מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צלקות אקנה- צריכה ייעוץ דחוףהילה10/12/2012
יש לי צלקות באיזור הלחיים
אני חייבת לציין שהצלקות לא עמוקות אבל הן נראות כמו נקודות(אדומות, ו4 מהן חומות-אדומות..)
אני לא מעוניינת בטיפול בלייזר ובכל מיני מכשירים אחרים.
השאלה שלי כזאת- איזה משחות מומלצות יש לטיפול?
אני מרגישה שהצלקות לא חמורות בעומק שלהן ויספיק לי למצוא את המשחה הטובה שתעלים אותן...
איך המשחות קלו-קוט ורט-אוויט?
אני חייבת לציין שאני משתמשת בקלו-קוט כבר חודש ולא רואה שיפור מיוחד...זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות אקנה- צריכה ייעוץ דחוף - תגובה
יפית כהן14/12/2012הילה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא ראיתי ואבחנתי את עור פנייך אציין כי הטיפול בצלקות אקנה הינו מערכתי ומושתת על פרוטוקול טיפולי המתבסס על תרפיית טיפול רב גוונית ואשר אינה מתבססת רק על תכשיר אחד ואסביר למה אני מתכוונת:
באשר לצלקות אקנה ודרכי הטיפול בהן הפרוטוקול הטיפולי נבנה בהתאם לסוג הצלקת. קיימות מס' סוגי צלקות כשהפופולריות ביותר בקרב הסובלים מאקנה הינן צלקות אטרופיות הנקראות גם "חטטים" ונגרמות כתוצאה ממחסור או איבוד רקמת העור.
חומרת הצלקת וסוג הצלקת תלויה במס' משתנים וקשורה קשר הדוק לעוצמת התגובה הדלקתית ומשכך הרס שנגרם לרקמת העור, עומק הצלקת קרי, האם היא ממוקדת בשכבת העור העליונה האפידרמיס או בשכבת העור האמצעית היא הדרמיס וכמובן הזנחה/ טיפול לא נאות ו/ועיכוב בטיפול ובמיוחד כשמדובר באקנה עם פצעים מוגלתיים
ו/או במקרים הקשים המאופינים בנגעים ציסטים ונודולרים הסיכוי להצטלקות הינו גבוה ביותר!
דלקתיות הממוקמת בעומק העור והמשתרעת מעבר לאזור זקיק השערה קרי, בלוטת הזיעה ושכבת השומן גורמת במיקרים רבים להרס ופגיעה בשכבת השומן בעור וכתוצאה להתפתחות צלקות עמוקות ביותר!
צלקת הממוקמת ברקמת העור העליונה האפידרמיס ו/או בשכבת העור האמצעית העליונה הדרמיס (Superficial Dermis), נראת על פני העור ככתם/פיגמנטציה וכאדמומיות לא תקינה בעור כפי שמופיע כנראה בעור פניך בהתייחס לתיאורך.
ברפואה צלקת זו מכונה: Macular Erythematous
כתמים חומים שלאחר דלקת נגרמים כתוצאה מייצור של פיגמנט המלנין (האחראי גם על השיזוף),וכן מייצור של חומרים מחוללי דלקת מסוג לויקוטריאנים וטרומבוקסינים.
בשפה רפואית הכתם החום או האדום נקרא: פיגמנטציה שלאחר הדלקת או
(Post Inflammatory hyperpigmentation).
בהתייחס לשאלתך טיפול בצלקת מחד, ומאידך טיפול בכתמים החומים אדומים מחייב התייחסות מיוחדת גם לסוג וצבע עורך.
הכללים המנחים בטיפול בפיגמנטציה שלאחר הדלקת הינם:
א. טיפול בהתפרצויות של הפצעים עד לשיפור והטבה במידה ואילו עדיין קיימות.
ב.הימנעות משימוש בתכשירים המגרים את העור כדוגמת: אלכוהול, מי פנים וטונרים המכילים הממליס (witch hazel),ותכשירים המכילים בישום
ג. שימוש במסנן קרינה הינו חובה. מומלץ לבחור מסנני קרינה שאינם כימיקלים קרי,
Titanium Dioxide ו/או Zinc Oxide
ד. סבלנות, סבלנות ושוב פעם סבלנות! הטבה ושיפור בכתמים ניתן לראות בד"כ תוך חודש ועד אפילו חצי שנה ויותר!
מרכיבים בתכשירים לטיפול בפיגמנטציות שלאחר דלקת הינם רבים ומגוונים כדוגמת
רטינואידים (רט-אוויט, לוקאסיד), הידרוקינון, חומצה אזלאית, חומצה קוז'ית,
חומצה סיליצילית בנוסף, אציין מניסיוני בטיפול בצלקות ופיגמנטציות כי פרוצדורות אסתטיות המשלבות פילינגים המכילים חומצות פירות נותנים מענה מצויין הן לשיפור ועידון מרקם העור והצלקת והן לשיפור הטבה וריפוי של הדלקת/הפיגמנטציה האופינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות אקנה- צריכה ייעוץ דחוף - תגובה
איריס לוי31/12/2012שלום הילה וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, פצע דלקתי בעור אם הוא בינוני או קשה משאיר אחריו כתמים ואפילו צלקות, החומרה של הכתמים קשורה גם לנטייה הגנטית לתהליך ריפוי הפצע.
כתמים הם ריבוי מלנין שנוצר בעור כתוצאה מפצעים. לעתים נוצרים כתמי פיגמנטציה על אותם אזורים הנגועים בפצעי אקנה. בקוסמטיקה הישראלית, ישנם מוצרים שנותנים מענה של כמעט 100% להבהרת כתמי הפיגמנטציה שנותרו, ניתן לטפל ולעבוד עמם גם בקיץ בתנאי שמורחים קרם לחות עם מסנן קרינה גבוה.
אני ממליצה לך להשתמש ב- CLEAR protector oil-free SPF32 של החברה הישראלית "אנא-לוטן". ג'ל שקוף נטול שומן נספג בקלות ובמהירות כשהוא משאיר על העור מעטה הגנתי דקיק ובלתי נראה. החשוב מכל לפני חשיפה לשמש למרוח קרם/ג'ל לחות אם מסנן קרינה גבוה. המרכיבים המצויים בקרם מספקים לעור לחות ומהווים מחסום כנגד נזקי הסביבה. שימוש עיקבי במסנני קרינה עם רכיבים המגנים נגד קרינת UVA הוא קו ההגנה הראשון נגד פיגמנטציה.
אופן השימוש בתכשירים להבהרת הכתמים:
לאחר ניקוי הפנים עם סבון:
1. מי פנים לעור פגום – מסדרת התכשירים של "חביבה ריבקין" NBC עם המכסה הסגול Lotion For Blemished Skin " "- תכשיר היפו אלרגני לניקוי מושלם של עור הפגום מפיגמנטציה, כתוצאה מכתמים ותוצאות לוואי מפצעים שהגלידו.
אופן השימוש: פעמיים ביום בוקר ערב, פד/צמר גפן יבש לשפוך מעט מהחומר ולשפשף את המקומות הבעייתיים (כתמים, חומים אדומים). מספר פעמים לא לשטוף ולא להוריד להמתין לייבוש כ-30 דקות לא לשטוף ולא להוריד על זה...
2. מי פנים - מסדרת התכשירים של "קארט" אקספולושן - תכשיר ייחודי הנועד לטפל בכל סוגי העור גורם להאצת והתחדשות התאים, שיפור בפיגמנטציה, חיזוק ומיצוק העור.
אופן השימוש: פד/צמר גפן לשפוך מעט מהחומר מדי ערב להספיג ולעבור בתנועות קלות על פנים נקיות, שוב לא לשטוף ולא להוריד להמתין לייבוש כחצי שעה...על זה:
3. קרם הבהרה של החברה הישראלית "רויאל קאר" "Bleaching " -
אופן השימוש: בערב לפני השינה - למרוח מספר טיפות של הקרם על כל האזורים הבעתיים ולעסות בתנועות עיסוי עם הידיים את הקרם עד לספיגתו המלאה, עד לתחושה יובש על הפנים, שוב לא להוריד ולא לשטוף. קרם ההבהרה ניתן למריחה גם ביום.
עוד אמליץ לך על טיפול פילינג בבית, של פעם בשבוע. פעולת הפילינג: הנשלת תאי עור מתים, וטשטוש מראה הכתמים. פילינג על בסיס חומצות אלפא קומפלקס, מהחברה הישראלית "הולילנד", מכיל חומצות אלפא הידרוקסיות טבעיות המופקות מפירות בנוסחא ייחודית ופעילה, לחשיפה ולחידוש של עור צעיר ובהיר יותר. הפילינג מזרז את תהליך התחדשות העור, גורם לייצור מוגבר של סיבי קולגן ולשיפור מראה העור.
את כל התכשירים ניתן לרכוש בכל מכון קוסמטי או קוסמטיקאית שעובדים עם החברות הישראליות המצוינות למעלה וזה עובד...! עם סבלנות והתמדה...!
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)