מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פירוט מורחב והתייעצותרויטל09/11/2012
רומן רב שנים עם האקנה
תיאור הפצעים :
כן המצב שלי לא קריטי וגרוע אבל מאוד מאוד מפריע לי.
הם באים בצרורות ובגדלים מפחידים , בדר"כ הם מתחת לעור ואחרי כמה ימים יוצא ראש לבן . אם וכשאני מנקה אותם אז אני רואה שיש שערה בתוך המוגלה .. ואני חושבת שהם מקור הבעיה !
עושה לייזר בפנים אבל ללא גילוח .
עור שומני מאוד
פצעים גם בגב ובחזה
מוצרים ותכשירים :
פוליסן A של וילונה בשביל השערות שצומחות מתחת לעור
זינדקלין
% 10 clearex
רט-אוויט
benzacAC 10%
(baziron עוד אחד שקניתי בחו"ל ולמעשה גיליתי שזה אותה משחה כמו הbenzac )
ועוד כמה מהמשחות הישראליות הרגילות ..
??????? ? ( לא יודעת מה השם באנגלית/עברית , וגם זה ממוסקבה )
Intensive therapy hydrogel - acne treatment של cosmedrerm
חומצה סליצילית
עוד משהו ממוסקבה שנקרא "מוק " אבקה לבנה שעושים ממנה מסכה ועוד תכשיר נוזלי מאותה סדרה
VICHY משחה נקודתית מהסדרה של האקנה
MURAD קיט/ מארז של אקנה שכולל סבון משחה ליום גל לילה ומשחה נקודתית
fast action solution של magiray
אספירין מרוסק במים
סבונים :
ACNIL WASH
צאטפיל לעור רגיש
צאטפיל לעור שמן
2 סבונים שונים שהקוסמטיקאית נתנה לי
ניטרוג'ינה למינהם - מוצק + נוזל
ועוד כל מיני סבונים מוצקים שהמליצו לי כי הכי טוב פשוט
טבעי :
דבש ,שיבולת שועל , סודה לשתיה , תבלינים שלא זכור לי מה היו כוללים , יוגורט , ביצה
אז זו רשימה קצרה למוצרים שהיו בשימוש במלחמה הנוראית !
שאני חושבת על זה הייתי משתמשת במוצרים לתקופה עד שהייתי "שוכחת " או פשוט עוברת למוצר הבא ..
אם אפשר להגיד לי מה המוצר הכי מומלץ מבחינתכם ברשימה או מוצר אחר שלא מופיע ברשימה שאני אוכל להתמיד בו בלי שהעור שלי יתרגל אחרי תקופה קצרה ולא יגיב יותר ..
עוד התייעצות :
עד כה לא רציתי לשמוע בכלל על ראוקוטן אבל החלטתי שלא בא לי לקנות עוד שטויות יותר ואני רוצה להתחיל , אבל היום הייתי ברופא עור בחיפה והוא לא נתן לי , הוא נתן לי כדורים בשם רוקסיטרומיצין ואני לא יודעת אם לבזבז חודשייים חשובים מהחורף בשביל הכדורים האלה או להתעקש על ראוקוטן .. מה דעתכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פירוט מורחב והתייעצות - תגובה
יפית כהן12/11/2012רויטל שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלותייך, ובהסתייגות שלא ראיתי ולא איבחנתי את עור פנייך, אציין כי רשימת התכשירים שהרחבת בתיאורם הן הקוסמטיים והן הרפואיים הינה ארוכה ואפילו מייגעת....
הרשימה כמעט ואינה מביישת אף בית מרקחת אבל למעשה היא מצביעה על התנהגות צרכנים אופיינית, בלבול ותסכול רב ובעיקר בעייתיות לגבי בחירה נכונה של מוצרים ואסביר מהיא כוונתי:
לא אחת מגיעות אליי נשים לטיפול בקליניקה כשבאמתחתם שקית ענקית המכילה מגוון רחב ביותר של מוצרים אותם רכשו לטיפול באקנה...הן מגיעות עם התכשירים על פי בקשתי וכמעט תמיד השקית מכילה מגוון רחב של מוצרים ...מסבון מוצק וסבון נוזלי וסוג נוסף של סבון של חברה ידועה אחרת, מי פנים עם אלכוהול או נטול אלכוהול לפעולת ניקוי נוספת לאחר הסבון, ג'ל לייבוש פצעים ומסיכה לייבוש פצעים, מסיכה לסגירת נקבוביות, קרם לחות לעור שמן וקרם לחידוש העור והרשימה ארוכה ביותר...
הטיפול באקנה במיקרים רבים הינו "ניסוי וטעייה" וכמו שברפואה אין מצב של 100%
על אחת כמה וכמה כשמדובר בתכשירי קוסמטיקה ובמיוחד כשמדובר במיקרים של אקנה מפושט בפנים, בגב בחזה ואפילו בכתפיים.
לא אוכל לייעץ לגבי המוצר הכי מומלץ ברשימה או להתאים לך תרפיית טיפול אחרת שכן כפי שציינתי לא איבחנתי את עור פנייך ולא ראיתי במה מדובר!
באשר לתכשירים ברשימה:% 10 clearex או benzacAC 10% הינם תכשירים המכילים מרכיב אנטיבקטריאלי בשם בנזואיל פרוקסיד (Benzoyl Peroxide). חומר זה מיועד לטיפול במצבים קלים/בינוניים של אקנה. במצבים קשים משלבים אותו עם טיפול תרופתי כדוגמת אנטיביוטיקה ובעצם מומלץ לשלבו עם אנטיביוטיקה שכן זה מונע את עמידות החיידק לאנטיביוטיקה. החומר קיים במגוון תכשירים בתצורה של ג'ל, קרם, תחליב, סבון מוצק ונוזלי בריכוז של 2.5% ועד 10%. למרכיב זה ידועה בנוסף פעילות קרטוליטית קרי, מניעת היווצרות של קומדונים ופעילות בקטריוצידית המתבטאת בהריגת החיידק P.acnes
רט-אויט (RET-AVIT Cream), הינו תכשיר למריחה טופיקלית והניתן במרשם רופא. מכיל חומצה רטינואידית שהינה נגזרת של ויטמין A. החומר קיים בריכוז של 0.05 או 0.025.
תכשיר מצויין לטיפול במיקרו קומדונים או גבשושיות חלב הנוצרות בשל סתימת פתח תעלת זקיק השערה ובלוטת החלב. התכשיר לעיתים יוצר אודם וגירוי בעור ובכך חסרונו
כמו כן, כאשר מדובר באקנה מפושט באזור הגב, החזה והפנים מומלץ לשלבו עם תרפיות טיפול נוספות כדוגמת אנטיביוטיקה סיסטמית/בליעתית.
טעות נפוצה הקיימת בקרב צרכנים הינה מריחת תכשיר הרט-אוית ומיד לאחריה מריחת תכשיר הקלירקס או הבנזאק או כל תכשיר אחר המכיל בנזואיל פרוקסיד, דבר הגורם לניטרול פעולת הרט-אויט!!
באשר לסבונים, או ניקוי העור. לתשומת ליבך, שימוש רב בסבון מתוך מטרה לייבש את הפצעים האופיינים ברב המיקרים יכול להגביר את שגשוש והתרבות חיידק האקנה!
על כן, בחירה נכונה של סבון ותדירות השימוש חשובה לא פחות !
בפורום רוזצאה ועורות רגישים שאותו אני מנהלת גם כן באתר Be Ok תוכלי למצוא
פרוט רב לגבי מרכיבים בסבונים מהם מומלץ להימנע. אציין כי קיימים סבונים מוצקים מהדור החדש הטובים עד מאד לעורות רגישים ואפילו להפרעות עור כדוגמת אקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פירוט מורחב והתייעצות - תגובה - תגובה
יפית כהן12/11/2012המשך לתשובתי,
יש להימנע משימוש בסבונים מוצקים המכילים מרכיב בשם:
Sodium alkyl carboxylate, סבונים מוצקים המכילים מרכיב זה יכולים לגרום לדנטורציה קרי, שינוי במבנה החלבונים בשכבת ההגנה של העור ולפגיעה במחסום ההגנה של העור וכתוצאה יובש ואף התקלפויות. על כן, בחירה נכונה של סבונים מוצקים הינה בגדר חובה לשמירת בריאות העור.
הדור החדש של סבונים מוצקים נקרא סבוני Bar או Syndet. סבונים אלו מכילים מרכיב בשם:
Sodium acyl isethionate, חומר ניקוי הידידותי יותר לעור.
באשר לאנטיביוטיקה אשר נרשמה לך ע"י הרופא מסוג רוקסיטרומיצין ידועה גם בשם רוליד. האם אנטיביוטיקה זו נרשמה לך משום שהינך אלרגית לאנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין?
רואקוטן (Isotretinoin), שהינו למעשה נגזרת של ויטמין A והשייך למשפחת הרטינואידים נרשם ע"י רופאים בד"כ למצבים בהם האקנה לא הגיב או כמעט שלא הגיב לתרפיית טיפול אחרת. ו/או נרשם למצבים בהם האקנה הינו מפושט ושכיח באזור הפנים, כתפיים, צוואר וגב עם מאפיינים של פצעים ציסטים ו/או נגעים נודולריים.
טיפול אנטיביוטי בשילוב חומרים טופיקלים למריחה על העור יכול להיטיב עם הנגעים האופיינים. במידה וטיפול זה אינו משביע רצון הרי שתמיד ניתן ליטול רואקוטן כתרפיית טיפול נוספת. אך כאמור חובה להתייעץ עם הרופא המטפל.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואווו ! תודה !
רויטל13/11/2012תודה רבה על תשובה מעמיקה ומפורטת ! השכלתי .. טוב מאוד שיש את הפורומים האלה ושיש אנשים כמוכם !!! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
רויטל13/11/2012תודה רבה על תשובה מעמיקה ומפורטת ! השכלתי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)