אדפרין

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אדפרין
    להלהלה
    29/06/2013

היי,אני בת 17 וסובלת מאקנה
    לפני בערך חודשיים הלכתי לרופאת עור והיא רשמה לי אדפרין, (היא אמרה שעוד אין צורך בראוקוטן) ובהתחלה השתמשתי בהדרגה ולאט לאט התחלתי כל לילה. בכל זאת,אני מרגישה שהאקנה החמירה לי. (ויש יובש קל באיזור העיינים)
    האם זה יכול להיות קשור לבעייה הורמונלית שיש לי? או משהו שאני אוכלת? כי אני אוכלת המון גבינות וכמעט ולא אוכלת בשר וקראתי שזה משפיע.
    בכל אופן רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת אליה שוב ולהתייעץ איתה בקשר לטיפול אחר או שזה מוקדם מדי מלראות תוצאות?
    ויש לי עוד שאלה,פצעים שהיו לי באיזור הפה לא מתאחים אצלי או מתאחים מאוד לאט ומשאירים פיגמנט שלא נעלם. למה זה יכול להיות קשור?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדפרין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוסיפה עוד שאלה...

להלהלה
    01/07/2013

האם יהיה נכון לעשות טיפול להוצאת שחורים בזמן שאני משתמשת באדפרין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדפרין - תגובה

יפית כהן
    02/07/2013

שלום וברוכה הבאה לפורום,

אדפרין (Adapalene) בריכוז של 1%, הינו תכשיר הניתן במרשם רופא לטיפול במצבים של אקנה.
    התכשיר הינו דור שלישי של רטינואידים (נגזרות של ויטמין A). דור ראשון של רטינואידים לידיעה כללית הינן אותן משחות הידועות בשם רטווית לוקאסיד וכו.
    אדפרין מכיל מולקולה חדשה שהינה נגזרת סינתטית של חומצה הידועה בשם
    NAPHTHOIC ACID . ומשכך, התכשיר ידוע כמגרה פחות את העור, ויציב יחסית בחשיפה לשמש.

לתכשיר פעילות קומדוליטית (מונע היווצרות קומדונים או ראשים שחורים ע"י נירמול תהליך התקרנות והתחדשות של תאים בתעלת זקיק השערה) וכן פעילות אנטידלקתית ולכן הוא ניתן לטיפול באקנה או במצבים בהם קיימת פעילות אקטיבית של בלוטות חלב הניראת כגבשושיות לבנות שומניות בעור. וכן ניתן גם במיקרים בהם ניראת על פני העור פיגמנטציה או כתמים כהים אשר הותירו את חותמם על העור כתוצאה מריפוי לא תקין ודלקתיות אופיינית של פצעי האקנה. על כן, לעיתים רופאים רושמים תכשיר זה כתרפיית טיפול יחידה ולעיתים הוא ניתן בשילוב עם תכשירים אנטימיקרוביאלים טופיקלים/מריחתיים או סיסטמיים(בליעתיים), ואו כטיפול תחזוקתי.

אציין כי לתכשיר אין כל השפעה על פעילותן של בלוטות החלב.

לשאלתך, ניתן ואפילו רצוי לבצע טיפול פנים לשם ניקוז הקומדונים (ראשים שחורים) בזמן השימוש באדפרין. יש להפסיק השימוש באדפרין מס' ימים ממועד טיפול הפנים.
    מניסיוני, שימוש באדפרין בתקופה של שלושה שבועות עד חודש טרם טיפול הפנים עוזר מאד לריכוך וניקוז של קומדונים עקשניים במיוחד ובכך יכול למנוע אדמימות וכתמים אשר יכולים להיווצר בפנים כתוצאה מהפעלה של לחץ יותר ממתון על אותם "ראשים שחורים סוררים ועקשניים". יש לשים לב גם לרגישות העור ולרגישות הנגרמת כתוצאה מחשיפה לשמש(פוטוסנסטיביות), תופעה הידועה בעיקר בשימוש של רטינואידים מהדור הראשון אך אופיינית גם לשימוש באדפרין בעיקר תופעת רגישות העור.

על כן, חשוב ובגדר חובה להשתמש במסנן קרינה בכל מהלך תקופת השימוש בתכשיר אם ובמידה נרשם לך ע"י הרופא בתקופת הקיץ. יש לנקוט במשנה זהירות לגבי חשיפה לשמש.

באשר לתופעת החמרת האקנה הניראת בעור פנייך, אציין כי תופעה זו הינה שכיחה עם השימוש ברטינואידים שכן, התפרצות של אקנה יכולה להיגרם כתוצאה מאותם קומדונים או מיקרוקומדונים שהיו בעומק העור . חשוב ביותר להתמיד עם השימוש בתכשיר ובכל מקרה להיוועץ עם הרופא המטפל במידה וקיימת פרוגרסיביות שלילית בתסמינים.

באשר לתופעת היובש הניראת בעור פניך- זוהי תופעה אופיינית עם השימוש ברטינואידים. מומלץ השימוש בקרם לחות המכיל מרכיבים הידועים בשם
    "Barrier Repair Cream". ידוע כי רטינואידים כתוצאה מהשפעתם על מנגנון ההתקרנות של תאי העור ידוע כי מחלישים הם את מחסום ההגנה של העור הידוע בשם סטרטאום קורנאום היא השכבה החיצונית ביותר של העור וכתוצאה חל איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית.

באשר לכתמים החומים בפיך לא אוכל לחוות דעתי מבלי לראות במה מדובר.
    ולסיום אציין כי כיום יש הרבה מאד מחקרים המצביעים כי לחלב ומוצריו השפעה על פעילות בלוטת החלב. כמובן שההשפעה הינה אינדוידואלית מאדם לאדם.

לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עימי קשר באופן אישי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

להלהלה
    02/07/2013

על התשובה המפורטת,עזרת לי מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדפרין - תגובה

איריס לוי
    03/07/2013

שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

הגישה המקובלת כיום בטיפול באקנה לא מודלק והמורכב בעיקרו מ"ראשים" לבנים או שחורים הוא אדפלן (ADAPALENE) – אדפלן המוכר בשם המסחרי אדפרין. הניתן במרשם של רופא, מבוסס על חומצה של ויטמין A הנקראת גם טרטינואין או חומצה רטינואית. הפועלת לשחרור פקקי חלב התקועים בזקיקי השערה ועל ידי כך מפחיתה את מספר הקומודונים (נקודות שחורות ולבנות) שמהם מתפתחים נגעי האקנה.

האדפרין% 1 Adaferin הינה נגזרת דור שלישי של חומצה רטינואית בעלת מבנה כימי יחודי גבוה יותר מהתרופות האחרות מקבוצת הרטינואידים, המקנות לחומר הפעיל יציבות לחמצן ואור. דבר הבא לידי ביטוי בפחות תופעות לוואי עוריות כמו אדמומיות, גרד ועוד.

בעל פעילות אנטי בקטריאלית (קוטלת חיידקים), אנטי דלקתית ופעילות קרטוליטית הגורמת לנשירה טובה יותר של תאי העור המתים בפתח זקיק השערה ולפתיחה של קומדונים.

לשאלתך, התכשיר אכן גורם לקילוף עדין ולתחושת יובש של העור. תופעות אלו נגרמות מאחר שהטרטינואין גורם לשכבת האפידרמיס בעור להיות דקה יותר מהרגיל. לעיתים יכולה להיות מעט החרפה של האקנה בחודש הראשון לטיפול.

לתחושות היובש הנלוות מומלץ השימוש בקרם לחות שאינו מבושם ואינו מכיל שומן OIL FREE על בסיס טבעי, אמליץ לך על קרם " skin recover cream " של החברה הישראלית "רניו" (ניתן לרכישה בכל מכון קוסמטי או קוסמטיקאית שעובדים עם מוצרי החברה). קרם משקם לעור מגורה ויבש מאוד המכיל ביסבולול, תמצית אלוורה ותמצית אצות ים הידועים בתכונותיהם המרגיעות. חמאת שיאה ושמן זית מגנים על העור מפני יובש , הקרם אינו מכיל תמציות ריח ומתאים לשימוש יומיומי.

מאחר ומדובר בתופעה שגורמת לפגיעה קוסמטית בתקופה משמעותית בחיים (גיל ההתבגרות), חשוב להיות ערים לבעיה, ולפנות בהקדם לקבלת טיפול קוסמטי תומך של קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול ניקוי/ניקוז עור אקנתי, שחורים, שומנים, קומודונים כבר בשלבים המוקדמים, על מנת למנוע היווצרות של צלקות וכתמים. במרבית המקרים, טיפול מתאים והימנעות מחיטוט בהם, או הימנעות מלחיצות 'ופיצוצים', יסייעו במניעת היווצרות צלקות על העור.

בזמן הטיפול בתכשיר הרגישות לשמש עולה. לכן, חשוב ומומלץ להקפיד על מריחה של מסנן קרינה כל בוקר לפני היציאה לשמש וכמובן להימנע משהייה בשפת הים למטרות שיזוף. חשיפה מוגזמת לשמש בזמן הטיפול בקרמים המכילים טרטינואין עלולה להביא לגירוי חזק של העור ואפילו כתמי עור.

תוצאות הטיפול נראות בדרך כלל כעבור 2-4 שבועות. במידה ותופעות הלוואי ממשיכות או מחמירות כדאי להיוועץ שוב עם הרופא המטפל.

ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כתמים הם ריבוי מלנין, לעיתים נוצרים כתמי פיגמנטציה על אותם אזורים הנגועים בפצעי אקנה, החומרה של הכתמים קשורה גם לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע. בקוסמטיקה הישראלית ישנם מוצרים להבהרת כתמים עמם ניתן להגיע כמעט ל100% הבהרה, גם בקיץ.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו