולמוסים של אכילה, היצמדות טובה יותר לדיאטה וירידה במשקל.
אין הצלחה ודאית ברפואה בשום תחום...ניתן רק לצטט סטטיסטיקה במחקרים מבוקרים המוכחים את השפעת הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ריכוז זמני בעבודהדבי20/11/2018
אני עובדת משרה מלאה, עד הצהריים אני בריכוז מלא ותפוקה מצוינת אבל לקראת הערב אני נהיית עייפה ולא מצליחה להתרכז והעבודה שאני עושה בינונית במקרה הטוב... לא אוכלת אוכל כבר בצהריים כך שזו כנראה מותשות כללית. האם הטיפול יכול לעזור במקרה כל כך נקודתי?
הייתי מציע לברר גורמים נוספים.
מהתיאור לגמרי לא ברור לי שמצבך שונה ממצבם של רוב האנשים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסון של פעולות אימפולסיביותיסמין18/11/2018
לבן שלי יש ADHD, לוקח ריטלין שעוזר לו להתרכז אבל לא להתנהגות אימפולסיבית, האם הטיפול יכול לעזור לשתי הבעיות באחת ואז להפחית את התלות גם בריטלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ריסון של פעולות אימפולסיביות
ד``ר דורון תודר19/11/2018שלום רב
התשובה חיובית. הטיפול בטכנולוגיית נוירופידבק יכול לעזור לשתי הבעיות.
רוב המטופלים לא צריכים בתום הטיפול להשתמש בריטלין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שמוסמך לטפל בביופידבק מוסמך לטפל גם בנוירופידבק?ד16/11/2018
או שאלה שני דברים שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מי שמוסמך לטפל בביופידבק מוסמך לטפל גם בנוירופידבק?
ד``ר דורון תודר18/11/2018שלום רב
נוירופידבק הוא סוג של ביופידבק.
עם זאת מדובר בעולם ידע אחר לחלוטין. מטפל ביופידבק מוסמך ומקצועי לא יכול לעשות טיפול בסיסי בנוירופידבק (אם הוא לא למד את התחום בנפרד).
כל נושא ההסמכה להיות איש טיפול בתחום (ביופידבק ונוירופידבק) פרוץ ולכן אנשים שמעולם לא למדו באוניברסיטה יום יכולים להתהדר בכותרת של "מטפל"..
מאוד קשה לעשות נזק למטופל באמצעות טיפול לא נכון של ביופידבק.
קל מאוד לעשות נזק אם מטפלים לא נכון באמצעות נוירופידבק. לכן יש חשיבות רבה עוד יותר שהתחום יהיה מפוקח. בשלב זה הרשויות לא פועלות לעשות זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם יש צורך לספר רקע רפואי כללי שהולכים לטיפול נוירופידבק?
ד19/11/2018אדם הסובל מהפרעות נפשיות ורוצה טיפול להפרעות קשב, שיפור הזיכרון/יכולות קוגניטיביות וכו..
זה רלוונטי אם האדם סובל מהפרעות נפשיות מסויימות?
למה כדאי לספר? או שזה לא משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק הוא טיפול רפואי לכל דבר ועניין.
העובדה שהרשויות לא מכירות בטיפול ככזה היא לטעמי שגיאה.
מטפל שלא יודע את מצבו של המטופל לאשורו ייתן טיפול פחות נכון ופחות מדוייק.
לכן בעיני זה קריטי שהמטפל יכיר את כל מכלול התמונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול לעזור להפרעות נפשיותנוי14/11/2018
האם הטיפול יכול לעזור גם להפרעות נפשיות כמו הפרעה דו קוטבית?
ד``ר דורון תודר15/11/2018שלום רב
ניתן לעזור להפרעה ביפולארית במגוון כלים. השאלה העיקרית היא לאיזה סימפטום: המצב הדיכאוני ? המצב המאני ?
האם המטרה להקטין סיכון ליציאה מאיזון ?
ניתן להשתמש הן בנוירופידבק והן בגריה ברזולוציה גבוהה בכדי לעזור למטופלים הסובלים מההפרעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נוירופידבק מטפל במיגרנות?עטרה11/11/2018
סובלת מהתקפים קשים של מיגרנות עם אאורה, אמרו לי לנסות נוירופידבק וקראתי קצת אבל אני לא מצליחה להבין איך זה עובד. אשמח לקבל הסבר וגם מידע על עלויות. תודה
ד``ר דורון תודר13/11/2018שלום רב
ניתן לעזור למיגרנות במגוון שיטות של גרייה מוחית. יש הוכחות ברורות שנוירופידבק וגריה ברזולוציה גבוהה הן בעלות אפקט טיפולי מייטיב.
כל שיטה פועלת באופן אחר ובקבועי זמן אחרים.
נוירופידבק היא טכנולוגיה שבה מלמדים את המוח לייצר גלים מסויימים (נקבע באופן אישי) שמטרתם איזון הפעילות המוחית החשמלית ובכך ולהביא לשיפור במצב. המנגנון הוא התניה. בכל פעם שהמוח מייצר את הגל המבוקש ניתן למוח חיזוק בצורת פרס. הפרסים בהם אנו משתמשים הם איכות הסרט שבו אדם צופה.
גריה ברזולוציה גבוהה היא שיטה שבה מגרים את איזורי המוח הרלוונטים לפעול באופן אחר על ידי זרם חשמלי עדין (מסוללה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי הצלחה של הטיפולבר08/11/2018
מה אחוזי ההצלחה של הטיפול? האם זה משתנה לפי סוג הבעיה? בעיקרון שוקלים שטיפול לילד עם הפרעת קשב וריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אחוזי הצלחה של הטיפול
ד``ר דורון תודר13/11/2018שלום רב
אחוזי ההצלחה תלויים לא מעט באבחנה.
בנושא של הפרעת ריכוז וקשב מחקרים רבים מלמדים שכ 85% מהילדים המטופלים משתפרים מאוד בעקבות הטיפול.
השפעת הטיפול דומה (ובאלמנטים רבים אף עולה) על זו של ריטלין ודומיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)