מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ?צפונית28/03/2013
שלום, אני בת 18 וסבלתי במשך שנתיים בערך מאקנה מאוד קל- פצעונים לפני מחזור, עור שמנוני.. שתיתי כדורים (דוקסילן) והכל עבר ולאחר שנה התחילו לצאת שוב פצעונים פה ושם עד שהתחלתי לגעת בהם ולפתוח אותם (הייתי תקופה שהייתי ממש מחוררת טיפה עם מחט ומוציאה את מה שבפנים. סליחה על התיאור המגעיל) והכל חזר וניסיתי לשתות שוב דוקסילן אבל היו לי תופעות לוואי אז הפסקתי.
עם הזמן הפסקתי לגעת בהם והאקנה דיי נרגע, עכשיו אני גם מנהלת שגרת טיפוח הכוללת סבון לעור שמנוני עם פגמי עור, מי פנים לעור שמן עם פגמי עור, קרם לחות, ומייבש פצעונים שמאוד מאוד עוזר לי (תכשיר קוסמטי של החברה CLEAN&CLEAR ) .
אני עדיין נוגעת בהם לפעמים אבל ממש כמעט הפסקתי.
כרגע עור הפנים שלי חלק אך יש עליו נקודות אדומות. מה עליי לעשות כדי להעלים את הנקודות ? (אני נמנעת מלהשתמש בכדורים)
ובמהלך החורף האקנה הגיע לגב וטיפה לחזה, הייתי פותחת את הפצעונים (אני מאוד מצטערת על זה!) וכרגע יש לי על הגב (בעיקר העליון) פצעונים, נקודות אדומות (חלקות) ופצעונים פתוחים, מה עליי לעשות ? חשבתי לנסוע במיוחד בגלל הגב לים המלח, זה יכול לעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ? - תגובה
איריס לוי31/03/2013שלום רב,
ה"אקנה, או "פצעי בגרות" היא בעיית העור השכיחה ביותר, והיא נפוצה בקרב 80% מבני הנוער. בגיל ההתבגרות אין כמעט הבדל בין נערים לנערות בעצם היותם חשופים לתופעה, בצורה בה מופיע ה"אקנה" או בנזקים העלולים להיגרם עקב הזנחה או טיפול לא נכון ולא מקצועי בפצעים או בעור.
ועל מנת שלא לגרום נזק נוסף לעור, חשוב לא לחטט, לא לפוצץ, ולא לגעת. הלחץ עלול לגרום להתפשטות הזיהום ואף להגדיל את הסיכון לצלקות. סוג הטיפול בכתמים ובפצעי האקנה מתווה עפ"י הנגעים בעור וחומרת התופעה.
ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כתמים הם ריבוי מלנין שנוצר בעור כתוצאה מהפצעים וכתופעת לוואי מעצם החיטוט והנגיעות באותם פצעים. החומרה של הכתמים קשורה לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע .
הטיפול בצלקות/כתמי אקנה הינו מערכתי ומחייב התייחסות מיוחדת לסוג וצבע העור (טיפול הניתן ע"י תכשירים ובשילוב טכנולוגיית IPL ) וזאת בתנאי שהאקנה אינה פעילה, ומכוון שציינת שעדיין קיימים "פצעים פתוחים ופצעונים" ועל פי הצילום אני מניחה שהאקנה אכן פעילה חשוב להבין שהטיפול הראשוני אמור לטפל ב"פצעים הפתוחים" ורק לאחריו ניתן יהיה להבהיר את הכתמים. לכן אמליץ לך:
*לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית (בדיקת דם שגרתית) אצל רופא גניקולוג/ או רופא אנדוקרינולוג על מנת לשלול פעילות הורמונאלית עודפת שאקנה, הינו אחד מתסמיניה.
הטיפול הניתן לאקנה על רקע הורמונאלי בדרך כלל הינו שימוש בגלולות למניעת הריון המכילות ריכוז יחסית גבוה של אסטרוגן וכדורים המנטרלים את השפעת ההורמון הזכרי (הנוצר גם אצל נשים). הגלולות מסדירות את המחזור, מקלות על הכאבים הדימום ועל התפרצות פצעי האקנה.
*טיפולים קוסמטיים – פניה לקוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים ואף תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.
מומלץ במקביל לטיפול לשלב תוספי תזונה העובדים על הסימפטום. למניעה וטיפול בנגעי עור דלקתיים, שיקום רקמת העור ומניעת צלקות, ריפוי ואיחו פצעי עור, עידוד תהליכי ניקוי הגוף וחיזוק המערכת החיסונית
*רטינואידים, (נגזרות של ויטמין A) בצורה של תמיסה, ג'ל או קרם, אשר מדכאים את היווצרות קומדונים (כולם חייבים במרשם רופא). תכשירים אלה גורמים ליובש בעור ולהגברת הרגישות לקרינת השמש. למניעת תופעות לוואי מומלץ למרוח קרם לחות לא שומני (oil-free) ולהקפיד על הגנה מפני קרינת שמש (קרם הגנה - גם הוא חייב להיות מסוג oil-free)
.
*תכשירים אנטיביוטיים בצורה של נוזל או קרם (חלקם ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא). חלק מהתכשירים האנטיביוטיים גם עלולים לגרום ליובש בעור. הטיפול דורש התמדה והקפדה על ההנחיות. ההטבה במראה העור אינה מיידית ומתרחשת לרוב אחרי כחודש מתחילת הטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
צפונית03/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)