תרבית אקנה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• תרבית אקנה
    שי
    18/07/2012

שלום אני סובל מאקנה בצוואר ובעורף. וגם צמיחה הפוכה מדי פעם באותם מקומות.
    קיבלתי מספר סוגי משחות ומספר פעמים מינוצקלין ללא הועיל. המצב לא קשה אך מציק.
    רגע לפני רקוטאן שוהמלץ לי ע"י רופא עור.
    הייתי אצל חמשה רופאים שונים שמועלם לא נבדקתי על ידם ביסודיות. רק הסתכלו מרחוק ותקתקו במחשב...
    אני שואל מדוע אף רופא לא לקח תרבית מהמקום המודלק? אולי זה זן אחר הזקוק לטיפול אנטיביוטי ייעודי?
    האם ניתן לבקש זאת מרופא עור?
    מה הפרוצדורה?
    תודה רבה.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרבית אקנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרבית אקנה - תגובה

איריס לוי
    19/07/2012

שלום רב,

בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הגורם העיקרי לדלקת באקנה הוא חיידק הנקרא פרופיוניבקטריום אקנס או בקיצור פ. אקנס. אחת הדרכים המומלצות כיום על ידי הרופאים לטפל בנגעי האקנה, הוא הטיפול בכדורי אנטיביוטיקה, לטווח רחב ולתקופה ממושכת שלא תמיד עוזרת..! וכידוע גם פוגעת במערכת החיסונית של הגוף.

הסוג השכיח ביותר בשימוש הוא כדור מינוציקלין (שמות מסחריים Minocin, Minocyclin). סוגי אנטיביוטיקה נוספים לטיפול באקנה הם טטרהציקלינים tevacycline) או אריטרומיצין .

האקנה מטופלת על ידי רופאים באמצעות כדורים, לרוב על פי חומרתה: אקנה דרגה שלישית המאופיינת בפצעונים אדומים שטחיים רובם עם מוקד מוגלתי צהוב מטופלת על ידי אנטיביוטיקה מסוג של מינוציקלין או דוקסלין ל- 4חודשים ואקנה בדרגה רביעית המאופיינת בנגעים, חלקם ציסטות עמוקות , וחלקם קשריות ומיגולים מטופלת בכדור Curatane או ה - Roaccutane.

ניתן לבצע תרביות לחיידקים ופטריות מהנגעים העוריים - לצורך ביצוע הבדיקות הנ"ל עליך לפנות לרופא עור בקופת חולים . במידה ויש צמיחה של חיידקים המעבדה גם רושמת לאיזה אנטיביוטיקה הם רגישים. יש לטפל באנטיביוטיקה מתאימה.

רבים הסובלים מאקנה ושאינם יכולים או מעוניינים להיות מטופלים בכדור רואקוטן
    עקב תופעות הלוואי הקשות הנילוות לכדור, אני ממליצה לשקול המשך טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור, טיפול המונע את הצורך בשימוש בתרופות אנטיביוטיקה ורואקוטן וללא תופעות לוואי.

מהו טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL ?
    מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב - 80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה.

קרני האור בהם משתמשים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויולט).

במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים בכל הרמות ובכל אזורי הגוף, הטיפול מוכח כיעיל מכל שאר השיטות. טיפול קצר, בטוח והתוצאות חד משמעיות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו