מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רואקוטןקרן29/01/2013
מצב האקנה שלי הוא בינוני. רופא העור שלי הציע לי לקחת רואקוטן. לפני זה לא חשבתי לקחת כי לא חשבתי שבכלל ירשו לי במצב שלי... אבל הרופא שלי הוא קצת מוזר, והוא טוען שכל המשחות והכל זה חרטא (ציטוט שלו) ושום דבר חוץ מרואקוטן לא עוזר. המצב שלי הוא שיש לי בערך ארבעה חמישה פצעים וחוץ מזה יש לי הרבה כתמים בצידי הפנים, ואני לא יודעת אם רואקוטן זה מה שיעזור לי במקרה הזה והרופא לא בדיוק עונה על שאלות שאני שואלת אותו. אני לא יודעת אם לקחת רואקוטן!! עזרה בבקשה? (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
איריס לוי03/02/2013שלום רב קרן וברוכה הבאה לפורום,
כדור הרואקוטן Roaccutane מיועד ומומלץ לחולים עם אקנה חמורה שלא חלפה או לא הגיבה לטיפול בתכשירים אחרים כולל אנטיביוטיקה. התרופה פועלת על ידי צמצום פעילות בלוטות החלב בעור, הפחתת הייצור של השמנים הטבעיים של העור (חלב) ושל החלבון הקרני (קרטין) הנוצר בשכבות החיצוניות של העור, גורמת להשמדה של הראשים השחורים "קומודונים" ופועלת נגד דלקת וזיהום של העור כתוצאה מנגעי האקנה.
רואקוטן, הינה תרופה עוצמתית שתופעות הלוואי שלה לא קלות כלל.
לא סתם מצווים כל אלו הנוטלים כדור רואקוטן לעבור בדיקות דם ותפקודי כבד בתדירות גבוהה.
מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. נקודה נוספת וחשובה הרואקוטן לא מבהיר כתמים להפך, לעתים הוא גורם לכתמים נוספים שלא תמיד מתבהרים עם הזמן, כפי שרופאים טוענים.
ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, בשלב ראשון הייתי ממליצה לך לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית על מנת לשלול פעילות הורמונלית עודפת. התסמינים הקלאסיים של התסמונת כוללים אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) המביאים לשיעור יתר מחזור שאינו סדיר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי ובמידת חומרתם .
טיפול הורמונלי דוגמת גלולות למניעת הריון נמצאו יעילים לטיפול באקנה בנשים אשר לא הגיבו לתרפיית טיפול שגרתית. הן מפחיתות את ההורמונים שמשפיעים על קצב יצור החלב (השומן) בעור וברב המקרים, ניתן להבחין בשיפור מראה הפנים. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה. חשוב להתייעץ עם הרופא לקבלת הטיפול המתאים.
גם במקרה של אקנה קלה ניתן לקבל חוות דעת רפואית נוספת או לפנות לייעוץ לקוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי והבהרת כתמים.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רואקוטן - תגובה
יפית כהן08/02/2013קרן שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך, אציין כי רואקוטן הינה תרופה הניתנת בד"כ למצבים הבינוניים והאקוטיים של אקנה. ו/או למצבי אקנה אשר לא הגיבו לתרפיות טיפול רפואיות או פרוצדורות אסתטיות שונות.
למרות שלתרופה זו ידועות תופעות לוואי אופייניות אציין כי לעיתים נרשמת התרופה גם למצבים של אקנה קל אך המינון שניתן הינו 10מ"ג או 20 מ"ג ליום פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע ובכך מקטין משמעותית את תופעות הלוואי הידועות כדוגמת יובש קיצוני המכונה גם Xerosis.
באשר לכתמים בצידי הפנים, חשוב מאד לאבחן את צבעם האם הינם אדומים או חומים?
מה היא סיבת הופעתם? וזמן הימצאותם בעור? שאלות אלו ואחרות וכמובן אנמנזה המבוצעת בעור באשר לסוג הכתם ועומקו בעור מבוצע ע"י מכשיר מיוחד, מאפשרת להתאים פרוטוקול טיפולי המותאם אישית למצב העור ולסוג ומצב הכתמים.
טיפול בכתמים אדומים בעור שונה מהטיפול הניתן לכתמים כהים!
אציין כי רואקוטן אינו מיועד לטיפול בכתמים או בפיגמנטציה שלאחר פצע או דלקת.
כתמי עור אלו בשפה רפואית נקראים (Post Inflammatory Hyperpigmentation).
פיגמנטציה ו/או כתמי עור אדומים נוצרים לידיעה כללית כתוצאה מהפרשה לאזור הפצע המודלק של חומרים מחוללי דלקת כדוגמת לויקוטריאנים וטרומבוקסנים. וכן, מייצור מוגבר של פיגמנט המלנין המגן על עורנו בעת חשיפה לשמש(תופעת השיזוף).
חומרת הפיגמנטציה והופעת כתמים חומים באזורים בהם היו קיימים פצעים אדומים תלוייה קשר הדוק בעוצמת הדלקת ומשכך, אם אכן מופיעים בעור פנייך כתמים אדומים אשר טרם הפכו לכתמים חומים מומלץ להקדים ולטפל במרכיבים אנטי דלקתיים המעודדים ריפוי של רקמה ואשר אינם מייבשים או מעודדים קילוף והשלה של תאים.
כמו כן, אמליץ לך להימנע מחשיפה לשמש ו/או להשתמש במסנני קרינה המותאמים לעורות הרגישים שכן, שמש יכולה להחמיר את הכתמים האופייניים.
לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)