אקנה גיל 23

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקנה גיל 23
    cris
    04/07/2014

שלום לכולם, אני בן 23 לאחר 2 סטים של ראקוטן בגיל 17 ו21 למשך חצי שנה כל אחד, שעזרו באופן זמני להיפטר מהאקנה והשאירו צלקות,
    כיום עדיין יוצאים לי פצעים בפנים,כמו כן גם ראשים שחורים, ניסיתי כבר את כל המשחות והסבונים האפשריים, הלכתי לרופאי עור שנתנו לי משחות על בסיס סטרואידים שהחמירו את המצב. ניסיתי גם את המשחה רטאוייט שעזרה למשך תקופה ולאחר סיום השימוש בה חזרו הפצעים.
    באמת שני מייאש כבר שבגילי עדיין יוצאים לי פצעים ואין פתרון לזה, אשמח לקבל כיון לטיפול במחלה הזאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה גיל 23

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה גיל 23 - תגובה

איריס לוי
    28/08/2014

שלום רב וברוך הבא לפורום,
    אקנה ופצעי הבגרות היא לא נחלתם של הצעירים בלבד והיא עלולה להתפתח בכל גיל!

מחקרים שנעשו סותרים את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר. אקנה אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המתבגרים, ומהווה מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד מבוכה רבה וחוסר בטחון ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.

איזוטרטינואין Isotretinoin היא תרופה הדומה במבנה הכימי לוויטמין A ונמכרת בישראל תחת השמות המסחריים רואקוטן וקוראטן. הטיפול מיועד לפצעי בגרות שלא הגיבו לטיפול עם תכשירים טופיקליים מרחתים. זו התרופה, שחוללה מהפכה רצינית בטיפול באקנה, פצעי הבגרות - למרות יתרונותיה של התרופה, היא אחת האופציות האחרונות שרופאים מציעים לטיפול באקנה וזאת בגלל תופעות הלוואי הרבות והרציניות שלה.

כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור.

חיידקי ה - P.acne פועלים על זקיקי החלב (השומן) גורמים לפירוק החלב לחומצות שומן חופשיות ולדלקת סביב זקיק השערה ויוצרים אזורים מוגלתיים ברמה שטחית או עמוקה. חומרת התהליך הסופי תלויה ברגישות אינדיבידואלית לחיידק. ללא התערבות מקצועית נכונה, עלול התהליך להסתיים בהצטלקות קשה.

גם היום בגיל 23 בהחלט ניתן כמעט להיפתר מאותם התופעות הנלוות לאקנה, לא מאמין? הנך מוזמן לגלוש באתר הבית שלי ולהתרשם מעל ל-70 המלצות ולקבל אף טלפון להתרשמות, ורבים מהם הם בני גילך.

הדרך הטובה ביותר כיום למנוע את התופעה הוא בטיפול מערכתי פנימי וחיצוני בטכנולוגיית IPL קרן אור וגלי רדיו RF בשילוב תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה, ותכשירים לשמר את המצב בבית. טיפול המאושר ע"י -משרד הבריאות האמריקאי FDA , משרד הבריאות האירופאי CE מכון התקנים האנגלי BSI ומכון התקנים הישראלי. נבחן בקפדנות והוכח שאינו מזיק לבריאות.

טיפול ההורס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.acne המונע את הצורך בשימוש בתרופות וללא תופעות לוואי. התוצאות מוכיחות כי ברב המקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL וגלי רדיו RF – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן. מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות. עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו