אקנה בגיל 20

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקנה בגיל 20
    גבריאל
    22/03/2013

שלום ,
    אני מגיל 15 בערך סובל מפצעי בגרות ,שלפעמים גם נהיים לבנים.
    חשבתי שאם סיום גיל הבגרות הדבר יעלם אבל לא.
    כל פצע בגרות שנעלם לי מפצה את מיקומו פצע חדש במקום אחר בפנים.
    יש לי אפילו צלקת קטנה בגלל האקנה בפנים.
    בכל מקרה ,אני שוטף את הפנים פעמיים ביום עם סבון פנים , אני מנסה שלא לגעת בפנים ועדיין זה לא עובר לי.
    אני שוקל להתחיל טיפול תרופתי אך שמעתי שהוא מזיק מאוד לכבד וגם אני רואה שהוא מאוד מאוד ממושך .
    מה תמליץ לי לעשות? והאם הטיפול התרופתי מעלים את האקנה לכל החיים או שזה יכול לחזור ואז אצטרך להתחיל שוב טיפול תרופתי.

תודה מראש על התשובה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בגיל 20

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה בגיל 20 - תגובה

איריס לוי
    08/07/2013

שלום רב וברוך הבא לפורום,

לצערי האקנה היא לא רק נחלתם של הצעירים והיא עלולה להתפתח בכל גיל, לכן חשוב מאוד לטפל באקנה בזמן, כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות סימנים וכתמים.

איזוטרטינואין Isotretinoin היא תרופה הדומה במבנה הכימי לוויטמין A ונמכרת בישראל תחת השמות המסחריים רואקוטן וקוראטן. הטיפול מיועד לפצעי בגרות שלא הגיבו לטיפול עם תכשירים טופיקליים מריחתיים. זו התרופה, שחוללה מהפכה רצינית בטיפול באקנה, פצעי הבגרות - למרות יתרונותיה של התרופה, היא אחת האופציות האחרונות שרופאים מציעים לטיפול באקנה וזאת בגלל תופעות הלוואי הרבות והרציניות שלה.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמטיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.

היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית מקצועית, פרא רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו. לצערי לא ניתן לשפר את מצב האקנה רק ע"י שטיפת הפנים בסבון.

ולאקנה שאינה מגיבה אמליץ לשלב טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור, טיפול המומלץ ע"י רופאים ומתבסס על טיפול מערכתי יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

ולשאלתך, ישנם מוצרי-מדף רבים לטיפול באקנה, תרופות מרשם וטיפולים לא מעטים, המבחר מבלבל ואין תוכנית טיפול אחת שתתאים לכל אחד. לצערי, לפעמים יש ללמוד מהי השיטה או שילוב השיטות הטוב ביותר עבורנו דרך תהליך של ניסוי וטעייה, התמדה וסבלנות. בכל מקרה, לא ניתן להבטיח שהאקנה תעלם לכל החיים, כמו כל דבר בחיים...!

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו