מרכיבים שגורמים לקומדונים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• מרכיבים שגורמים לקומדונים
    קרן
    29/12/2014

שלום
    אני בת 35 , עם עור מעורב,
    רציתי לדעת אלו מרכיבים אסור שיהיה בטיפוח שלי שגורם לקומודונים וסותם נקבוביות או גורם לפצעונים קטנים

אלו שמנים אסור לי להשתמש
    אני צריכה לעשות ניקוי פנים מקומדונים כל שבוע
    אני מנסה הרבה קרמים - יש כאלה שטובים ומעניין אותי לדעת מה אין בהם שלא גורם לי לפצעונים , אלה שלא טובים לי גורמים לפצעונים מיד אחרי השימוש הראשון ולפעמיים לכאלה שמשאירים לי כתמים
    מיואשת כבר- זרקתי מלא קרמים ומסכות
    אנא עזרו לי
    העניין הוא שבגלל הגיל אני רוצה להתחיל השתמש בקרמים מזינים אך איך אמצא את הקרם האידאלי לעור שמן לעור מתבגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרכיבים שגורמים לקומדונים - תגובה

איריס לוי
    10/01/2015

שלום כרמי וברוכה הבאה לפורום.

מי אמר שאת "צריכה" לעשות ניקוי פנים מקומודונים כל שבוע. מי קבע שיש לך עור מעורב? האם אובחנת ע"י רופא עור/קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בתחום?

את כותבת ציטוט:"אני מנסה הרבה קרמים יש כאלה שטובים אלה שלא טובים לי גורמים לפצעונים ולפעמים משאירים כתמים" גמר ציטוט יש לי שאלה: עור הפנים שלך הוא שפן ניסיון?. על פניו כך זה נראה. וזו דרך אגב אחת הסיבה שמגיעות אלי בנות, בנות גילך שמנסות מכל הבא ליד ומכל המלצה ומן הסתם הניסויים הללו לא מטיבים עם העור, נהפוך הוא הם עלולים לגרום לנזק.

ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, אני מאד מבינה ללבך, נכון שעל פי גילך 35 (ולא על פי מצב עור הפנים שלך) הנך אמורה להתחיל שימוש בתכשירים מזינים, אך יש לי הפתעה...לא מתחילים בכל תנאי ובכל גיל!

פצעים פצעונים קומודונים וכתמים היא לא נחלתם של הצעירים בלבד והיא עלולה להתפתח בכל גיל! מחקרים שנעשו סותרים את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר שכיחה ממה שחשבנו. אופיינית לכ-80% מאוכלוסיית המבוגרים ויכולה להמשיך ולהתפרץ עד אחרי גיל 45.

לעיתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי אקנה נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח!

בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרי קוסמטיקה מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים),וחלקיקי קרצוף רבים, וגם אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להילחם בחיידקים. הגירוי מעודד ייצור שומן, אדמומיות. נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת. תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור ולהחמרת מצב האקנה.

אנשים רבים מוציאים קומודונים/שחורים/שומנים מהפנים באופן אינסטינקטיבי, הבעיה היא שרבים עושים זאת לא נכון ואף גורמים בכך נזק בלתי הפיך לעור הפנים כדוגמת: "חורים" בעור, צלקות מכוערות וכד'.

לכן, הנכון הוא להוציא אותם לאחר ניקוי עמוק אצל קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת המתמחה בטיפול בכל סוגי העור. שכן הקוסמטיקאית יודעת להוציאם בזהירות, בשלמות, בסביבה מחוטאת, לאחר ניקיון מושלם של הפנים והידיים וריכוך העור באדים או בפילינג מבלי שהדבר יגרום לסימנים אדומים ולצלקות. הטיפול במכון יבוצע בהתאם לסוג הבעיה ויכלול גם המלצות לשימור המצב בבית עם תכשירים מתאימים. בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו