שאלה חשובה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    סמיילי52
    08/11/2012

היי כולם
    אני לוקחת מינוציקלין לפצעי אקנה שלי ...
    ורציתי לשאול משהו כדי שאדע
    כשאמא הלכה להביא לי את הכדורים (ע"פ המרשם רופא) הרוקח אמר לה שזה מכיל קצת פינצלין ...
    אז רציתי לדעת האם מינוציקלין עלול לעשות לי פיטריה באיבר מין ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - תגובה

יפית כהן
    15/11/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

איריס לוי
    18/11/2012

שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

הגורם העיקרי לדלקת באקנה הוא חיידק הנקרא פרופיוניבקטריום אקנס או P.ACNE .
    הטיפול באקנה תלויה בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה, בנטייתה לגרום לצלקות בעור או צלקות נפשיות ובגיל המטופל. באם מדובר במחלה בדרגה בינונית, ניתן לשלב קורס טיפולי אנטיביוטי פומי בכדור המינוציקלין (שמות מסחריים Minocin, Minocyclin).

מינוציקלין - אנטיביוטיקה ממשפחת הטטראציקלינים המשמשת בעיקר לטיפול בפצעי בגרות , אקנה. תופעות לוואי אפשריות כוללות, תגובות אלרגיות, סחרחורת וכאבי ראש, רגישות יתר לשמש, בחילות, כאבי בטן שלשולים, ופטרת ווגינאלית בנשים - לעתים נדירות יכולות להתפתח פטריות מסוג קנדידה בנרתיק. הסיבה לכך היא שבמצב רגיל הפטריות בנרתיק חיות באיזון עם החיידקים הנמצאים שם באופן רגיל. כאשר נוטלים כדורי אנטיביוטיקה לתקופות ארוכות החיידקים בנרתיק נפגעים והפטריות יכולות להתרבות.

יש הממליצים לבצע בדיקות דם אחת ל 6 חודשים במקרים שלוקחים את התרופות לתקופות ארוכות במיוחד. מומלץ לקחת כדור אחרי האוכל כדי למנוע גירוי לקיבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו