מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קיורטן ופעילות גופנית בחדר כושרלירן22/03/2013
שלום, אני בחור בן 21 שסובל מאקנה ברמה בינונית. בשנה האחרונה ניתן לי על ידי רופא עור טיפול אנטיביוטי בדמות כדורי מינוציקלין פעמיים ביום, כשלאחר מספר חודשים הורד המינון לכדור אחד ביום. סה"כ לקחתי את האנטיביוטיקה חצי שנה.
במשך תקופת לקיחת התרופה חל שיפור משמעותי במראה עור הפנים שלי וגם בגוף נעלמו הפצעים, אך כעת (כחצי שנה לאחר הפסקת הטיפול) המצב חזר ולדעתי אף החמיר.
כרגע אני לאחר ביצוע של בדיקות דם ובעוד שבועיים אמור להתחיל ליטול "קיורטן", אך אני חושש מהכדורים הללו ממספר סיבות:
1) אני נוהג להתאמן באופן קבוע ומבצע פעילויות ספורטיביות מאומצות שנמשכות לעיתים שעה וחצי ואף יותר. למיטב הבנתי, לא אוכל להתאמן בזמן נטילת הכדורים מה שמטריד אותי מאוד.
2) ממה שנאמר לי מרופא העור, הכדורים גורמים לשינוי מאזן השומנים בדם ובגוף בכלל. האם הכדורים יכולים לגרום להשמנה?
3) האם הקיורטן עוזר בכל המקרים? שוב, אני בן 21 ולא נער מתבגר וניסיתי את כל הטיפולים כך שאין לי עוד מה לנסות חוץ מהכדורים הנ"ל.
אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורטן ופעילות גופנית בחדר כושר - תגובה
איריס לוי29/03/2013שלום רב לירן חג שמח וברוך הבא לפורום,
רואקוטן, הינה תרופה עוצמתית שתופעות הלוואי שלה לא קלות כלל.
לא סתם מצווים כל אלו הנוטלים כדור רואקוטן לעבור בדיקות דם ותפקודי כבד בתדירות גבוהה.
מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. עוד חשוב לציין שההתוויות כיום ממשרד הבריאות הישראלי למתן טיפול ברואקוטן הוא אך ורק למקרים של אקנה ציסטית קשה.
תופעות הלוואי הנצפות בעת הטיפול ברואקוטן הינן רבות: נטייה רבה ליצירת צלקות'
דימומים מהאף, עייפות, ישנוניות ואף חולשה, כאבי ראש, יובש קיצוני בשפתיים ובעיניים עם אפשרות לפגיעה בקרנית העיניים, יובש בעור הפנים והגוף, התנהגות אגרסיבית, נשירת שיער וגרד, איסור על עיסוק בספורט, כאבי פרקים ושרירים וחולשה בגוף. פגיעה בציפורניים, הפרעות במערכת העיכול ולעיתים אף כאבי ראש והקאות.
לטווח הרחוק. מדובר למעשה, על טיפול פולשני, שיכול לפגוע משמעותית בכמה מערכות חשובות בגוף.
אין ספק שהחששות שלך מוצדקות, ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אקנה גם בגיל 21 ניתנת לטיפול ולשיפור ניכר בטכנולוגיית IPL - קרן אור, טכנולוגיה המומלצת לטיפול ע"י רופאים ללא תופעות לוואי וללא תרופות.
הטיפול ניתן על ידי הינו טיפול מערכתי המושתת על פרוטוקול טיפולי המתבסס על תרפיית טיפול רב גונית בשילוב תכשירים לשימור המצב, תוספי תזונה העובדים על הסימפטום וטכנולוגיית IPL –קרן אור.
אחד היתרונות העיקריים של הטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
עקרון הפעולה בטכנולוגיית IPL, הינו, החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה. התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרה ושיפור משמעותי בצלקות ובכתמים. רבים מלקוחותי מגיעים לאחר טיפול ברואקוטן שלא צלח.
לשאלות נוספות הנך מוזמן ליצור עימי קשר ישירות לנייד או לגלוש באתר ולהתרשם מלמעלה מ-50 המלצות.
מועדים לשמחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)