שאלות על שימוש בראקוטאן

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלות על שימוש בראקוטאן
    אביאל
    04/12/2014

שלום, אני מתחיל להשתמש בראקוטאן 10 מ"ג החל ממחר, יש לי כמה שאלות:

1) הבנתי שצריך להימנע מאוכל שומני, איזה מאכלים לדוגמה? חטיפים ושוקולדים גם נחשבים?
    2) החשיפה לשמש היא עד כדי כך קיצונית? אני צריך להימנע משמש גם אם זה רק עשר דקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על שימוש בראקוטאן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה

אביאל
    11/12/2014

3) ניתן לקחת את הכדור כנגד בחילות (נסיעה באוטובוס, פעם ביום בבוקר למשך יומיים) בשילוב על הראוקוטאן (שאותו אני לוקח בערב)? אני לא זוכר את השם הכדור, אבל הוא די קטן, עגול בצבע לבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

איריס לוי
    22/12/2014

שלום רב אביאל,
    לשאלתך, ממליצה לפנות שוב לרופא המטפל ולקבל מרשם לכדור הנדרש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על שימוש בראקוטאן - תגובה

איריס לוי
    18/12/2014

שלום אביאל וברוך הבא לפורום.

אחת מתופעות הלוואי השכיחות הנלוות לטיפול ברואקוטן היא עלייה ברמות הטריגליצרידים וכולסטרול (שומנים בדם) ולכן כדאי להפחית ולהימנע מתזונה העשירה בפחמימות, מוצרי חלב,סוכרים , "גאנק פוד" אוכל מטוגן פיצוחים על פניהם מומלץ להעדיף אכילת ירקות, פירות, נבטים, מיני דגנים, אגוזים, שקדים בשר עוף דגים, ביצים, שתייה מרובה של מים.

את התרופה מומלץ לקחת עם מזון שומני המשפר את ספיגת התרופה והכוונה לארוחות מלאות לא חטיפים או שוקולד. ארוחת צהרים מלאה המכילה עוף או דגים תפ"א אורז פסטה וכו'. ארוחת ערב מלאה כמו ביצים סלט לחם מלא וכו'.

מומלץ לא להיחשף לשמש לפרק זמן ממושך. בזמן החשיפה לשמש יש להשתמש בלבוש מתאים, כובע, משקפיי שמש, קרם הגנה עם מקדם הגנה מספר 15 או יותר נגד קרינת UVA ו־5 UVB.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו