מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ראקוטןטל01/06/2013
אם אני מתחילה לקחת ראקוטן היום, 20 מ"ג. תוך כמה זמן בערך אני כבר יראה את התופעות לוואי שיש? כלומר יובש בפנים, בשפתיים ואת ההחמרה. אני מבינה שזה אינדיבידואלי אבל בכל מקרה אשמח לדעת ..
בנוסף עדיף לי לקחת ראקוטן לביים עם התקנה לתמיד או שעדיף לי דווקא להשתמש ברט-אויט קרם נגד אקנה בריכוז 0.50?? העניין הוא שעד עכשיו השתמשתי במשך חודשיים בריכוז נמוך יותר של אותו הקרם כלומר בריכוז 0.25.
מה עדיף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן - תגובה
איריס לוי28/06/2013שלום רב טל וברוכה הבאה לפורום,
לא ניתן לצפות בדיעבד בתופעות הנלוות לרואקוטן. אני הייתי מייעצת לך לפנות לרופא המטפל ולקבל ממנו הנחיות מתאימות לגבי אופן והמשך הטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראקוטן - תגובה
יפית כהן02/07/2013טל שלום וברוכה הבאה לפורום,
רואקוטן במינון של 20 מ"ג האם הוא נירשם לך ע"י הרופא לנטילה פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע או כל יום?
כאמור, מינון נמוך של רואקוטן הניטל פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע במיקרים רבים ומניסיוני מונע את התופעות האופייניות של יובש (Xerosis) הן בפנים והן בשפתיים ותופעת התפרצות הפצעים האקוטית הינה מינורית אם בכלל! אך כאמור הנושא מאד אינדבידואלי ולא ניתן לחזותו מבעוד מועד לבטח מבלי שאובחן עור פנייך ומבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית.
לתשומת ליבך, לתכשיר רטאויט שהינו רטינואיד (נגזרת של ויטמין A), מנגנון פעולה השונה מתרופת הרואקוטן הניטלת בליעתית ומשכך גם תופעות הלוואי ברובן שונות.
רטאויט בריכוז %0.025 או %0.05 או בריכוז אחר אינו משפיע על פעילותן של בלוטות החלב ועל כן דווקא רואקוטן נירשם במיקרים רבים למצבים בהם קיימת פעילות היפראקטיבציה של בלוטות החלב הניראת בעור הפנים כגבשושיות חלב רבות הבולטות על פני העור וכמובן בשילוב עם סימפטומים אקוטיים של פצעים ודלקתיות.
בכל מיקרה לא אוכל לחוות את דעתי ו/או להמליץ על הפרוטקול התרופתי המתאים לעור פניך מבלי שאיבחנתי את עורך.
ולסיום אדגיש כי בכל תרפיית טיפול בין אם הנך משתמשת ברטאויט או רואקוטן חובה השימוש במסנן קרינה - מומלץ מסנן קרינה המותאם לעורות רגישים. וכמובן ,קרם לחות המכיל מרכיבים המשקמים את מחסום ההגנה של העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)