פצעי בגרות או שלא???

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• פצעי בגרות או שלא???
    דנה
    02/09/2013

בוקר טוב...
    יש לי בעיה שמאוד מדאיגה אותי ומציקה לי
    אני בת 24 , ואני חושבת שכבר עברתי את גיל ההתבגרות .
    בכמה חודשים אחרונים התחילו לצאת לי פצעים בסנטר. ממה שקראתי באינטרנט זה קומדונים או משהו כזה. זה לא מופיע כפצע זה מופיע כמו שומן או שחור רק כשמתקרבים נוגעים וזה קטן ועם הזמן זה מתחיל להיתפתח לפצע וגודל ונהיה ראש לבן וכואב. אני חייבת לציין שלעולם לא סבלתי מפצעים , לא גנטיקה ולא משהו בסגנון.
    אני לא מהבחורןת עם הפנים החלקות שלעולם לא יוצא להם פצעים. לפעמים היה יוצא פצע פה ושם לפני מחזור בלחי כזה יותר קרוב לשיער, פצע אדום והיה לוקח המון זמן לעבור כי אני עם פנים מאוד רגישות ונוטות לאדמומיות יותר. אבל הפצעים שהיו יוצאים לי בל לפוצץ אותם היו משאירים לי קצת צלקת אדומה ועם הזמן היה עובררר.
    אך בסנטר לעולם לא היה ולא בתדירות כזאת , אחד עובר יוצא עוד אחד וכמעט כל פצע משאיר סימן אדמדם.
    יש לי פנים בעייתיות ומאוד רגישות , בחורף סובלת מיובש נוראי ובקיץ פתאום במקומות מסוימים זה יבש ובמקומות אחרים שומני.
    אני לא משתמשת בסבון קבוע אלא בסבון מוצק של ״דאב״. תמיד היה לי פחד להשתמש בכל סבון שלא יחמיר את היובש או משהו כזה. ואני משתמשת בחלב פנים של חברת ״גאיה״ מוצרים מינרליים .
    אני חייבת לציין שאני נוטלת גלולות מינס בערך 7 שנים עם הפסקות ונוטלת כדורים ״אריוס״ לאלרגיה פעמיים ביום. והבנתי שגם סטרואידים עושים פצעים. האם זה נכון?
    כשביקרתי אצל רופאת עור לראשונה בגלל פצעים הביאה לי ״זינדקלין״ ו״רטאויט״ . השתמשתי בזנדקלין והוא יחסית עוזר נקודתי אבל העור נורא מגרד אחרי השימוש בו
    את הרטאויט לא ניסיתי כי אני מפחדת מכך המשחות שמקלפות . העור שלי נורא רגיש וזה בטח ישפיע עלי לא טוב
    שמעי על לקטופיל מוס טיפולי. האם הוא יתאים לי?
    יש גם לקטופי יאנג. אבל אני לא יודעת אם בגיל שלי יתאים לי יאנג
    אשמח אפ תעזרי לי ותייעצי לי
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעי בגרות או שלא???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

יפית כהן
    07/09/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

יפית כהן
    07/09/2013

דנה שלום וברוכה הבאה לפורום,

כתמים אדומים המותירים את חותמם בעור הפנים כתוצאה מפצעים הינם תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת ובטרמינולוגיה רפואית: Post Inflammatory Hyper Pigmantation.

תופעה זו שכיחה ביותר בקרב מי שבעור פניו אקנה ו/או הפרעות עור כדוגמת אסמה של העור, אקזמה, פוליקוליטיס (דלקת בזקיק השערה), אלרגיה, ודלקת עור כתוצאה ממגע של חומר בעור ועוד.

פיגמנטציה שלאחר דלקת הניראת ככתמים אדומים וחומים יכולה להופיע בעור הפנים של כל מי שבפניו אקנה גם אם לא נטל תרופת רואקוטן!

התייחסתי זה מכבר לתופעת עור זאת בפורום ולכן אצטט שוב חלק מתשובתי: "הפרעת עור זו מצביעה על ליקוי במנגנון הריפוי של הפצע, ונגרמת כתוצאה ממתווכים מחוללי דלקת(לויקוטרינים ותרומבוקסנים) המעורבים בתגובה הדלקתית שבעור וכן מייצור וסינתזה של פיגמנט המלנין בעור. עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלוייה קשר ישיר בחומרת הדלקת ולכן הפרוטקול הטיפולי יתבסס על חומרים אנטי דלקתיים וחומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין!

הפרוטוקול הטיפולי מניסיוני בטיפול בהפרעת עור זו מתבסס על מס' עקרונות חשובים ביותר:
    א. שימוש בחומרים טופיקלים/מריחתיים אנטי דלקתיים על מנת לטפל בדלקת ובאדמימות האופיינית.
    ב.יש להמנע מכל חומר או מרכיב בתכשירי קוסמטיקה הידועים כבעלי פוטנציאל לגירוי העור כדוגמת: מרכיבי בישום, מי פנים מגרים/אלכוהול, חומרים אסטריג'נטים/מכווצים כדוגמת: הממליס
    ג. שימוש במסנני קרינה מותאמים לעורות רגישים. מומלץ מרכיבים אנאורגנים מסוג Zinc Oxide או Titanium Dioxide.
    ד. סבלנות

בהתייחס לשאלתך, מומלץ להשתמש במייק אפ Oil- Free אשר אינו קומדוגני קרי, אינו סותם את נקבוביות העור (Non Comedogenic), ואשר ניתן להסירו בנקל מהעור.
    הייתי ממליצה על שימוש במייק אפ המיועד לעורות רגישים. מייק אפ משמש כשכבת הגנה נוספת מפני קרני השמש. ולכן מומלץ שיהיה לו תכונת כיסוי טובה במיוחד באזורים
    בהם נותרו בעור הפנים כתמים אדומים. במידה והמייק אפ מכיל מסנן קרינה מומלץ שיהיה זה מסנן קרינה שאינו כימיקלי! מייק אפ איכותי אינו אמור להחמיר האדמומיות.

לתשומת לבך, קרני השמש האחראיות להזדקנות המואצת של העור ולכתמי הפיגמנטציה האופיניים תורמות אף להחמרת האדמומיות הנראית על פני העור. קרני השמש המזיקות נקלטות בעור ע"י קולטנים מיוחדים וגורמות לשחרור של חומר בשם:
    (Nuclear Factor kappa B (NFkB. חומר זה אחראי על שרשרת של תהליכים אשר במהלכם משתחררים בעור חומרים מחולי דלקת המחמירים עוד יותר את האדמימות.

זוהי אחת הסיבות לשימוש טופיקלי של אנטי אוקסידנטים כדוגמת ויטמין C.
    ויטמין C במריחה על העור לפני חשיפה לשמש יכול להקטין שחרור של חומר זה.

מניסיוני בטיפול בכתמי עור הנובעים כתוצאה מפצעי אקנה, ולשאלתך קיימות פרוצדורות קוסמטיות המבוצעות בקליניקה ואשר נותנות תוצאות מצויינות בריפוי, הבהרה חידוש העור ושיפור מרקמו.

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אחד המרכיבים הידועים לטיפול בבעיית עור זאת הינו חומצה אזלאית.
    ניתן למצוא בפארמים השונים תכשיר בשם אקניל רוז המכיל 15% של חומצה אזלאית.
    בנוסף, מומלץ השימוש בבית בתכשיר המכיל חומצות פרות כדוגמת חומצה גליקולית
    חומצה זו מעולה לחידוש, ושיקום מרקם העור במיוחד כשמדובר בכתמים אפידרמלים שאינם עמוקים ואשר ממוקמים בשכבת העור העליונה.

בברכת שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו