התייעצות

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    עינב
    17/05/2014

יפית שלום,
    קראתי מעט מתשובותייך ומאוד התרשמתי מהידע שלך בנושא האקנה. אשמח אם תוכלי לעזור לי עם מספר שאלות

קצת רקע- אני בת 34 יש לי 2 בנות. כל חיי סבלתי מאקנה שהיום מסתבר שהוא תמיד היה הורמונאלי. כשהייתי צעירה לקחתי כמה קורסים של ראקוטן שכמובן עזרו(בזמנו נמנעתי משימוש בגלולות- אין לי מושג למה. למרות שהן עזרו- לקחתי יאז.)
    בקורס האחרון של הראקוטן לפני כ 5-6 שנים נכנסתי לדיכאון ומצב נפשי לא טוב שלפי דעתי היה קשור קשר הדוק לראקוטן. מאז אני לא שוקלת אפילו להתקרב לטיפול זה.
    יש לי כל הזמן פצעים בפנים כל פעם הם מתמקדים במקום אחר, כרגע אני נמצאת בתקופה איומה מבחינת כמות הפצעים ואיך שהפנים נראות. אני מיואשת מאוד מכיון שזו התעסקות בלתי פוסקת ומצב עור הפנים מכניס אותי לדיכאון ממש.
    יש לי מחזור סדיר, אין לי שחלות פולציסטיות ואני לא סובלת מעודף משקל. בעבר גם עשיתי בירור אצל אנדוקרינולוגית ואין לי רמת אנדרוגנים חריגה. ובכל זאת אין לי ספק שזה הורמנואלי- הגלולות פותרות את הבעיה.
    הפצעים שלי הם לרוב פנימיים גדולים ורדומים כל פצע לוקח לו מלא זמן להחלים, אני לא נוגעת בהם אלא מטפלת במספר מוצרים שארצה שתחווי את דעתך לגביהם.
    1 משתמשת בגל דואק. מה דעתך עליו? האם יש מוצר טוב יותר?
    2. שוטפת את הפנים עם סבון פנים שקניתי מקוסמטיקאית שאני לא בטוחה שהוא טוב הוא נורא מייבש את הפנים- ואני לא יודעת כמה פעמים בשבוע כדאי לשטוף איתו. הוא מכיל בנזואיל פרוקסיד 5 אחוז חומר פעיל. נקרא bpo 5 % cleancer - pca skin
    המליצו לי על תכשיר שנקרא קיור. מה דעתך עליו?
    לגבי גלולות- האם יש גלולות שהן לא יאז ולא דיאנה שטובות לאקנה? האם יש משהו חוץ מאנטיביטיקה שהוא לא זה ולא גלולות שעוזר? הכוונה לכדורים.. בגלולות אני חוששת מהעניין של הקרישיות יתר, אין לי היסטוריה אבל היו כמה פירסומים לגבי יסמין ויאז שהן מסוכונות יותר מהאחרות.. מה דעתך בעניין?
    ולסיום לגבי תזונה- אני נמנעת ממוצרי חלב ומסוכרים מעובדים(אוכל פירות וסוכר שהוא טבעי, תמרים למשל) אבל אני לא יודעת עד כמה זה עוזר.
    מה המלצתך לי? האם אני אסבול כך מאקנה כל עוד יהיה לי מחזור? עד גיל 50?!
    בבקשה עזרתך

תודה ויום טוב,
    עינב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות - תגובה

איריס לוי
    17/05/2014

שלום רב עינה וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא ראיתי מה מצב עור הפנים שלך, ועל פי תיאורך "הפצעים שלי הם לרוב פנימיים גדולים ורדומים כל פצע לוקח לו מלא זמן להחלים" גמר ציטוט, אלו התופעות הנלוות לאקנה בגיל מבוגר. אקנה קשה, מפושטת ומתמשכת לאורך שנים,
    ושימוש בחומרים לא מתאימים מגבירה את הסיכוי /סיכון להצטלקויות בעור.

תכשירים למריחה כמו: רטין A, אדאפרין, בנזואיל, פראוקסיד וחומצה סליצילית, כדור אנטיביוטיקה (מינוציקלין) וגם רואקוטן לא עובדים על שורש הבעיה - חיסול חיידקי האקנה! וזו אחת הסיבות שאותם פצעים, פצעונים, פרונקלים וציסטות חוזרים ומופיעים לאחר סיום הטיפול ואף שבים ומתפרצים בגילאים מאוחרים ומבוגרים יותר - אקנה בגיל מבוגר..!

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור .

דואק ג'ל – הינו תכשיר המיועד לטיפול במקרים של אקנה קלה עד בינונית, במיוחד זו המלווה בפצעים דלקתיים. מחקרים קליניים הוכיחו שדואק מביא לשיפור משמעותי במצב האקנה כבר לאחר שבוע טיפול, האם זה הביא לך את השינוי?

סבון שמייבש - בעור אקנתי אין לשטוף או להשתמש בסבונים מיבשים מדי, כדי למנוע עודף גירוי או ייבוש העור. לא מומלץ לשטוף את הפנים יותר מפעם פעמיים ביום.

ולאחר אין ספור ניסיונות ושנים בטיפולים קונבנציונליים וכמומחית לטיפולי אקנה אמליץ לך על טיפול מערכתי פנימי וחיצוני הכולל בתוכו טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור. ללא תופעות לוואי וללא תרופות, טיפול המומלץ אף ע"י רופאים.

מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה גם בגיל מבוגר. לא מאמינה? הנך מוזמנת לגלוש באתר הבית ולהתרשם מעל ל-60 המלצות לקבל טלפון להתקשרות ולהיווכח שיש פתרון גם לאקנה בגיל מבוגר.

הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים, ללא תופעות לוואי וללא תרופות. אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איריס. מחכה לתגובת יפית גם.

עינב
    17/05/2014

איריס שלום,
    הדואק בהחלט משפר את המצב אבל אני בהחלט נופלת תחת הקטגוריה של אקנה קשה ועקשן בגיל מבוגר לצערי.
    האמת אני סקפטית לגבי הטיפול באור..
    לצערי לא התייחסת לגבי השינוי תזונה וכו..

אבל תודה בכל זאת על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איריס. מחכה לתגובת יפית גם. - תגובה

איריס לוי
    17/05/2014

שבוע טוב עינב,

לגבי תזונה נכונה, הדעות חלוקות, אין מחקרים בדוקים שאכן תזונה היא טריגר לבעיות אקנה בגיל מבוגר. אני חושבת שבגילך כאמא ל-2 חשוב להתמיד באכילה בריאה ומאוזנת, אל תשכחי שאחת מהנאות החיים היא אוכל.

האקנה, פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף, הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופייניים לגיל הנעורים. אולם, חשופים לתופעה לא פחות נשים וגברים בגיל מבוגר יותר, בתקופות של עצבנות וחרדה (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי). שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים, שינויים הורמונאליים, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה חיידקים ועוד.

הטיפול בשילוב הטכנולוגיה באקנה בגיל מבוגר הניתן על ידי הינו טיפול פנימי וחיצוני המשלב בתוכו תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה (אותם ניתן לרכוש בבית מרקחת או בבית טבע) ותכשירים פעילים פרא-רפואיים, לשחזור ולחידוש מראה עור הפנים והגוף, המסייעים לאזן את הפרשת השומן בעור ומונעים היווצרות קומודונים כתמים ופצעים חדשים לאורך זמן. ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה, המתאימים ביותר לאקלים הישראלי מאושרים ע"י משרד הבריאות ומבטלים את הצורך בשימוש בתרופות, רואקוטן וכדורי אנטיביוטיקה.

בקוסמטיקה המקצועית קיים מגוון רחב של מוצרים המותאמים לטיפול בצורכי העור ובמצבי עור שונים. פותחו מוצרים ייעודיים לטיפול בבעיות ממוקדות המתלוות לאקנה באמצעותם ניתן לבנות תוכנית טיפוח/טיפול אישית על פי מצב העור ותכונותיו. השילוב בין התכשירים השונים מאפשר התאמה מרבית של התכשירים לאחר אבחון מצב עור הלקוח/ה ותוך הדרכה נכונה על אופן השימוש בתכשירים בבית.
    רבות מלקוחותיי הן בנות גילך שסבלו שנים מאקנה וקיבלו מענה איכותי אפקטיבי ולאורך זמן בשילוב המצוין לעיל.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארצה גם להוסיף לשאלותי..

עינב
    17/05/2014

אני עוסקת בספורט אינטסיבי כ 4 פעמים בשבוע ואני מזיעה המון. אולי גם זה תורם להחמרת מצב עור הפנים שלי. מה אפשר לעשות עם זה? לא בא לי להפסיק להתאמן.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארצה גם להוסיף לשאלותי.. - תגובה

איריס לוי
    17/05/2014

היי עינב,

נהפוך הוא, אימון גופני חשוב וחיוני לבריאות העור. פעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם ואספקת חומרי ההזנה לעור ואף מעודדת שלווה ורוגע העשויים להפחית נגעי אקנה והפרעות עור הקשורות במתח ולחץ. כמובן חשוב להתמיד בשמירה על היגיינה מתאימה, שטיפת הזיעה מיד אחרי אימון גופני, ושימוש בתכשירי ניקוי פנים המתאימים לסוג העור.

להלן מספר טיפים לפעילות ספורטיבית בקיץ הישראלי :
    *מומלצת פעילות ספורטיבית בשעות הבוקר המוקדמות או שעות הערב בהן השמש פחות יוקדת.
    *מומלץ להימנע מאיפור לפני אימון גופני או לחילופין השימוש באיפור נטול שומן.
    *שימוש במסנני קרינה עם הגנה נרחבת לקרני השמש ועם מקדם הגנה של SPF15 ומעלה העמידים בזיעה ומים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

יפית כהן
    24/05/2014

עינב שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אשתדל להשיב לכל שאלותייך.
    ראשית, לגבי אקנה הורמונלי ובדיקות אנדוקרינולוגיות אשר יצאו תקינות. ברב המיקרים כאשר אני שולחת פציינטית עם אקנה לבדיקות אנדוקרינולוגיות ברב המיקרים הבדיקות יוצאות תקינות. אחת הסיבות לכך היא שגם אם לא נמצא חוסר איזון הורמונלי וגם אם אין נטייה או היסטוריה גנטית לאקנה הרי שידוע היום שבלוטת החלב הינה סטריודוגנית קרי, מייצרת באופן מקומי הורמונים אנדרוגנים גבריים, זאת היא עושה על ידי סינתזה של כולסטרול המצוי בבלוטת החלב והרגישות של הבלוטה להורמונים אלו ובהתאם אקטיבצייה של הבלוטה להפריש יותר חלב הינה גם גנטית ומשתנה מאדם לאדם.

שנית, לגבי הפצעים בעור פניך, ציינת שקיימים פצעים פנימיים אשר לוקח להם המון זמן להחלים ולהתרפא. אציין מניסיוני בטיפול באקנה כי במצבים אקנתים או במצבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת או עור שומני קיימת תופעה שכיחה של בלוטות חלב מוגדלות כתוצאה מסתימה של פתח תעלת זקיק השיערה ובלוטת החלב הנמצאת באותה תעלה. כתוצאה ניתן לאבחן בלוטות חלב מוגדלות או בולטות הנראות כגבשושיות שטוחות או בולטות על פני העור בגון צהבהב, לבן או גון העור. ואני לא מתכוונת למיליומים
    בלוטת החלב אינה יכולה לנקז החלב על פני העור ולכן עם הזמן החלב מתייבש ומתקשה ולכן במחט רגילה לא ניתן לנקזו. הדבר גורם גם למרקם עור לא אחיד ולכן מריחה של מייק אפ לא תגרום למרקם עור אחיד וחלק יותר. על כן, חשוב לבדוק ולאבחן את עורך.

בנוסף, באשר לסבונים. אני מרצה הרבה בנושא בכנסים רפואיים ומיקצועיים ולצערי, במקרים רבים כשרוכשים סבון לאקנה, רוכשים סבון אשר מיועד לייבוש הפנים. היום אנחנו יודעים ומחקרים רבים אף מאששים זאת כי כאשר מדובר באקנה לא מומלץ לייבש הפנים מהסיבה שחיידק ה- P.acnes משגשג בסביבה של יובש או יותר נכון להגיד שבדיקות שנערכו הצביעו על שגשוג מוגבר(פרוליפרציה) של החיידק דווקא באזורי פנים שהייו מיובשים יותר! על כן, יש חשיבות לסבון שאינו מייבש הפנים ואינו מסיר השומנים הטבעיים של העור.

חב' PCA הינה חברה טובה אבל אם את מורחת קרם לחות ובכל זאת הנך מרגישה יובש אזי תוכלי לרכוש סבון שנקרא Syndet Bar סבון מוצק המכיל דטרגנטים שהינם חומרי ניקוי שאינם כימיקלים והמכילים Stearic acid חומר מלחח. כמובן שחשוב לאבחן הנגעים בעורך לפני שאוכל להמליץ על סוג הסבון והחברה.

באשר למשחת דואק, ניתנת במיקרים מסויימים ע"י רופאים לטיפול באקנה או סבוראה וגם רוזציאה. לתכשיר פעילות אנטי בקטריאלית ואנטי דלקתית ואנטי קומדונאלית(מונעת סתימה של פקקי החלב). בנוסף, מכילה היא מרכיבים השומרים על רמת לחות העור. התכשיר מכיל בנזואיל פרוקסיד ואנטיביוטיקה מסוג קלינדמיצין. אציין כי גם באקנה אין טיפול אחד או פרוטקול טיפולי אשר מתאים לכל הפציינטים ולכל הסימפטומים. השפעת התכשיר והטבה בעור הינה אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדפרין

עינב
    26/05/2014

שלום יפית,
    תגובתך נשארה ריקה..
    האם אפשר למרות אדפרין לא על כל הפנים אלא על חלקים שבהם אני יודעת שיש התפרצות גדולה יותר?
    התחלתי איזה שהוא טיפול עם מוצרי ביופר למרות שאני מאוד סקפטית כבר..
    הרופאת עור שהייתי אצלה אמרה לי למרוח אדפרין, ציינה שיש לי עור שמן ושאני צריכה לשטוף את הפנים עם סבון מייבש.. כל אחד אומר משהו אחר, אחד אומר לייבש אחד אומר לשטוף פעם ביום ולא להגיע לגירוי יתר של הפנים..
    איזה גלולות מהדור ה 3-4 וכוחות להתאים לטיפול האקנה הורמונלי? אני לא מעוניינת לקחת דיאנה או יאז.. יש עוד משהו??

המון תודה,
    מחכה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה - תגובה

יפית כהן
    26/05/2014

המשך לתשובתי,

באשר לתכשיר של חב' ביופור כדוגמת קיור. תכשיר מצויין רק שכפי שציינתי אם נרפא הפצע אבל בפנים ישארו עדיין בלוטות חלב מוגדלות הרי שהפצעים והדלקתיות יכולים להופיע שוב.

באשר לתזונה, ידוע כי מוצרי חלב מעלים מרכיב בשם Insulin like growth factor אשר ידוע בהשפעתו על הורמון הטסטוסטרון ומשכך אקטיבציה של בלוטת חלב. העור גם מייצר באופן מקומי מרכיב זה. הדבר נכון גם לגבי מאכלים מתועשים או סוכרים בעלי ערך גליקמי גבוה. בנוסף, יש חשיבות לאכול מזונות המכילים אומגה 3 שכן מזונות אלו משפיעים על הקטנת 1 -Insulin like growth factor . בנוסף חומצות אומגה 3 מדכאות פעילות של ציטוקינים/ חומרים בעלי פעילות אינפלמטורית דלקתית. לעומת זאת מאכלים שמכילים אומגה 6 גורמים ומשפיעים על היווצרות מרכיבים דלקתיים כדוגמת חומצה ארכידונית.

פרוביוטיקה סיסטמית מומלצת גם למיקרים של אקנה אך יש להיוועץ עם דיאטנית המכירה את הפרופיל הרפואי שלך.

באשר למשחת אדפארין, מומלצת לפתוח קומדונים או פקקי חלב סתומים אם אלו קיימים. יש להיזהר בחשיפה לשמש וחובה להשתמש עם חומר ייעודי ללחוח העור שכן בשל תכונותיה יכולה לגרום היא לאיבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש ואף התפרצות של פצעים נוספת.
    התכשיר אינו מיועד לריפוי פצעים דלקתיים.

באשר לגלולות. הדור החדש של גלולות מכיל אסטרוגן במינונים נמוכים (ethinyl estradiol), ופרוגסטרון (progestin). לא יהיה נכון להמליץ לך על גלולות מבלי להכיר את הפרופיל הרפואי שלך. גלולות המכילות אסטרוגן במינונים נמוכים לטיפול באקנה כדוגמת יאסמין ויש רשימה ארוכה. עוד אציין כי לכל גלולות ותופעות הלוואי שלה לכן חשוב להתאים את הגלולה כפי שציינתי למצב הרפואי.

בכל מקרה הטיפול באקנה הינו טיפול מערכתי ומחייב קודם כל אבחנה של סוג הנגעים והסימפטומים בעור.
    מקווה שעניתי לשאלותייך
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו