מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחוריםרונית10/05/2014
אינני יודעת אם זה הפורום המתאים ,אך אני חייבת לשאול...הפנים שלי מלאות שחורים פנימיים וממש רואים אותפ. זה מאוד מפריע לי ..ניסיתי מלא שיטות שונות כמו : אדי מים חמים וניקוי הפנים,מדבקות, כל מיני מסכות ואני הולכת לטיפול פנים אצל קוסמטיקאית אבל זה מאוד מאכזה לכלות את התוצאה של עבודתן.. חוץ מאדמומיות בפנים בגלל הנסיון לנקותם הכל אותו דבר. אני ממד נואשת האף שלי זה המקום בו יש הכי הרבה שחורים. דמעתי מחברה שרקואטן יכול להשפיע גם על השחורים ולנקות את הפרצוף,האם זה נכון והאם הרופא יאשר לי זאת מכיוון דאין לי פצעי בגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחורים - תגובה
איריס לוי15/05/2014שלום רב רונית וברוכה הבאה לפורום.
שחורים - שומנים – עור פנים שמנוני, מבריק אפרורי ולא אסתטי - שחורים בפנים הם הביטוי הראשוני של מחלת האקנה - חזזית או חטטת בעברית .
בדרמטולוגיה שמם של שחורים בפנים הוא קומדונים. אלה פקקים בזקיקי השיער העשויים חלב, שומן, תאי עור וחיידקים. צבעם צהבהב. ראשו של הקומדון הנראה על פני העור נהיה שחור כתוצאה מהתחמצנות המלנין - חומר בתאי העור. הפקק השחור אינו מעורר דלקת משום שהתעלה שבה הוא נמצא איננה סתומה לגמרי. אם התעלה סתומה לגמרי, יהיה זה קומדון לבן, שמתפתח לפצע דלקתי ומוגלתי.
הסיבה העיקרית להיווצרותם היא הפרשה של "סבום", שומן טבעי של העור, שמקורו בבלוטות החלב הנמצאות בחלקו העמוק של העור, והוא מופרש לשכבת העור החיצונית דרך הנקבוביות של זקיקי השיער. לסבום יש תפקיד חשוב מאוד בהגנה ובריכוך עור הפנים, אך כאשר הוא מופרש במידה מופרזת עור הפנים נראה מבריק, לא אסתטי ושמנוני.
השארתם של שחורים בפנים איננה מהווה בעיה פתולוגית אלא אסתטית. ריחם של שחורים "קומודונים" בפנים אינו נעים וכן המראה שלהם. הופעתם בצפיפות על פניך יוצר מראה לא נקי ואפרורי. ועל כן נהוג ורצוי להוציאם.
אנשים רבים מוציאים שחורים בפנים באופן אינסטינקטיבי מתוך שהם לוחצים משני צדדיו של הקומדון עד ליציאתו החוצה כגופיף צהצהב או לבנבן. הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף גורמים בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות וכד'.
ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ולאחר אין ספור טיפולים ותכשירים שלא צלחו אמליץ לך על טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור. ללא תופעות לוואי- ללא תרופות - וללא פגיעה בכבד.
טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת החיידקים P.ACNE הגורמים לאקנה אלא גם באיזון /ייבוש יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, ייבוש אותם שחורים/קומודונים.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. הטיפול הניתן על ידי הינו טיפול בשילוב תכשירים קוסמטיים לטיפול ניקוי שחורים ביתי יומיומי מונע, במקביל לטיפולים קוסמטיים קונבנציונליים להוצאת/ניקוז השחורים מהפנים טיפול יעיל אפקטיבי הנשמר לאורך זמן.
כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים/שחורים/שומנים לאחר תום נטילת הכדור.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)