טיפול באקנה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• טיפול באקנה
    שלי
    07/08/2012

שלום,
    רציתי לדעת האם יש דרכים נוספות לטיפול באקנה חוץ מראוקטן? אני ממש לא רוצה לקחת את התרופה הזאת.. הבנתי שזה כרוך בהרבה תופעות לוואי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באקנה - תגובה

איריס לוי
    08/08/2012

שלום רב מיתר,

אכן אתה צודק, רואקוטן, התרופה לאקנה, תרופה עוצמתית שתופעות הלוואי שלה לא קלות כלל. לא סתם מצווים כל אלו הנוטלים את הכדור לעבור בדיקות דם ותפקודי כבד בתדירות גבוהה!

הידעת, בפצעוני האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים:
    "פרופיוני בקטריום אקנה" (propion bacterium acnes ) חיידק החי בתנאי חוסר אויר אשר משגשג בתעלות זקיקי השיער שבעור ו – "סטפילוקוקוס אפידרמידיס" (staphylococcus epidermidis ) שמשגשג גם הוא בתעלות זקיקי השיער. חיידקים אלה מפרקים בעזרת אנזימים את השומנים שבחלב והופכים אותם לחומצות שומן שעלולות לגרום לגירוי העור לתגובה דלקתית ומוגלה..."אקנה" פצעים פצעונים, פרונקלים, ציסטות, עור מחוספס אדמומי מגורה ומגרד וכתמים.

טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור, טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות בבני נוער ובמבוגרים היחיד שהורס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P. ACNE המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין , היחיד שעושה את אותה פעולה של כדור הרואקוטן "מייבש את הסבום השומן שמייצר החיידק" ללא צורך בבדיקות דם וללא כל שאר תופעות הלוואי הקשות הנילוות לכדור.

התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL –הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

יעילות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק.
    הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה
    P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי. כדור הרואקוטן משאיר לנו את כל הסימנים וכתמי הפיגמנטציה חומים/אדומים הנילווים לנגעי האקנה..

יתרונות הטיפול הפוטותרפי לטווח הרחוק.
    אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

הטיפול מומלץ גם ע"י רופאים.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה

שרית
    08/08/2012

אני מבינה אותך, גם אני התנגדתי לתרופה הזאת, יש לה הרבה חסרונות וקשיים בנטילה.
    תראי יש עוד אפשרויות שאפשר לבדוק עם רופא עור, למשל גלולות למניעת הריון הן גם עוזרות לסוגים מסוימים של אקנה ואפשר לבדוק אם זה יכול להתאים לך. יש לא מעט סוגים ואם האקנה קל-בינוני כזה אז אולי גלולות פמינט כמו שאני נוטלת במיוחד לזה הן אפשרות.
    מאוד ממליצה לך ללכת לרופא עור שיוכל לראות את מצבך ואת הטיפול שיתאים לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו