אקנה הורמונלי וטיפול מיידי לכתמים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקנה הורמונלי וטיפול מיידי לכתמים
    יעל
    21/09/2013

שלום, אני בת 27, בעלת שחלות פוליציסטיות, ולכן האקנה שלי נובע משיבוש הורמונלי.
    האקנה שלי בדרגה קלה יחסית ואינו חמור, הייתי אומרת עד 15 פצעים בפנים כל פעם ואפילו פחות, בד״כ גושים אדומים פנימיים ולוקח זמן עד שהצהוב יוצא החוצה. האקנה מופיע לי גם מעל החזה מתחת לכתפיים ושם הוא די נתקע יחסית ולא משתפר.
    הטיפול עד עכשיו היה ע״י מייבשים וסבון ומי פנים ואני מודה שלצערי אני מפוצצת ומתעסקת עם הפצעים מה שבוודאי לא תורם ויוצר כתמים בעור.
    זה מטריד אותי אסטתית, וכרגע התחלתי שוב גלולות בגלל השחלות הפוליציסטיות ובתקווה שיעזרו להוריד את האקנה, האם יש טיפול מומלץ שאוכל לקחת במקביל לגלולות ולמייבשים כדי לעזור להעלמת הכתמים שנוצרו בעור (אני כהה קצת ובעלת נטיה לפיגמנטציה). האם מינוציקלין למספר חודשים יעזור במקביל לגלולות? מצב האקנה שלי אינו חמור בכלל ולכן איני רוצה להשתגע, אבל נוצר מצב שבינתיים עד שהגלולות ישפיע הפנים שלי וההורמונים משתגעים וההתעסקות שהייתה לי בחודשים האחרונים יצרה מלא כתמים שאני מנסה לצמצם את הנזק ע״י טיפול מיידי. קבעתי עם רופא עור ובכל זאת אשמח לשמוע את עצתכן. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה הורמונלי וטיפול מיידי לכתמים - תגובה

איריס לוי
    26/10/2013

שלום רב יעל וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך, צטט: האקנה שלי בדרגה קלה יחסית ואינו חמור, הייתי אומרת עד 15 פצעים בפנים כל פעם ואפילו פחות, בד״כ גושים אדומים פנימיים ולוקח זמן עד שהצהוב יוצא החוצה. האקנה מופיע לי גם מעל החזה מתחת לכתפיים ושם הוא די נתקע יחסית ולא משתפר, גמר ציטוט, חמודה שלי לצערי, זה לא אקנה קלה...!

אקנה על רקע הורמונאלי מופיע בעיקר אצל נשים לאחר הפסקת נטילת גלולות ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונאליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.

התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות פובליציסטיות
    (Polycystic ovary syndrome/disease), להלן PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה). התסמינים הקלאסיים של התסמונת הינם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת . ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ.

גלולות נגד הריון הינן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעיתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאלים לא הניב תוצאות ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי (Endocrine abnormalities ) במיוחד במצבים בהם קיימת שעירות יתר או מחזור לא סדיר.

עם גלולות ניתן לשלב את שתי התועלות המתאימות במיוחד לטיפול באקנה. ההשפעה של הגלולות היא אנטי אנדרוגנית, משפיעה על רמת ההורמונים הזכריים, הקשורים בהופעת האקנה. אפשר לתת את המרכיב האנטי אנגרוגני (ציפרוטרון אצטט) גם בנפרד, כתוספת לגלולות אחרות. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .

ולגבי הכתמים - פצע דלקתי בעור אם הוא בינוני או קשה משאיר אחריו כתמים ואפילו צלקות, חומרת הכתמים קשורה גם לנטייה הגנטית לתהליך ריפוי הפצע ועל מנת שלא לגרום לנזקים נוספים בעור, חשוב לא לחטט, לא לפוצץ, להימנע מחשיפה לשמש לפרק זמן ממושך, שימוש בלבוש מתאים וקרם הגנה עם מקדם הגנה .

ולשאלתך, אנטיביוטיקה סיסטמית כגון טטראציקלין, אריתרומיצין, מינוציקלין ודוקסילין יעילה בפעילות כנגד החיידקים, נוגדת דלקת באופן ישיר, אך גם במתן סיסטמי קיים חשש להתפתחות עמידות של החיידקים. כיוון שאנטיביוטיקה אינה מטפלת בבעיית השורש אלא רק מרגיעה את הסימפטומים הפצעים עלולים לחזור בסיום הטיפול.

ולאקנה שאינה מגיבה אמליץ על טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור, המביא לחיסול החיידקים ללא תופעות לוואי כפי שיש לטיפול באמצעות תרופות וחומרים כימיים. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב וניתן לחזור מיד לשגרה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו