מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בחצ'קונים ובעור הפניםאתי29/12/2014
שלום,
אני סובלת מאקנה שחוזרת וחולפת ואני כבר בת 21
אני טופלתי בעבר ברוקטאן כי היו לי חצ'קונים מתחת לעור שרציתי להסיר וזה כמובן לא עזר.. בהמלצת רופא עור הביא לי שוב תרופה בסגנון רוקטאן בשם קיורטאן 20 מ"ג לטיפול ל4 חודשים.
התחלתי לקחת קופסה אחת לאחר מחזור ואז הפסקתי כי היה לי קשה להתמיד אבל המצב שלי בפנים מאז ממש החמיר יש לי חצ'קונים ועור יבש ושפתיים סדוקות שכמה שאני לא מנסה לטפל בזה זה לא עובר.
השאלה שלי זה האם להמשיך לקחת אחרי שהפסקתי חודש.. או לגשת לרופא עור להתייעצות?
אם אני מעוניינת להתחיל שנית האם אני חייבת להתחיל בזמן הווסת החודשית?
האם חובה ליטול את התרופה לאחר אוכל? בשעות קבועות?
כמו כן אשמח לשמוע אם יש טיפים נוספים שיש על מנת להעביר את הפצעים האלה.
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחצ'קונים ובעור הפנים - תגובה
איריס לוי20/01/2015שלום רב אתי וברוכה הבאה לפורום.
חשוב לי לציין שההתוויות כיום ממשרד הבריאות הישראלי למתן טיפול ברואקוטן הוא אך ורק למקרים של אקנה ציסטית קשה.
שיפור והטבה בפצעים ובנגעי העור נראים בדרך כלל לאחר מספר חודשים של שימוש. עוד אציין כי ההטבה המתקבלת הינה אינדיבידואלית ביותר וכמובן תלויה במצב האקנה ובגורמים המשתנים מחולה לחולה.
מחקרים קליניים מצביעים על העובדה שלמעלה מ-40% מחולי האקנה, בני נוער ומבוגרים שנטלו רואקוטן הופיעה התפרצות של הפצעים לאחר תום נטילת הכדור. ולשאלותייך לגבי אופן המשך הטיפול בכדורים כדאי ומומלץ לקבל הנחיות אך ורק מהרופא המטפל . .
גם טיפול הורמונלי דוגמת גלולות למניעת הריון נמצא יעיל לטיפול באקנה בנשים אשר לא הגיבו לתרפיות טיפול רפואיות שגרתיות כמו רואקוטן ואנטיביוטיקה (מינוציקלין). יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה. חשוב להתייעץ עם הרופא לקבלת הטיפול המתאים.
ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור פניך, אכן את צודקת בציינך ציטוט:" כמה שאני לא מנסה לטפל בזה זה לא עובר" גמר ציטוט ולכן יקירתי, המלצתי היא לגשת ולפנות לייעוץ/טיפול לקוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי. אשר תאבחן את התופעה, ותמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים, תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.
ולאחר כל הניסיונות שלא נתנו מענה הולם ומספק, אמליץ לך על טיפול בטכנולוגית IPL - קרן אור, ואנרגיית גלי רדיו RF, טיפול המומלץ ע"י רופאים.
התוצאות מוכיחות כי ברב המקרים נרשמה הצלחה בטיפול בטכנולוגיית IPL – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות. קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט). אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
רק בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור - ניתן להרוס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.ACNE ולקבל שוב, עור חלק, נטול שומנים ואדמומיות, טיפול המונע את הצורך בשימוש בתרופות ללא תופעות לוואי - ללא בדיקות דם - ללא פגיעה בכבד...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)