מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתמים באזור הלחיים כתוצאה מאקנהאורית בן יהודה04/10/2012
שלום רב
אני בת 28 בריאה
יש לי קצת כתמים באזור הלחיים כתוצאה מאקנה בעבר
ולעיתים קרובות מאוד יוצאים לי פצעים באיזור הלחי והסנטר
וזה נורא מפריע לי
הלכתי לרופאת נשים לקחת גלולות בפעם הראשונה
והיא נתנה לי הורמנט אבל נתנה את זה בלי כל קשר לאקנה ושיעור יתר אמרה שגלולות לא קשור לזה
בכל אופן ההרמונט לא עשה לי טוב עשה בחילות וכאבי ראש ובטן אז הפסקתי לאחר שבועיים
האם יש גלולה מומלצת במיוחד
לבעיה של אקנה ושיעור יתר
תודה אני ממש אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי
אורנה11/10/2012היי,
הכי חשוב, בלי קשר לגלולות, כדי להמנע מהופעת פצעונים זה לשמור תמיד על עור הפנים נקי, ולהקפיד פעמיים ביום - בוקר וערב לנקות את הפנים..
אני נגיד בדרך כלל משתמשת בקרם ניקוי של סבוקלם, כי זה מתאים לעור הרגיש שלי, וזה עושה את העבודה.
את יכולה גם לשים מסכה מידי פעם.
אישית אני לא הייתי ממליצה לך לרוץ לגלולות, זה לא כלכך בריא להתעסק עם ההורמונים לדעתי.
בהצלחה (:
-אורנה-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
נועה11/10/2012יש מצבים של אקנה שניקוי פנים וכל תכשיר כזה או אחר לא משפיעים לצערי.. גם אני פניתי לגלולות אחרי שניסיתי לא מעט תכשירים, אני בת 23 על פמינט כבר שנה בערך, התחלתי לראות שיפור משמעותי אחרי 3 חודשים של שימוש בגלולות, מניסיון שלי יכולה להמליץ לך עליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקנה - תגובה
יפית כהן13/10/2012מוריה שלום וברוכה הבאה לפורום!
טיפול הורמונלי כדוגמת גלולות נגד הריון ניתן בד"כ לנשים עם אקנה אשר לא הגיב בד"כ לתרפיית טיפול קונבנציונלית/שגרתית ו/או כאשר יש חשש לפעילות היפראנדרוגנית
(Hyperandrogenism), קרי ייצור והפרשה עודפת של הורמונים אנדרוגנים גבריים המתבטאת בין היתר בשעירות יתר.
במידה ויש חשש לפעילות הורמונלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית (Endocrine evaluation), המתבטאת בין היתר בבדיקות דם הורמונליות כדוגמת:
א.הורמון מגרה זקיק/הורמון מעורר גופיף צהוב האחראי גם על גירוי הביוץ- LH/FSH
ב.טסטוסטרון/טוטל טסטוסטרון- Free testosteron/Total testosterone
ג.Dehydroepiandrosterone sulfate -DHEAS
טיפול הורמונלי במקרים של אקנה מומלץ בד"כ לשלב עם תרפיית טיפול טופיקלית משחתית כדוגמת רטינואידים או אנטיביוטיקה סיסטמית/פומית תלוי בחומרת האקנה ובסימפטומים הקיימים וסוג הנגעים אך כאמור מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
גלולות נגד הריון בד"כ מכילות מרכיב בשם אסטרוגן (Ethinyl estradiol) וופרוגסטרון.
גלולות הניתנות לטיפול באקנה ובשעירות יתר (Hirsutism), הינן גלולות בד"כ
מהדור השלישי המכילות מינונים נמוכים של אסטרוגן. גלולות כדוגמת יאסמין- Yasmin
המכילות ethinyl estradiol במינון של 30 מיקרוגרם ומרכיב פרוגסטיני בשם Drospirenone
גלולה נוספת הינה Yaz - המכילה אסטרוגן -Ethinyl estradiol במינון של 20 מיקרוגרם
ו- drospirenone במינון של 3.0mg
גלולה נוספת מהדור הישן הינה דיאנה -Diane המכילה אסטרוגן במינון 50/35 מיקרוגרם ומרכיב פרוגסטיני בשם: Cyproterone acetate
Drospirenone-הינו מרכיב חדש יחסית של פרוגסטון בעל פעילות אנטי אנדרוגנית ואנטי מינרלוקורטיקואיד(הורמונים הנוצרים בקליפת בלוטת יותרת הכליה) והניתן למצבים של אקנה ושעירות יתר.
חשוב להדגיש כי טיפול הורמונלי הניתן למצבים של אקנה ושעירות יתר מעבר לגלולות המכילות Cyproterone Acetate בד"כ משלב טיפול תרופתי המכיל מרכיבים בשם Spironolactone ומרכיב נוסף בשם Flutamid. על אופן פעילותם ארשום בהמשך.
בנוסף, אציין כי נטילה של גלולות מלווה לעיתים בתופעות לוואי, על כן נדרשת "תקופת הסתגלות". בכל מקרה, במידה וקיימות תופעות לוואי יש להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להחליט אם להפסיק את הטיפול בגלולה או להחליפה בגלולה אחרת.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה - תגובה
איריס לוי15/10/2012שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, פצעים באזור הסנטר יכולים להעיד על חוסר איזון הורמונאלי, במידה ויש חשש לפעילות הורמונאלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית . התסמינים הקלאסיים של התסמונת כוללים אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) המביאים לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם .
גלולות המשמשות גם לטיפול באקנה וגם בשיעור יתר הן: דיאנה, יסמין, בלרה אסטל ועוד. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה ושיעור יתר, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
הטיפול הניתן על ידי לאקנה על רקע הורמונלי בשילוב תרופות אלה הינו טיפול מערכתי פנימי וחיצוני טיפול המהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי האקנה.
טיפול באמצעות מקורות אור - טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - המומלץ ע"י רופאים. טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות, פצעים פצעונים פרנוקלים, ציסטות, כתמים עור אדמומי מגורה ומגרד – סבוריאה בפנים, בבני נוער ומבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי.
התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL- הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
טיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול אקנה בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.
טיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL – קרן אור, הינו טיפול רב מערכתי פנימי וחיצוני ארוך טווח, הכולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו. במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור בתכשירים פרא-רפואיים והיפו אלרגניים, לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומודונים (שחורים ושומנים) ופצעים חדשים לאורך זמן, בשילוב תוספי תזונה ייחודיים העובדים על הסימפטום במניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק מערכת החיסון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)