סובל מצלקות אקנה חמורים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• סובל מצלקות אקנה חמורים
    עידו
    02/02/2014

שלום רב ,
    שמי עידו ואני בן 17
    התחיל לי פצעי בגרות כבר מלפני שלוש וחצי ארבע שנים
    והשיא של זה היה מלפני שנה וחצי בערך
    לקחתי רקוטאן למשך 4 חודשים עד שהייתה לי תופעת לוואי בפנים שממש יבשה לי את העור שנבהלתי והפסקתי מיד .
    פצעים כבר לא גודלים לי , אולי אחד ל.. בגלל זיעה במכון כושר שהתחלתי שנה שעברה
    אבל יש לי צלקות בגב , שדווקא השתפרו טיפה אבל יש לי שתי כתמים באיזור החזה גדולים בערך סנטימטר אורך על סנטימטר רוחב שהיו שם שתי פצעים שהזדהמו והחמירו, ועכשיו יש לי שם כבר חודש צלקת אדומה , שאני מתבייש להוריד חולצה בפני חברים .
    עכשיו , לפני הקיץ אני מת להפטר מזה אני מת להיות כמו כולם כבר וזה מציק לי ואין דבר שיותר מעיק לי מזה , אני פשוט מתוסכל ומתעסק בזה כל היום .

קראתי על משחת קלו-קוט , היא מומלצת ?
    או שעדיף לעשות טיפולים אחרים
    אם את צריכה אולי תמונות של הצלקות אני מוכן להוסיף .
    תודה רבה ומחכה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל מצלקות אקנה חמורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מצלקות אקנה חמורים - תגובה

יפית כהן
    06/02/2014

עידו שלום וברוך הבא לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלותיך אציין כי ריפוי של פצע אשר הותיר את חותמו בעור בצורה של סימן אדום מחייב התייחסות מיוחדת.

חשוב לאבחן האם מדובר בצלקת או האם אכן נותר חוסר אחידות במרקם העור באזור שהיה הפצע או שרק מדובר באודם ואדמימות המכונה בטרמינולוגיה רפואית פיגמנטציה שלאחר הדלקת או הפצע, כלומר אודם שנותר בעור כתוצאה מהתהליך הדלקתי שאפיין את הפצע.

בכל מקרה, יש לדאוג לליחוח המקום באמצעות תכשיר המכיל מרכיבים ייעודים שכן עור מיובש מחד, מחמיר את האדמימות האופיינית ומאידך ליחוח העור משפיע בד"כ על ריפוי מהיר של הדלקתיות או האדמימות. בנוסף, מומלץ השימוש בחומרים אנטי דלקתיים ואנטי אוקסידנטים ובמצבים מסויימים אף חומרים מדכאי פיגמנט מלנין כאשר מדובר בכתמים שלאחר הדלקת.

במידה וקיים באזור הפצע צלקת המאופיינת במרקם לא אחיד של העור הטיפול איפוא יהיה שונה אך כאמור יש לראות במה מדובר על מנת להתאים הטיפול.

במידה ומדובר בכתם שלאחר דלקת אזי קיימים מניסיוני תכשירים מצויינים שאינם קלו-קוט.

להתייעצות אישית ניתן ליצור עימי קשר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מצלקות אקנה חמורים - תגובה

איריס לוי
    08/02/2014

שלום רב עידו וברוך הבא לפורום,

כתמים הם ריבוי מלנין שנוצר בעור כתוצאה מהפצעים או כתופעת לוואי מעצם החיטוט והנגיעות באותם פצעים. החומרה של הכתמים קשורה לנטייה הגנטית ולתהליך ריפוי הפצע .

אחד מתופעות הלוואי השכיחות המתלוות לאקנה הינן צלקות אטרופיות הנראות יותר ככתמים אדומים/חומים שטחיים וחלקים תופעה ידועה המכונה בשם: פיגמנטציה שלאחר דלקת. יכולה להופיע גם לסובלים מפצעי אקנה שלא טופלו ע"י תרופת רואקוטן.

עוצמת/חומרת הפיגמנטציה תלויה קשר ישיר בחומרת הדלקת ומצביעה על פגיעה בשכבת העור העליונה שכבת האפידרמיס, ובשל כך הטיפול יתבסס על חומרים מבהירים מדכאי ייצור פיגמנט המלנין. הטיפול בצלקות/כתמי אקנה הינו מערכתי ומחייב התייחסות מיוחדת לסוג וצבע העור וזאת בתנאי שהאקנה אינה פעילה.

קיימות היום מספר טכניקות לטיפול בצלקות אקנה, כמו, פילינג כימי, קרמים מבהירים, שיוף, טכנולוגיית IPL - קרן אור ועוד. ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אמליץ לפנות לייעוץ רפואי או קוסמטי על מנת לאבחן את סוג הצלקת ולהתאים את הטיפול הנכון ביותר .

הטיפול דורש התמדה והקפדה על ההנחיות. ההטבה במראה העור אינה מידית ומתרחשת לרוב אחרי כחודש מתחילת הטיפול.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו