בת 23 - אקנה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• בת 23 - אקנה
    ענת
    21/01/2013

האם זה תקין שבגילי עדיין אסבול מאקנה? זה לא אופייני רק לגיל ההתבגרות?
    אני מקפידה על ניקויי יומיומי עם סבון פנים ומים וטיפול אצל קוסמטיקאית פעם בשלושה חודשים בערך.
    המצב לא חמור אבל זה עדיין מפריע לי. מה אפשר לעשות? (אני לא רוצה לקחת כדורים כמו ראוקוטן. הבנתי שהם מאוד חזקים ויש להם תופעות לוואי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 23 - אקנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 23 - אקנה - תגובה

איריס לוי
    22/01/2013

אקנה יכול להתפתח בכל גיל...!

שלום רב ענת וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לסובלים מאקנה, פצעי הבגרות, אין דבר מטריד וגורם לסבל יותר מהפצעים ומהכתמים המופיעים על הפנים, הגב הזרועות ולעתים אף על החזה. אין זה מן הנמנע שתופעות האקנה יופיעו גם במקומות אחרים בגוף .

80% מגילאי שנות העשרה ומאוחר יותר גם נשים וגברים סובלים מהתופעה בדרגות חומרה שונות, מה שהופך את הבעיה מבעיה פיזית – פיזיולוגית לבעיה חברתית. מעבר להשפעה האסתטית על העור ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי , השלכות חברתיות והתנהגויות המהוות מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד, מבוכה רבה וחוסר בטחון .

האקנה, פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף, הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר, בתקופות של עצבנות וחרדה (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונלי).

שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה חיידקים ועוד.

בגיל מבוגר, מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית על מנת לשלול פעילות הורמונלית עודפת. התסמינים הקלאסיים של התסמונת כוללים אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) המביאים לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם .

גלולות למניעת הריון נמצאו יעילות לטיפול באקנה בנשים. הן מפחיתות את ההורמונים שמשפיעים על קצב יצור החלב (השומן) בעור וברב המקרים, ניתן להבחין בשיפור מראה הפנים. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אבל לא כולן מתאימות לטיפול באקנה. חשוב להתייעץ עם הרופא לקבלת הטיפול המתאים.

ולאקנה שאינה מגיבה לטיפולים הקונבנציונליים אמליץ על טיפול בטכנולוגיית IPL (טיפול המומלץ ע"י רופאים)– המתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי, בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני חשבתי

גלי
    24/01/2013

שזה אופייני רק לגיל ההתבגרות אבל ברגע שהתחילו לי הפצעים ושאלתי את הרופא הבנתי שזה יכול להופיע גם בגילאים מאוחרים יותר. גם אני לא רציתי לקחת ראוקוטן כי זה באמת כדור חזק וגם הבנתי מחברה שלי שצריך כל פעם לעשות בדיקות דם כדי לראות שזה לא פוגע בכבד...מה אני צריכה את זה?!? דווקא הגאולה הגיעה מרופאת הנשים שלי שנתנה לי גלולות פמינט ואמרה שזה יכול לעזור לי - וזה אכן עזר! המצב השתפר פלאים! תתייעצי עם רופאת הנשים שלך לגבי הגלולות..ובלי שום קשר חשוב מאוד לנקות את הפנים בסבון ללא סבון, לנקות עם מי פנים על בסיס מים ושתדעי לך אני שמתי לב שתזונה מאוד משפיעה על מצב העור אז אולי כדאי שתמעיטי במזונות שומניים מידי. מקווה שעזרתי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה

נועה
    28/01/2013

גם לי יש מקרה דומה ואני מפעם לפעם מנסה דברים חדשים. בתקופה האחרונה אני מנסה מוצר של מכבי שנקרא פייס קאר ובסה"כ אני די מרוצה. צריך להתמיד עם זה אבל זה עובד די טוב לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו