צלקות אקנה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• צלקות אקנה
    דן
    05/10/2012

אני אחרי שלוש שנים שסבלתי מאקנה חריף במיוחד ,הסיבה היחידה הייתה היא שלא הלכתי לטיפול קומטיקאית בכלל ,בחיים לא חשבתי שזה הפתרון ,ירד לי אחרי שני טיפולים 80% מהאקנה ב"ה ,אבל אני כמו כל נער ממורמר שסבל מזה בתיכון מאוד ובאימונים בכדורגל נגעתי בפצעים וגרמתי לצלקות שונות ונראות לעין ,השאלה היא ,האם טיפול של ניקוי פנים שהוא אם כמה חומרים ופילינג יוכל להוריד לי בעתיד (כל חודש טיפול) את הצלקות או לפחות להסתיר אותם קצת ? או אם לא מה אני צריך להגיד לקוסמטיקאית שלי שתעשה לי כדאי שזה יעבור לי בעתיד (מאמין שזה לוקח שנה או פחות ) ,אתן מבינו יותר ממני והיייתי רוצה לקבל ממכם המלצה שתוכל לעזור לי (בנתיים הניקוי פנים הוריד לי 80 % מהפצעים נותר לי טיפה אדמומיות והצלקות זהו ) .
    תודה רבה שבת שלום וחג שמח לכם .....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלקות אקנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקות אקנה - תגובה

יפית כהן
    11/10/2012

דן שלום וברוך הבא לפורום!

בהתייחס לשאלותייך, אדגיש תחילה כי הנני שמחה על כי טיפולי הפנים הניבו שיפור משמעותי במצב העור. אציין בנוסף, כי מחקרים חדשים שנערכו בתחום האקנה עם התפתחות הביוטכנולוגיה שהינו תחום יחסית חדש של מחקר ופיתוח העושה שימוש בידע ביולוגי לצורך ייצור מוצרים בתחום הרפואה והקוסמטיקה וכמובן קדמת הרפואה וטכנולוגיות של מזעור חלקיקים/ ננוטכנולוגיה ושיפור מנגנוני ההובלה של חומרים ומרכיבים פרמקולוגים לתוך העור במדוייק לאיבר המטרה (Delivery System).

שימוש של חומרים פרא רפואיים ושילובם עם טכנולוגיות חדשות ומתקדמות (פוטותרפיה), העושות שימוש במכשור הפולט אורכי גל שונים והמטפל בגורמים האחראים להתהוות מחלת האקנה. כל אלה ואחרים מהווים כלים חשובים בידיה של הקוסמטיקאית לטיפול באקנה ואפילו במצבים הקשים יותר- כלים אשר עד לפני מס' שנים לא היו קיימים כלל ומשכך גם התוצאות.

הפרוטוקול הטיפולי אשר נקבע ע"י הרופא ו/או הקוסמטיקאית המתמחה בנושא מושתת בעיקר על ההיסטוריה הרפואית של המטופל, אנמנזה של נגעי העור, חומרת האקנה, זמן ריפוי הפצע,פיגמנטציות וכתמים שלאחר הפצע,הצטלקויות ואזור הופעת הנגעים.

אציין באותה נשימה כי מצבים קשים ביותר של אקנה ובעיקר פצעים או נגעים פוסטולרים ונודולרים באזור הפנים צוואר וגב הצריכו והגיבו לטיפול תרופתי סיסטמי/ בליעתי.

לעומת זאת מניסיוני אציין כי טיפול תרופתי טופיקלי/משחתי ו/או שימוש בתכשירים טופיקלים שאינם מצריכים מרשם רופא בשילוב עם טיפולים המבוצעים בקליניקה הרפואית נותנים מענה מצויין למצבים הקלים יותר של אקנה.

בהתייחס לשאלותייך לגבי הטיפול בצלקות בעור ומאחר והנני נשאלת לא פעם מהו הטיפול האולטמטיבי לטיפול בבעיה זו ובהסתייגות כי לא איבחנתי את עור פניך אדגיש כי טרם הטיפול בצלקות יש לפתור את בעיית הופעת הפצעים שכן ריפוי לא תקין של פצע עלול להותיר את הפנים עם הצטלקויות.

שנית, ורשמתי על כך בפורום יש לאבחן את סוג הצלקת שכן הטיפול בצלקות הינו טיפול מערכתי המשלב בד"כ יותר מתרפיית טיפול אחת או מכשור אחד.

כעקרון, שימוש בפילינגים שטחיים המותרים לקוסמטיקאיות ובחירה של פילינג בהתאם לסוג הצלקת פרוצדורה הנעשת בקליניקה רפואית למעשה טובה רק לעידון פני המתאר של הצלקת וחידוש רקמת העור. אך זו אינה מעלימה את הצלקת!

חשוב להדגיש כי עידון צלקות אינו מתקבל מכל פילינג המבוצע ע"י קוסמטיקאית גם אם זה מבוצע במסגרת טיפול פנים חודש בחודשו! יש לברר מהו סוג החומר והמרכיב הפעיל בפילינג?האם הפילינג גורם לאקספוליאציה/קילוף העור?

פיליניג עמוק (פנול)לדוגמא, המיועד לצלקות עמוקות יותר מבוצע ע"י רופא בד"כ בביה"ח שכן פילינג זה הינו קרדיוטוקסי היכול לגרום לשינויים בקצב הלב.

שימוש בגלילת מחטים למטרת פציעה מבוקרת מיקרוסקופית של העור אף היא ומנסיוני מעדנת עד מאד צלקות פוסט אקנתיות. קיימות טכנולוגיות נוספות המבוצעות בד"כ רק ע"י רופאים ועל כך ארשום בהמשך בהרחבה, אך כאמור כפי שציינתי חובה לאבחן את סוג הצלקת(קיימים שלושה סוגים של צלקות אטרופיות המכונות גם חטטים) ובהתאם לתשאל את המטופל לגבי תאום ציפיות.

לשאלות נוספות, תוכל ליצור עימי קשר

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקות אקנה - תגובה

איריס לוי
    12/10/2012

שלום רב דן,

אין ספק כי תופעת האקנה/פצעי הבגרות מהווה מיטרד ומקור לסבל פיסי וריגשי כאחד בעיקר בגיל הנעורים. ברוב המקרים, טיפול כללי ומקומי נכון במוקדים הדלקתיים ימנע סיבוכים ויביא להבראה שלמה. אולם, הזנחת התופעה ועל אחת כמה וכמה טיפול לא נכון ו/או רשלני, עלולים לגרום לסיבוכים ולכיעור ניכר של הפנים והגוף ולנזקים בלתי הפיכים דוגמת "חורים" בעור, צלקות מכוערות כתמים וכד'.

צלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת נמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור), אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת או מטופלת בזמן. לכן, מודעות לבעיה, טיפול מיידי ונכון במוקדים המוגלתיים, עשוי להקל משמעותית את הסבל מהתופעה, למנוע החמרה של הדלקת ונזקים קוסמטיים ונפשיים רבים בעתיד.

במקרים של אקנה קשה יתכנו הצטלקויות ויוותרו חטטים בעומקים שונים, כתוצאה מחסר של רקמה על פני העור.

טיפול בטכנולוגית פוטותרפיה בשילוב עם תכשירים פרא-רפואיים הוא בגדר בשורה והתקדמות אמיתית. הדור החדש לטיפולי צלקות לאחר אקנה המהווה חלופה הולמת לטיפולים האגרסיביים הניתנים כיום, המספקת מענה הן ברמה של יכולת לטפל בכל סוגי הצלקות והן במזעור תופעות הלוואי .

מדובר בטכנולוגיה שאיננה פולשנית והינה קלה לביצוע, היכולה לתת תוצאות מרשימות בטיפול בצלקות אקנה, כל זאת ללא הטראומה הקשה הכרוכה בטיפולים האחרים כגון, שיוף העור, פילינג כימי עמוק, ניתוח לכריתת הצלקת והזרקות מילוי לצלקות.

טכנולוגיה המבוססת על אור וחום בשיטות של לייזר / אור / תדרים, המסוגלת לגרות יצירת קולגן בבסיס הצלקת וסביבתה ובכך לגרום לטישטוש הצלקת ועור פנים חלק יותר ומאוזן.

לצערי פילינג, או טיפולים שגרתיים בלבד הנעשים ע"י קוסמטיקאית אין ביכולתם לתת מענה איכותי בטיפול בצלקות אקנה.

שבת שלום וסוף שבוע נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך באמת

דן
    14/10/2012

אני בימים הקרובים יתקשר אלייך וישאל עוד כמה שאלות ,תודה רבה על המכתב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו