שאלה ממש חשובה! מיואשת כבר....

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה ממש חשובה! מיואשת כבר....
    קרן
    03/02/2013

מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד היו לי בעיות בעור הפנים.
    כרגע הבעיה העיקרית שלי היא נקבוביות פתוחות ומאוד בולטות לעיין.
    לפי מה שהקוסמטיקאית שלי אומרת יש לי עור פנים שומני ולכן יש לי נקבוביות. שזה הגיוני.
    אני קוראת בכל מקום שברגע שיש לי נקבוביות פתוחות אי אפשר לסגור אותם בחזרה.
    איזה סוג של סבון פנים יכול להיות מושלם עבורי?? לא דווקא מותגים.... אבל משהו שבאמת יכולה לעזור לי להעלים אותם (לפחות שלא יהיו נראים כל כך לעין)
    אני מתחתנת עוד ארבעה חודשים ואני מרגישה זוועה שאני לא מוצאת את הסבון המתאים לי!
    מבקשת עזרה במהרה!
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה ממש חשובה! מיואשת כבר.... - תגובה

איריס לוי
    03/02/2013

שלום רב קרן וברוכה הבאה לפורום,

תינוקות וילדים הינם בעלי עור צח, חף מכל נקבובית, אחיד ובוהק והנה, מבוגרים רבים ואף נוער סובלים מעור מפריש, שומני, נקבוביות פעורות לעיתים מתלווים אף בפצעים ופצעונים,

מקור השינוי היא המערכת ההורמונלית המשפיעה על עור פנינו, על גודל הנקבוביות, עובי העור וכמות הפרשת השומן.

אי אפשר לכווץ או לסגור נקבוביות. זהו מצב נתון, בדרך-כלל גנטי, הנוצר כאמור עקב שינויים הורמונאליים. ניתן לשפר את המצב ע"י קילופים וגם זאת באופן חלקי. שימוש בתכשירים המכילים חומצה אלפא ליפואית, משפרים את המצב בשימוש לאורך זמן.

בטיפול בעור שומני חשוב להקפיד על ניקוי עדין של העור. יש לזכור כי ניקוי יתר לא ימנע הפרשת סבום (שומן) מבלוטת החלב ואף יכול להחמיר את המצב.

שימוש פעם ביום – בערב בסבון ניקוי עדין, יסיר את השומן העל עורי. מי פנים, המכילים ריכוז נמוך של חומצה סליצילית לשימוש פעמיים עד 3 בשבוע, יעזרו לשמור על מראה נקי של העור. החומצה הסליצילית, שייכת למשפחת הבתא הידרוקסי אסיד, והינה בעלת יכולת טובה להמיס שומן. אין להרבות בשימוש, כדי למנוע ייבוש יתר וגירויים.

לצערי לא ניתן לכווץ נקבוביות בעזרת סבון.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בהצלחה, ומזל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממש חשובה! מיואשת כבר.... - תגובה

יפית כהן
    08/02/2013

קרן שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך וכפי שכבר נכתב בפורום, גנטיקה ואף גיל נמנים מבין הגורמים העיקריים להיווצרותן של נקבוביות פעורות ומורחבות. בעור פנים עבה ושמן בד"כ נבחין במרקם עור נקבובי יותר. גיל, נזקי עור הנגרמים מחשיפה לשמש והמתבטאים בפגיעה בסיבי האלסטין בעור. כמו כן, סתימת הנקבובית ע"י הפרשת חלב מוגברת, לכלוך והנשלת תאי עור הנראים על פני העור כקומדונים כל אלו תורמים להרחבת גודל וקוטר הנקבובית.

אציין בנוסף כי במקרים רבים ניתן לראות נקבוביות פעורות ומורחבות בעורות עם היסטוריה של אקנה או במצבי עור עם אקנה פעיל שכן אז נקבוביות מורחבות אלו יכולות להיות חלק מצלקות פוסט אקנתיות הנקראות גם "חטטים".

שיפור במרקם העור ועידון הנקבוביות בעור ניתן להשיג ע"י כל פרוצדורה אשר ביכולתה לגרום לייצור סיבי הקולגן בשכבת העור האמצעית היא הדרמיס.

אחת הפרוצדורות החדשניות בתחום זה הינו שדרוג של טכנולוגיה הידועה בשם Microneedling. הפרוצדורה בעבר התבססה על רולר המכיל מחטים מיקרוסקופיות באורכים שונים בקוטר של כ- 0.25 מ"מ.קיימים סוגים שונים של רולרים באורכי מחטים שונות. גלילת המחטים על פני העור גורמת לפציעה מיקרוסקופית מבוקרת בעור וכתוצאה מפעילה מנגנוי ריפוי שונים הגורמים ליצירה של סיבי הקולגן בעור.

כיום שודרגה הפרוצדורה למכשור אלקטרוני המטפל באופן נקודתי הן בצלקות פוסט אקנתיות והן בנקבוביות המורחבות. תוצאה ניראת בד"כ אחרי מס' חודשים.

כמו כן, הנני שמחה לעדכן כי בקרוב יעלה אתר האינטרנט החדש שלי בו תוכלי למצוא מאמרים נוספים בנושא זה. כמובן שאעדכן את כתובתו בהקדם.

לשאלות נוספות, ניתן ליצור עימי קשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו