מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחוריםשיר04/02/2014
שלום :)
אני בת 14 ויש לי עור פנים חלק מאוד יחסית למתבגרים בגילי.. אבל לעומת זאת באזורי הטי (אף מצח סנצר ובצדדים של הגבות) יש לי המון שחורים וכמה פצעונים נקודתיים ודלקתיים שדיי כואבים לי.. אני בדרך כלל מוציאה שחורים לבד בבית אבל לא נותנת לזה לדמם , אני מוציאה רק את השומן ומפסיקה ישר. חברות שלי אמרו לי שכדאיי ללכת לקוסמטיקאית כדיי שתוציא לי אותם בצורה יותר טובה ואמא שלי אומרת לי שזה יעשה לי חורים בעור .. מה לעשות ? אני משתמשת קבוע בשטיפת פנים ולעיתים קרובות גם בפילינג לפנים של סבון קונפיטיור ..
אשמח לתשובה זה מאוד מפריע לי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחורים - תגובה
יפית כהן06/02/2014שיר שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלותייך אציין ראשית כי הוצאת קומדונים או "שחורים" באופן עצמאי ושלא ע"י איש מקצוע אינה מומלצת כלל וכלל!
לידיעה כללית, ניקוז הקומדונים אשר בעור מצריך הכנה מיוחדת של העור ווריכוכו במיוחד כאשר מדובר בעור רגיש או כאשר "השחורים" קשים לניקוז. הכנת העור נעשת באמצעות מרכיבים מיוחדים הנמרחים על העור טרום הניקוז. מצבים של קומדונים קשים וסוררים לניקוז מצריך אף מריחה בבית של חומר העוזר לפתוח את "פקקי" החלב הקומדונים. הכנה זאת לעיתים מצריכה שמוש של חומר מקדים במשך של כשלושה שבועות עד חודש ימים ורק אז תזמן אותך הקוסמטיקאית לניקוז הקומדונים והחלב בקליניקה הרפואית.
הכנה נכונה של העור מקטינה הסיכוי להופעתם של סימנים עם תום הניקוז ומאפשרת כמה שפחות הפעלה של לחץ על העור בזמן ניקוז הקומדונים כל זאת ועוד כשמדובר בעורות רגישים.
ניקוז שחורים שלא על ידי איש מקצוע עלול להותיר את העור עם סימנים ובמיוחד כשמדובר בפצעים מוגלתיים ניקוז שאינו מיקצועי שימי לב עלול להותיר העור אף עם הצטלקויות!
בנוסף ולתשומת לבך ותשומת לבה של אמך חוסר טיפול או עיכוב בטיפול בפצעי אקנה עלול להותיר את העור עם סיכון להצטלקויות או עם "חורים בעור"
מומלץ השימוש בסבון שאינו מייבש את עור הפנים שכן יובש עלול לגרום עוד יותר לשגשוג חיידק האקנה. בנוסף, שימוש בקרם לחות המותאם לעורות שמנים והמכיל מרכיבים אנטי אוקסידנטים ואנטידלקתיים מומלץ אף הוא שכן ליחוח טוב של העור מקדם ריפוי טוב יותר של פצעים.
אציין לסיום כי בהרצאותיי הרבות אף בפני הורים למתבגרים עולה תמיד השאלה אם לשלוח המתבגר לטיפול אצל קוסמטיקאית במצבים של אקנה מפאת החשש שהקוסמטיקאית תשאיר את חותמה בעור בצורה של חורים וצלקות.
הגיע הזמן להפריח מיתוס זה לאלתר! פצעים מוגלתיים ובמיוחד פצעים אשר זמן ריפויים ארוך מהרגיל מעלים הסיכוי להישארותם של חורים ו/או הצטלקויות בעור הפנים במיוחד אם חל עיכוב מיקצועי בטיפול. בנוסף, הצטלקויות בעור מושפעות מגנטיקה ומגורמים נוספים. כיום לקוסמטיקה הרפואית פתרונות מעולים לטיפול באקנה והקידמה רק מוכיחה את עצמה אף בריפוי מצבים קשים ביותר של אקנה ללא טיפול תרופתי.
לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית ניתן ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחורים - תגובה
איריס לוי08/02/2014שלום שיר וברוכה הבאה לפורום.
בדרמטולוגיה שמם של שחורים בפנים הוא קומדונים. אלה פקקים בזקיקי השיער העשויים חלב, שומן, תאי עור וחיידקים. צבעם צהבהב. ראשו של הקומדון הנראה על פני העור נהיה שחור כתוצאה מהתחמצנות המלנין - חומר בתאי העור. הפקק השחור אינו מעורר דלקת משום שהתעלה שבה הוא נמצא איננה סתומה לגמרי. אם התעלה סתומה לגמרי, יהיה זה קומדון לבן, שמתפתח לפצע דלקתי ומוגלתי.
הסיבה העיקרית להיווצרותם של השחורים היא הפרשה של "סבום", שומן טבעי של העור, שמקורו בבלוטות החלב הנמצאות בחלקו העמוק של העור, והוא מופרש לשכבת העור החיצונית דרך הנקבוביות של זקיקי השיער. לסבום יש תפקיד חשוב מאוד בהגנה ובריכוך עור הפנים, אך כאשר הוא מופרש במידה מופרזת עור הפנים נראה מבריק, לא אסתטי ושמנוני.
השארתם של שחורים בפנים איננה מהווה בעיה פתולוגית אלא אסתטית. ריחם של שחורים "קומודונים" בפנים אינו נעים וכן המראה שלהם. הופעתם בצפיפות על פניך יוצר מראה לא נקי ואפרורי. ועל כן נהוג ורצוי להוציאם.
לשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, רבים מוציאים שחורים מהפנים באופן אינסטינקטיבי מתוך שהם לוחצים משני צדדיו של הקומדון/השחור עד ליציאתו החוצה כגופיף צהצהב או לבנבן. הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף עלולים לגרום בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות כתמים וכד'.
לכן, הנכון הוא להוציא אותם לאחר ניקוי עמוק אצל קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת המתמחה בטיפול בעור אקנתי. הדבר אף מומלץ שכן הקוסמטיקאית יודעת להוציאם בזהירות, בשלמות, בסביבה מחוטאת, לאחר ניקיון מושלם של הפנים והידיים וריכוך העור באדים או בפילינג מבלי שהדבר יגרום לסימנים אדומים ולצלקות.
חיידקי ה - P.acne פועלים על זקיקי החלב, גורמים לפירוק החלב לחומצות שומן חופשיות ולדלקת סביב זקיק השערה ויוצרים אזורים מוגלתיים ברמה שטחית או עמוקה., הכוונה שלי לפצעונים הדלקתיים הכואבים שאת מציינת, חומרת התהליך הסופי תלויה ברגישות אינדיבידואלית לחיידק. ללא התערבות מקצועית נכונה, עלול התהליך להסתיים בהצטלקות קשה.
בקוסמטיקה המקצועית קיים מגוון רחב של מוצרים המותאמים לטיפול בצורכי העור ובמצבי עור שונים. פותחו מוצרים ייעודיים לטיפול בבעיות ממוקדות המתלוות לאקנה, כמו שחורים, שומנים, פצעונים פצעים ועוד. באמצעות תכשירים מקצועיים ניתן לבנות תוכנית טיפוח/טיפול אישית על פי מצב העור ותכונותיו. השילוב בין התכשירים השונים מאפשר התאמה מרבית של התכשירים לאחר אבחון מצב עור הלקוח/ה ותוך הדרכה נכונה על אופן השימוש בתכשירים בבית.
קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, תדע אף להדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר. לצערי, לא ניתן לשפר את מצב עור הפנים על ידי ניקוי /ניקוז עצמי בבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)