תופעות לוואי ברואקוטן

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי ברואקוטן
    אנה
    19/09/2012

שלום,
    אני בת 28, התחלתי טיפול ברואקוטן. היה לי אקנה יחסית חלש רק באזור הסנטר שלאחרונה לא הגיב לשום טיפול כולל אנטביוטי, בעקבות כך הרופאה שלי נאלצה לרשום לי רואקוטן.
    כבר בתחילת הטיפול כל הפנים שלי התמלאו בפצעי אקנה כואבים ומגרדים. ידוע לי כי אחת מתופעות הלוואי של התרופה היא החמרה של האקנה.
    אני נוטלת את התרופה כבר קרוב לחודש ולא רואה ירידה בכמות הפצעים שמציפים את הפנים שלי, אציין כי בעבר כבר טופלתי ברואקוטן ולא הייתה לי תופעה לוואי של החמרה אלא שתוך חודש ימים התנקו פניי.
    שאלה שלי כמה זמן עלולה להימשך תופעת החמרה של האקנה?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי ברואקוטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי ברואקוטן - תגובה

איריס לוי
    21/09/2012

שלום רב,

בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אקנה הינה מחלה המערבת את בלוטות החלב. בלוטות החלב מושפעות מגורמים הורמונליים אנדרוגנים המפעילים אותן להפריש חלב (שומן-סבום).
    גורמים נוספים לאקנה הם התרבות של חיידקים בעיקר מסוג P-ACNE וזיהום משני עם תגובה דלקתית אימונולוגית. ואכן, אחת מתופעות הלוואי הרבות והקשות בתחילת הטיפול ברואקוטן הינה החמרה בהתפרצות הפצעים. ההחמרה באקנה הינה אינדוודואלית ונתונה לשינויים ברמת חומרת האקנה ומשך זמן הופעתה. עוד חשוב לציין שעל פי מחקרים החל מגיל 20-23 הרואקוטן לא משפיע.

לעיתים פצעים באזור הסנטר מעידים על בעיה הורמונאלית,. ניתן לפתור זאת ע"י הסדרת המחזור באמצעות אמצעי מניעה, גלולות למניעת הריון שהמרכיב הדומיננטי הוא האסטרוגן.
    שימוש בגלולות למניעת הריון במינון נמוך מוכיח באופן מדעי מובהק כי הן אכן משפרות את מראה העור. כאשר מדובר באקנה במצב בינוני אמליץ על שילוב של גלולות עם חומרים טופיקליים מריחתיים, אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאליים או שילוב של תכשירים אלה עם טיפולים נקודתיים או מערכתיים.

כ-80% מהאוכלוסיייה בין גילאי 14-38 יסבלו מאקנה בשלב כזה או אחר בחייהם, כאשר הטיפול התרופתי בכדורים ומשחות לא עוזר לכולם ולא באופן מיידי הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור המומלץ ע"י רופאים, יכול להעניק פתרון חדש ונטול תופעות לוואי .

התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

פוטותרפיה הוא למעשה טיפול באור, אשר משמש כפתרון טיפולי למגוון בעיות עור, כולל אקנה. פצעי בגרות בבני נוער ומבוגרים, סבוריאה והבהרת כתמי אקנה/פוסט אקנה בפנים ובגוף.

הרואקוטן מקטין ומצמצם את פעילות בלוטות החלב בעור, מסיר ומייבש את הקומודונים (השחורים) ופועל נגד הדלקת והזיהום הנגרמים כתוצאה מאקנה אך אינו מחסל את חיידקי האקנה P. ACNE כפי שפועל ונותן הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL לאקנה, פצעי הבגרות – הורס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה…!

הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL הניתן ע"י מוגבר על ידי שילוב של תוספי תזונה העובדים על הסימפטום. כמניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, ריפוי ואיחוי פצעים, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק המערכת החיסונית. בשילוב עם תכשירים פרא -רפואיים המבוססים על חומרים פעילים ובטוחים לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים והגוף.
    לשאלות נוספות בנושא הינך מוזמנת ליצור עימי קשר ישירות לנייד, גמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה

שיראל
    23/09/2012

בהמשך למה שהד"ר כתבה, האם באמת ניסית גלולות נגד הריון? אני סובלת מאקנה קל והתחלתי טיפול בגלולות (פמינט) לפני 3 חודשים והיום הפנים שלי כמעט חלקות לגמרי, כך שאם לא ניסית זה עדיף על הראוקטן ותופעות הלוואי שהוא גורם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו