מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בתופועת נלוות של אפילפסיהסער13/02/2019
מעוניין להתחיל טיפול לבן שלי שיש לו אפילפסיה עם סוגי התקפים שונים. גם התרופות גורמות לבהיות באוויר. האם יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר18/02/2019שלום רב
טיפול באמצעוצת טכנולוגיית נוירופידבק יכול לעזור ל 75% מהמטופלים הסובלים מאפילפסיה.
רוב המטופלים משתפרים ברמה כזו או אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הטיפול משפיע על האישיות?ארנון11/02/2019
שמעתי דברים טובים על נוירופידבק, אבל כל ההתערבות הזו בגלי המוח קצת מטרידה אותי, האם זה יכול להשפיע על האישיות? ואם כן, אפשר לשלוט בשינוי ולהחליט איזה שינוי זה יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר12/02/2019שלום רב
הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק קיים משנות השבעים.
אין דיווחים מהותיים על תופעות לוואי כל עוד מבצעים את הטיפול נכון.
מדובר בתהליך הדרגתי ולימודי כך שגם יש בעיה אזי בסופו של יום תמיד ניתן לחזור למצב הבסיסי.
בשורה התחתונה - החשש ברור אבל מיותר במקרה זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נקראת גרייה ברזולוציה גבוהה באנגלית?דניאל09/02/2019
שלום,
אני מחפש מידע על זה באינטרנט.
בנוסף האם יש מקום בארץ שזה נעשה רק בליווי רופא/פסיכולוג? (לא בשיתוף דמות אחרת)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת,
דניאל10/02/2019קראתי על Transcranial electrical stimulation
לשיפור הישגים לימודיים - האם זה קיים בארץ? באופן כללי מכל השיטות הטיפוליות לשיפור הישגים אקדמיים - לכמה זמן כל הגירויים החשמליים/מגנטים למוח משפיעים?
האם צורך טיפולי משתנה - למשל דיאטה במקום כל דבר אחר משנה את זמן ההשפעה? האם זה משנה לזמן ההשפעה לטווח ארוך אם עושים טיפול אחד או יותר?
שוב פעם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
למען האמת יש עשרות שיטות של גרייה מוחית. לכל אחד יתרונות וחסרונות. מחקרים שתומכים ומחקרים שלא כל כך.
יש מכשירים כגון TDCS, HD-TDCS, CES ATCS, AVS, AVE.
אנו משתמשים בקליניקה בחלק מהם.
גרייה ברזולוציה גבוהה היא HD-TDCS
שאלות לגבי השפעת דיאטה לא נחקרו בהקשר של אינטרקציה עם גרייה מוחית.
הטיפול באופן לא ראוי מוגדר אלטרנטיבי. כיוון שכך הוא אינו מפוקח על ידי משרד הבריאות.
יש בשוק מטפלים רבים שלרובם אין השכלה מספקת. מצד שני יש גם אנשי טיפול שעוסקים בכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המועילה
ד12/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים אם הילד משתעמם?חגית06/02/2019
חברה שלי שלחה את הילד שלה לטיפול נוירופידבק בגלל בעיות קשב וריכוז והיא אמרה שזה לא עבד כי הילד השתעמם ולא הצליח להתמיד ולהישאר מרוכז הרבה זמן. שמעתי הרבה דברים טובים על הטיפול אבל מה עושים במקרים כאלה?
יש בשוק מכשירים שונים. חלק מהמכשירים הם פשטניים ונותנים אימון משעמם והמכשירים המתקדמים יותר עושים טיפול מעניין.
טיפלתי בחיי באלפי ילדים. היו ילדים בודדים שהפסיקו טיפול כי הם השתעממו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובד גם על פרקינסון?ברק04/02/2019
האם נוירופידבק יכול לטפל בבעיות נוירולוגיות כמו פרקינסון?
התשובה חיובית.
תגובות הרבה יותר מהירות וטובות אנו רואים לאחר גרייה מוחית מסוג גריה ברזולוציה גבוהה.
לא נדיר לראות שיפור ברור כבר לאחר שבוע של טיפולים.
אין לטיפול תופעות לוואי מהותיות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת QEEG לילדה על הרצף האוטיסטיאלון31/01/2019
שלום רב ד"ר תודר.
בתי מאובחנת על הרצף האוטיסטי. מתכוונים להגיע אליך לטיפול בנוירופידבק.
האם יש חשיבות לבדיקת QEEG למיקוד הבעיה והטיפול, לפני תחילת הטיפול? במידה וכן, האם ניתן לעבור את הבדיקה אצלכם בנוירוקליניק?
אם לא, היכן אתה ממליץ לעשות זאת?
רוב תודות,
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר03/02/2019שלום רב
התשובה תלויה בעיקר בגיל.
אני לא נוהג לעשות בדיקה מתחת לגיל 6 בעיקר כי שיתוף הפעולה עם הילדים הוא מועט ולעיתים החרדות שלהם מהבדיקה עושות יותר נזק מהתועלת שבמידע.
מעל גיל זה אנו עושים את הבדיקה בקליניקה באופן רוטיני.
להתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בגלל פיבורמיאלגיהניצן30/01/2019
האם זה נכון שנוירופידבק יכול לעזור לכאבים כרוניים? האם יעיל גם לכאבים בשל פיברומיאלגיה?
ד``ר דורון תודר03/02/2019שלום רב
יש כיום כמה שיטות גרייה מוחיות שמטפלות בכאבים כרוניים בכלל ובפיברומאלגיה בפרט.
נוירופידבק היא שיטה אחת אך גם גרייה ברזולוציה גבוהה וגם גריה מגנטית עמוקה.
שלוש השיטות נותנות אפקט מהיר מאוד והן בטוחות מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת החמרה של OCDנורית28/01/2019
אני חושבת שלבת שלי יש תסמינים התחלתיים של OCD, בעיקר בתחום ההיגיינה ושטיפת ידיים. המצב לא חמור ולא מאובחן ואני לא רוצה לייחס לה בעיות שהיא לא מודעת אליהן, אבל למען הסר ספק רציתי לדעת אם בשלב התחלתי כזה טיפול בנוירופידבק יכול למנוע החמרה של המצב?
ד``ר דורון תודר28/01/2019שלום רב
בשלב זה הייתי מציע לעשות טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי.
זה הטיפול המהיר ביותר לבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט בין נוירופידבק לביופידבקשחר24/01/2019
בן 33 אני סובל מחרדה ויש לי גם טיקים, אני מתלבט בין נוירופידבק לבין ביופידבק, מה עדיף לאנשים כמוני?
אין תשובה אחת חד משמעית.
יש יתרונות לשתי השיטות.
הטיפול בביופידבק הוא במהותו טיפול שלך- אתה שולט ואתה הוא זה שאמור ללמוד איך להרגיע את החרדה.
הטיפול בנוירופידבק הוא במהותו טיפול ביולוגי של המוח. המוח עובר שינוי ונעשה פחות חרדתי ואתה צריך פשוט להתמודד פחות עם הבעיה.
נוירופידבק משפיע בד"כ על טיקים מאוד מהר. אפילו אחרי טיפולים בודדים. ביופידבק פחות משפיע על בעיה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תקופתי או לכל החיים?רותי22/01/2019
הבנתי שההשפעה של הטיפול לא מחזיקה להרבה זמן, זה אומר שצריך לעשות את הטיפול כל החיים?
ד``ר דורון תודר23/01/2019שלום רב
התשובה תלויה בעיקר בטיב הבעיה.
בבעיות כגון הפרעות קשב ההשפעה של הטיפול נמשכת לשנים רבות והכלל הוא שאין צורך בתחזוקה מתמשכת.
בבעיות אחרות כמו טיקים יש צורך בתחזוקה מתמשכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילד עם הפרעות קשב וריכוזרמי20/01/2019
הבן שלי בן 6 עם הפרעות קשב וריכוז, לא יכול להישאר רגע אחד במקום, איך ילד כזה יכול לשבת זמן רב מחובר לאלקטרודות כדי שהטיפול יעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול בילד עם הפרעות קשב וריכוז
ד``ר דורון תודר23/01/2019שלום רב
בד"כ גם ילדים עם הפרעת קשב יכולים לשבת חצי שעה מול טלויזיה או מול מחשב.
כמובן שאם הוא לא מסוגל לעשות גם את זה אזי הטיפול לא מתאים. מבין אלפי ילדים בהם טיפלתי זה מצב חריג מאוד...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילד על הרצףערן15/01/2019
האם טיפול בילד על הרצף הוא תקופתי או לכל החיים?
ד``ר דורון תודר18/01/2019שלום רב
הטיפול הוא לפרק זמן מוגבל.
מחקרים הראו שלאחר סיום הטיפול, אין התדרדרות חזרה וההישגים של הטיפול נשמרים למשך שנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בשליטה על OCDרפאל13/01/2019
האם נוירופידבק יכול לרפא OCD או לפחות לשמור על המצב סטטי ולמנוע החמרה שלו?
ד``ר דורון תודר18/01/2019שלום רב
אין כיום בעולם מכשיר שמרפא OCD במובן שהמחלה נעלמת לתמיד.
יש טיפולים שמורידים את עוצמת המחלה ומשפרים את איכות החיים.
נוירופידבק הו אחד מהם אבל הוא נוטה להיות מעט חלש יחסית לכלים אחרים כגו גרייה ברזולוציה גבוהה או גריה מגנטית עמוקה.
כל טיפול יכול לשמור על המצב סטטי (אם יש תגובה לטיפול).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת נפש ובעיות זיכרוןשי11/01/2019
אני בחור עם סכיזופרניה שמקבל גם מודיקט ויש אצלי
בעייה בזכרון - אני מתקשה לזכור שיחות טלפון/טקסטים
איך להפעיל מכשירים חשמליים וכו' ורוצה לדעת אם
יש קשר בין המחלה לזכרון/למה זה ככה ומה הפתרון לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר13/01/2019שלום רב
ירידה קוגנטיבית היא חלק מהמחלה.
ניתן לעזור במקרים כאלה בטיפולים שונים כגון גריה מגנטית עמוקה, גרייה ברזולוציה גבוהה או בטכנולוגיה של נוירופידבק.
שיטות אלה יעילות מאוד לסימנים השליליים שיש במחלה. הירידה הקוגנטיבית היא חלק מזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפתח את זריזות התגובהראול11/01/2019
איך אפשר לפתח את מהירות התגובה ככה שאני יוכל
לענות את מה שאני חושב בלי לחשוב פעמיים ? כי אני קצת
איטי בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר13/01/2019שלום רב
קשה לי לענות בצורה ברורה כיוון שגורמים רבים יכולים להביא לתופעה המתוארת.
בכל אופן, טיפול בטכנולוגיות גרייה מוחיות שונות מביא לעליה במהירות החשיבה ובתגובה.
ניתן להיעזר בטכנולוגיית נוירופידבק או בטכנולוגייה של גרייה ברזולוציה גבוהה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)