אקנה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקנה
    מיכל
    22/10/2014

שלום,
    סליחה על החפירה אני שוכחת להסביר לרופא הכל ולשאול בזמן...
    אני בת 23 עוד מעט 24 והחל מהצבא יש לי כל הזמן "מתקפות" של אקנה.
    במהלך גיל ההתבגרות היה לי קצת "חררה" במצח ותו לא.
    לאחרונה הלכתי לרופא עור שהסתכל על הפצעים ואמר לי שכלום לא יעזור לי חוץ מרואקוטן.
    הוא נתן לי מרשם לקיורטן-למיטב הבנתי זה אותו הדבר.
    הבעיה שלי עם הקיורטן
    היא שאני חוששת מנשירת השיער כתופעת לוואי, היו לי תקופות של נשירת שיער במהלך הצבא בעיקר, לקח לי הרבה זמן לשקם אותו ועדין הוא יחסית דליל.
    במידה ואחליט להשתמש בתרופה,
    האם תופעת הלוואי של נשירת השיער תיפסק והשיער יצמח ויחזור לעצמו ברגע שאפסיק עם התרופה?

והאם זה נכון שאין פתרון אחר?

אציין שאיני יכולה לקחת גלולות בגלל תופעות לוואי, כל בדיקות דם להורמונים שעשיתי היו תקינות לגמרי כך גם הויטמינים ומחסני הברזל,אני אוכלת בריא-לא ג'אנק פוד.

שמעתי לאחרונה על כמוסות של סבוקלם לעור בריא שטובות גם לשיער.
    האם זה יכול להיות במקום רואקוטן? האם זה טיפול שיפתור אותי מהפצעים? או שגם זה כנראה יהיה זמני רק לתקופה בה אקח את הכדורים?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה על התגובה אבל,

מיכל
    24/10/2014

השימוש בטכנולוגיה הזאת שפירטת עליה + כל תוספי התזונה מאוד יקרים... ודורשים התמדה לכל החיים, אני סטודנטית ולכן ההוצאות האלה כרגע כבדות עבורי לעומת ה 40 שח כדורים לחודש.
    בדיוק בגלל זה ברחתי מהקוסמטיקה לרופא...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה אבל, - תגובה

איריס לוי
    24/10/2014

היי מיכל,

השאלה המתבקשת מתוך כך, היא, האם 40 ₪ לחודש יפתרו לך את הבעיה, האם תופעות הלוואי אותן ציינת מהם סבלת בעבר לא ישובו?

מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. רואקוטן יכול להפחית את האקנה במידה ניכרת, במידה פחותה או בכלל לא.

אמנם רבים מאלו המטופלים בתרופה נהנים מהיתרונות שלה אך במחיר כבד של תופעות לוואי חמורות: דיכאון , נשירת שיער וגרד, כאבי פרקים ושרירים, נזק לכבד, דיכוי מח עצם, עלייה של טריגליצרידים בדם (מגביר את הסיכון של דלקת הלבלב ומחלות לב וכלי דם), דלקות עיניים ושפתיים ודימומים מהאף.

הטיפול בטכנולוגיה עם תוספי התזונה אינו דורש התמדה לכל החיים, הטיפול קיים לכל אלה שניסו והתנסו בכל אותם הטיפולים הסטנדרטים הקיימים בשוק, התייאשו והתאכזבו.

לצערי אין תוכנית טיפול אחת שתתאים לכל אחד. לפעמים יש ללמוד מהי השיטה או שילוב השיטות הטוב ביותר עבורנו – דרך תהליך של ניסוי וטעייה.

שבת שלום ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו