מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות על טיפול באקנהאנונימית01/11/2014
שלום, אני בת 20. סובלת מפצעונים פה ושם מגיל 16-17. לא הייתה לי שיגרת טיפוח וגם אף פעם לא התמדתי עם טיפולים שרופאי העור המליצו לי (משחות, תרחיפים, כדורים - מינוציקלין ודוקסילן) תמיד הייתי פותחת ונוגעת בפנים וזה החמיר את המצב.
בסביבות גיל 18 התחלתי עם שיגרת טיפוח שכללה מוצרים לאקנה וזה שיפר מאוד את המצב.. כיום אני סובלת מפיצעונים סביב הביוץ והמחזור. זה חוזר כל חודש אז פניתי לרופא עור שאמר שאני צריכה רואקוטן וזה הדבר היחיד שעוזר, כמובן שלא הסכמתי איתו בטח ובטח לא כשאני עם עור מעולה ובריא ופצעונים שמגיעים אך ורק סביב המחזור וביקשתי תחלופות.. הוא עשה לי טובה ונתן מינוציקלין 100מ"ג ל3 חודשים ומשחה בשם benzamycin topical gel. התחלתי עם המשחה, היא עושה פלאים!! אני בדיוק במחזור והיו לי 5 פצעונים שצצו ואחרי יום יומיים אין זכר (במקרים אחרים הייתי מפוצצת וזה היה גורם לאדמומיות ולעוד פצעונים שיוצאים) ואני דיי מתלבטת אם להתחיל לשתות את התרופה. כאמור אני עם עור בריא וטוב והפצעונים מופיעים סביב הביוץ שזה הורמונלי האם כדאי להתחיל עם המינוצקלין ? לשם השוואה, חברה שלי שסובלת מאקנה הרבה יותר חמורה ממני, והפנים שלה במצב לא טוב תמידית קיבלה את אותה התרופה רק שהיא קיבלה 50 מ"ג וזה גורם לי לערער על המינון שאני קיבלתי כשהפנים שלי בהשוואה לפנים שלה חלקות וטובות. חשבתי לחצות את התרופה לחצי ופשוט לשתות 50 מ"ג אבל אני רואה את הפלאים שהמשחה עושה ותוהה אם כדאי בכלל להתחיל את התרופה ?
ועוד שאלה, בעיקבות השימוש במשחה, הפנים שלי נהיו מאוד יבשות והתחילו להתקלף. מה אפשר לעשות עם זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות על טיפול באקנה - תגובה
איריס לוי29/11/2014שלום רב וברוכה הבאה לפורום,
benzamycin topical gel.זהו תכשיר מקומי, אשר נועד לטיפול בפצעי אקנה. לתרופה ישנו אפקט אנטיביוטי, להלן מספר התניות לטיפול בקרם:
התרופה עלולה לגרום ליובש או לגירוי בעור. עלולים להופיע אדמומיות, רגישות, הרגשת צריבה וקילוף קל של העור. במקרה זה יש להפחית תדירות המריחה או להפסיק לגמרי את המריחה עד אשר הגירוי יחלוף, ואז לחדש את הטיפול.
במקביל יש להימנע משימוש בחומרים אשר מגרים או מייבשים את העור במהלך הטיפול - כגון: מוצרי פילינג, סבונים, מוצרי קוסמטיקה שמכילים אלכוהול וכו'. מומלץ לא להיחשף לשמש לפרק זמן ממושך ולדאוג להגנה מתאימה (כובע, משחת הגנה, משקפי שמש).
ובהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך וכפי שאת מציינת ציטוט " אני עם עור בריא וטוב והפצעונים מופיעים סביב הביוץ שזה הורמונלי ואני רואה את הפלאים שהמשחה עושה" גמר ציטוט. ואכן כפי שאת מציינת זה הורמונלי וגם שכיח, לכן הייתי ממליצה להמשיך את הטיפול ללא הכדורים. לא הייתי ממהרת.
כשמטפלים באקנה בתכשירים מקומיים סיסטמתיים, אחת הבעיות העיקריות היא מידת ההצלחה הטיפולית. הפסקת הטיפול עלולה לגרום להחזרת האקנה. ואכן, מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, פצעי הבגרות, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן או אנטיביוטיקה הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. הכדורים לטיפול באקנה יכולים להפחית את האקנה במידה ניכרת, במידה פחותה או בכלל לא.
השיקולים בבחירת הטיפול באקנה, תלויה בגיל המטופל, בדרגת הנגעים, בחומרת המחלה, בנטייתה לגרום לצלקות בעור וכתמים פיגמנטריים.
ישנם מוצרי-מדף ותכשירים קוסמטיים רבים לטיפול באקנה וגם תרופות מרשם לא מעטות. המבחר מבלבל, ואין תוכנית טיפול אחת שתתאים לכל אחד. לצערנו, לפעמים יש ללמוד מהי השיטה או שילוב השיטות הטוב ביותר עבורנו - דרך תהליך של ניסוי וטעייה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)