מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אחת מהשיטות יעילה לבעיות התנהגותבר08/07/2018
לילד שלי, בן 7, יש בעיות התנהגות ובעיות רגשיות. האם אחת מהשיטות שאתה מציע יכולות לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם אחת מהשיטות יעילה לבעיות התנהגות
ד``ר דורון תודר08/07/2018שלום רב
בגיל זה נוירופידבק היא השיטה המומלצת. ילדים נוטים להגיב לטיפול זה מאוד מהר.
עם זאת השאלה היא מה הבעיה. חשוב שהילד ייבדק על ידי פסיכאטר ילדים שייתן אבחנה ברורה. לאחר שיש אבחנה יש מקום לשקול טיפול כזה או אחר. ברוב המקרים ילדים בגיל 7 מגיבים לטיפול מהר וסביר להניח שתוכלו לראות תוצאות בטווח של 3-4 שבועות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נוסף לתרופות או במקוםאריאל05/07/2018
אובחנתי עם דיכאון ואני צריך להתחיל ליטול תרופות. אני מאוד רוצה להימנע מזה, קראתי קצת על נוירופידבק ואני חושב לנסות את הטיפול, אני מניח שזה לא המקום לשאול על עלויות? אבל כן רציתי לדעת אם זה במקום או כדורים או נוסף להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון
ד``ר דורון תודר05/07/2018שלום רב
יש לנו כיום 3 שיטות לטיפול בדיכאון:
א. נוירופידבק
ב. גריה מגנטית עמוקה
ג. גריה ברזולוציה גבוהה.
שלושתן בטוחות עם פרופיל תופעות לוואי נוח מאוד.
יש מאות מחקרים על הטיפול בדיכאון בשתי השיטות האחרונות ופחות על נוירופידבק.
שתי השיטות האחרונות גם פועלות יותר מהר.
כל השיטות יכולות להתבצע עם או בלי כדורים. הדבר תלוי במצבו של האדם.
הטיפול בגריה ברזולוציה גבוהה עובד מהר יותר מתרופות בדרך כלל ולכן יש לשקול אם כדאי להתחיל תרופות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייה מגנטית יכולה לשפר את הזיכרוןערן03/07/2018
אני סטודנט, יש לי זיכרון על הפנים, לא משנה כמה אני לומד אני פשוט לא מצליח לזכור... זה בא לידי ביטוי בעוד דברים אבל זה הכי קריטי בעיני.
ניסיתי כל מיני שיטות לאימון הזיכרון אבל שום דבר לא עוזר, אולי גרייה מגנטית יכולה לעזור לי לשפר את הזיכרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור זיכרון
ד``ר דורון תודר05/07/2018שלום רב
לא ניתן לבצע גריה מגנטית עמוקה למטרה זו.
יש שיטות אחרות מאוד מתקדמות שיכולות לעזור בבעיה אותה תיארת.
השיטה המעניינת ביותר לסוגיה קרויה hds כלומר גריה ברזולוציה גבוהה. היא מבוססת על מכשיר הקרוי tdcs.
מכשירים אלה מבצעים גריה עדינה מאוד של איזורי המוח הקשורים לתפקוד הקוגנטיבי. האדם לא מרגיש תחושה משמעותית. צבא ארצות הברית הוכיח כי ניתן באופן זה להכפיל את מהירות הלימוד של חומר חדש !
בדרך כלל חשים בהבדל כבר בשבוע הראשון לטיפול. הגריה ברזולוציה גבוהה מאושרת על ידי משרד הבריאות.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאבי ראש "מיוחדים"חלי30/06/2018
שלום
מזה שנה וחצי אני סובלת מכאבי ראש שבאים בצורת דקירות סכין הכאב מסתובב בכל הראש ולאחרונה גם מעל העין . עשיתי את כל הבדיקות ההדמיה . ב MRA נמצא היצרות של עורק ויש צ'יסטה שטוענים שהיא לא הגורם .מטופלת בסימבלטה וטופמקס ואלטרולט מדדי דלקת ESR ו CRP גבוהים. ניסיתי גם דיקור סיני וגם לא עזר. שאלתי האם טיפול בגרייה יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול בכאבי ראש "מיוחדים"
ד``ר דורון תודר01/07/2018שלום רב
קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך. מדבריך אני מבין שאין אבחנה ברורה למהות הכאב וסיבותיו.
עם זאת, התמונה שאת מתארת מזכירה כאבי ראש מסוג CLUSTER. יש צורך בבדיקה רופא נוירולוג על מנת לבדוק אם אכן זה המקרה.
במקרה ואכן מדובר בכאב ראש זה, הטיפול המועדף יכול להיות נשימה של אוויר מועשר בחמצן.
במידה ואבחנה זו נשללה, אזי יש ברשותי טכנולוגיות שונות שיכולות לעזור במקרים של כאבים בכלל וכאבי ראש בפרט:
1. גריה מגנטית עמוקה
2. גריה ברזולוציה גבוהה
3. נוירופידבק.
מדובר ב 3 שיטות שונות שלכל אחת מהן הוכחות ברורות ליעילותן בטיפול בכאבים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירובפידבק בחופשת הקיץ לילד עם הפרעות קשבטולי28/06/2018
האם טיפולים ממוקדים בחופשת הקיץ לילד בן 13 עם הפרעות קשב יכינו אותו לחזרה ללימודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נוירובפידבק בחופשת הקיץ לילד עם הפרעות קשב
ד``ר דורון תודר28/06/2018הי.
הנושא הוא כמות הטיפולים.
לאחר כ 15-20 טיפולים אמור להיות שיפור ברור.
תאורטית בקיץ אפשר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור על הבדל בין מושגיםג`ו26/06/2018
קראתי קצת על התחום והוא נראה לי מעניין מאוד אבל יש משהו שאני לא מבין ואשמח אם תוכלי לענות לי, מה ההבדל בין נוירופידבק לגרייה מגנטית? זה לא אותו הדבר? אם יש הבדל אז מה מהם הטוב ביותר לאנשים הסובלים מחרדות וממחשבות אובססיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב OCD ומושגים
ד``ר דורון תודר27/06/2018שלום רב
הפרעת ה ocd היא הפרעה מאוד ביולוגית. הרפואה המודרנית מכירה היטב את הגורמים לה ואת איזורי המוח שיוצרים אותה.
יש כמה איזורים שהכי רלוונטי בהם הוא איזור שנקרא אנטריור סינגולייט.
כל טיפול שיאפשר לנו לנרמל את הפעילות של איזור זה יכול להביא להקלה בבעיה. גם התרופות (כאשר הן עובדות) וגם טיפול התנהגותי (כאשר הוא מצליח) משפיעים באיזור זה.
ברשותי שלוש טכנולוגיות שיכולות לתקן את הפעילות באותו איזור.
גריה מגנטית עמוקה מבוססת על גריה של האיזור.
גריה ברזולוציה גבוהה אף היא מגרה את האיזור.
2 מכשירים אלה משתמשים באנרגיה חיצונית כדי להשפיע על האיזור.
נוירופיבדק היא שיטה שמבוססת על למידה. אין כאן כל מקור אנרגיה חיצוני. אנו מעודדים את המוח לעבוד אחרת. מלמדים אותו.
בכל הנוגע ל ocd הטיפול בעזרת 2 שיטות הגרייה יעילות בהרבה מנוירופידבק.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לטפל בכמה בעיות במקביל?חגי24/06/2018
רציתי לדעת, האם בטיפול נוירופידבק אפשר לטפל בכמה בעיות במקביל, נגיד גם היפראקטיביות וגם חרדה וגם דיכאון? או שלכל אחת מהבעיות צריך טיפול נפרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אפשר לטפל בכמה בעיות במקביל?
ד``ר דורון תודר27/06/2018שלום רב
בדרך כלל אפשר לעבוד במקביל.
לעיתים לא ניתן לעשות כך או בשל הרצון לעבוד על בעיה אחת עם סוג נוירופידבק אחד, ועל בעיה שניה עם סוג אחר. במקרים כאלה עושים פשוט טיפול ארוך שמחולק ל2 חלקים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שנוירופידבק יעזור לאפזיהיגאל21/06/2018
לא בטוח שיש קשר בין הדברים אבל אבא שלי אחרי אירוע מוחי והוא סובל מאפזיה. נוסף לקלינאית תקשורת, יכול להיות שגרייה מגנטית תעזור בשיפור המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם יש סיכוי שנוירופידבק יעזור לאפזיה
ד``ר דורון תודר23/06/2018שלום רב
המצב שאתה מתאר שכיח במקרים בהם האדם הוא ימני והאוטם המוחי היה בהמסיפרה השמאלית במוח.
כמובן שיש מצבים אחרים שיכולים לגרום זאת אבל זה המצב הקלאסי.
בכל מקרה, יש כיום מחקרים רבים שמלמדים שגריה מוחית באיזור הפגוע, או באיזור מקביל במוח יכולים להביא לשיפור במצב.
ישנם כמה מכשירים שיכולים לעשות זאת למשל גריה מגנטית עמוקה. השיטה אושרה באירופה אך אין עדיין אישור בישראל.
שיטה אחרת היא HDS (גריה ברזולוציה גבוהה) יש כיום מעל 600 מאמרים ומחקרים בעולם שדנים ביעילותה. שיטה זו מאושרת לשימוש גם בישראל וההשפעה היא בד"כ מהירה ונשמרת לזמן ארוך.
המאמר האחרון שהתפרסם בנושא (15 ביוני 2018...) הוכיח שגריה כזו באנשים שסובלים מאפזיה משפרים את יכולת הקריאה וההבנה של תוכן הקריאה , וההישגים נשמרו כמה חודשים מתום הטיפול (שארך חודש)
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון סמים וטיפולי גרייה מגנטיתרויטל19/06/2018
האם עישון סמים משפיע על התוצאה של הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עישון סמים וטיפולי גרייה מגנטית
ד``ר דורון תודר20/06/2018שלום רב
שאלה מורכבת ותלויה בהרבה פקטורים.
באופן רחב יותר ניתן לשאול האם חומרים פסיכואקטיביים (שמשפיעים על המוח) משפיעים על הגריה המגנטית.
שאלה זו צריכה להתחלק לשתי שאלות אחרות: האם שימוש בחומר כזה או אחר מעלה את הסיכון מטיפול שכזה ושאלה שניה האם שימוש בחומר כזה או אחר משפיע על תוצאות הגריה (לטוב או לרע).
לגבי השאלה הראשונה- אנו מכירים תרופות (כמו לפונקס) שמעלה סיכון לתופעות לוואי בעת גריה מגנטית. גראס רפואי לא מעלה סיכון זה.
לגבי יעילות, כאן השאלה מורכבת יותר ותלויה בחומר. לא ידועה בעיה בשילוב שבין גריה מגנטית ועישון גראס
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם הבן בנושא חרדה עקב בעיית קשב וריכוזSusie Sharkie16/06/2018
מבקשת ליצור עימי קשר /נוצרה בעיה חרדתית בעקבות הפרעת קשב וריכוז ואלי פוסט טראומה ואני מעדיפה שהבן לא יעבור טיפול
טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: בעיה עם הבן בנושא חרדה עקב בעיית קשב וריכוז
ד``ר דורון תודר18/06/2018שלום רב
הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק יעיל מאוד בילדים הסובלים מהפרעת ריכוז וקשב.
אחוז גדול מהם (במיוחד אלה שסובלים מהפרעת קשב ללא היפראקטיביות) סובלים גם מחרדה.
בדרך כלל הטיפול בנוירופידבק עוזר לשפר את הרגולציה של מכלול הדברים: קשב, ריכוז, חרדה, שינה, תאבון ועוד...
אשמח לנסות לעזור.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עוזר לכל סוגי האפילפסיהרפאל14/06/2018
קראת שנוירופידבק יכול לעזור למניעת התקפי אפילפסיה. האם זה תקף לכל סוגי האפילפסיה או רק לסוגים מסוימים? האם יעזור גם לתסמינים שאינם קשורים לנפילה ולפרכוסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באפילפסיה ובתסמינים
ד``ר דורון תודר20/06/2018שלום רב
המחקרים על השפעת הטיפול על חולי אפילפסיה הוכיחו יעילות במגוון רחב של סוגי אפילפסיה שרובם היו עמידים לטיפול.
ההשפעה החיובית הייתה גם על ההתקפים וגם על תופעות נוספות כמו שיפור בקוגניציה שפעמים רבות נפגעת הן בשל הבעיה והן בשל התרופות
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה לטיפול בזמן הריוןענבל12/06/2018
האם יש מניעה להתחיל טיפול נוירופידבק בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בזמן הריון
ד``ר דורון תודר12/06/2018שלום רב
כמו כל פעם שעוסקים בטיפול רפואי תמיד כדאי לעשות איזון בין אפשרות לנזק מחד ולתועלת מאידך.
אין מחקרים מסודרים על טיפול בהריון. מצד שני קשה לחשוב על מנגנון שבו הטיפול ייפגע בעובר.
המדיניות שלי היא לא לטפל בהריון אלא אם כן המטופלת סובלת ממצוקה נפשית שמצדיקה טיפול.
הסיכון לעובר בנוירופידבק הוא נמוך (עד כדי לא קיים) בוודאי יחסית לתרופות
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בעקבות טראומה נפשיתסמדר10/06/2018
יכול להיות שנוירופידבק יכול לעזור לגמגום שהחל בעקבות טראומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: גמגום בעקבות טראומה נפשית
ד``ר דורון תודר11/06/2018שלום רב
לאחרונה טיפלתי באדם שהפסיק לדבר כלל לאחר טראומה.
באופן עקרוני ההנחה היא שהגמגום במקרה זה הוא ביטוי לטראומה ולכאורה לא קשור לדיבור.
אבל תאוריה לחוד ומציאות לחוד. דווקא אצל אותו בחור שהזכרתי כן ראינו בבדיקה פגם באיזורי הדיבור במוח ולכן טיפלנו באיזור זה ומצבו השתפר במהירות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם בעיה בוויסת החושיעפרה07/06/2018
מחפשים פתרונות אפשריים לטיפול בילד עם בעיות בוויסות החושי, ייתכן שנוירופידבק היא התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ילד עם בעיה בוויסת החושי
ד``ר דורון תודר09/06/2018שלום רב
נוירופידבק הינה טכנולוגיה שבין השאר משפרת רגולציה של תיפקודים מוחיים רבים.
בינהם קשב ,ריכוז וגם וויסות חושי.
לאורך השנים טיפלנו בילדים רבים עם הבעיה ובדרך כלל התגובה טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול לעזור לדיכאון אחרי לידה?פולי05/06/2018
בהריון שני, אחרי ההריון הראשון סבלתי מדיכאון אחרי לידה. אני מאוד חוששת מחזרה של הדיכאון אחרי הלידה השנייה. האם טיפול בנוירופידבק יכול למנוע את הדיכאון מבעוד מועד? האם הוא יכול לעזור לדיכאון אם הוא אכן יתפרץ אחרי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: יכול לעזור לדיכאון אחרי לידה?
ד``ר דורון תודר09/06/2018שלום רב
באופן עקרוני כ 75% מחולי הדיכאון מגיבים לנוירופידבק (בחיים ובחלק מהמחקרים).
מכאן שרוב הסיכויים שניתן לעזור.
לגבי המניעה - כאן השאלה יותר מורכבת. אם המצב יציב לחלוטין יהיה קשה לדעת אם הטיפול עוזר ואם הוא יוצר מניעה.
אם המצב לא יציב לחלוטין אז ניתן להוסיף נוירופידבק , לראות שהמצב משתפר ואז ניתן להניח שיהיה אפקט מניעתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)