שאלה לגבי אקנה בינונית בגיל 25

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אקנה בינונית בגיל 25
    אביב
    02/02/2015

שלום,
    אני עוד מעט בת 25 ועדיין צומחים לי בערך 5 פצעונים פעם בשבועיים ככה...על הלחי,המצח,הסנטר וכו'...זו לא אקנה קיצונית והפצע בדרך כלל בצבע לבן מעין נקודה בולטת אבל זה מאוד מאוד מפריע לי...זה צומח לי באמצע הפנים אדום עם ראש לבן ואני מתה להפטר מזה...השאלה שלי היא כזאת:
    1. איך אדע אם בקרוב זה יפסיק להופיע ושזה יעבור עם הזמן? או שזה הולך ללוות אותי עוד תקופה ארוכה?
    2. השתמשתי בהמון תכשירים מכל הסוגים עד לפני כמה זמן וכנראה שחלקם לא היו מתאימים...יכול להיות שהם הגורמים לפצעונים בעצמם?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אקנה בינונית בגיל 25 - תגובה

איריס לוי
    02/02/2015

שלום רב ילדה וברוכה הבאה לפורום.

מצטערת לאכזב אותך, אך מחקר חדש, שנעשה באוניברסיטת אלבמה וכלל ?1,300? משתתפים בני ?,50-20? סותר את התפיסה המקובלת שלפיה אקנה היא נחלתם של צעירים. לפי המחקר, שפורסם בעיתון הקליני של רופאי העור באמריקה, מתברר שאקנה בגיל מבוגר יותר (מעל גיל 18) שכיחה ממה שחשבנו. נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר עם נגעים עמוקים וכואבים יותר. כמובן שזה לא שחור או לבן.

במקרים של אקנה מתמשכת גלולות נגד הריון הנן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאלים לא הניב תוצאות ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי (Endocrine abnormalities ) במיוחד במצבים בהם קיימת שעירות יתר או מחזור לא סדיר. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .

את שואלת, ציטוט: " השתמשתי בהמון תכשירים מכל הסוגים שחלקם לא היו מתאימים יכול להיות שהם הגורמים לפצעונים בעצמם?"גמר ציטוט,

ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך ולשאלתך, לא אחת אני מציינת בתשובותיי בפורום כי לעתים קרובות בחירה לא נכונה של מוצרי קוסמטיקה מהמדף ו/או שימוש לא נכון בתכשירים עלולים לגרום לבעיות שונות בעור, בהן אקנה קוסמטיקה, מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים מנטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח! טיפול מהיר, ממוקד ומקצועי הוא חיוני לשמירה על מראה אחיד, חלק בהיר נקי ואסתטי.

הסיבות לאקנה המתפרצת בגיל מבוגר הן רבות ומגוונות: עצבנות חרדה ומתחים נפשיים, שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים (אקנה קוסמטיקה) ומוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים (שחורים, שומנים) , בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, גנטיקה, חיידקים P.ACNE. קיימת פעילות משגשגת של חיידקי האקנה הממוקמים בתוך בלוטות החלב, בלוטות השומן, אלה מתרבים במהירות וגורמים לתגובה דלקתית המופיעה בצורות של נגעים.

לכן יקירה, היות וטיפול עצמי שגוי ו/או לא זהיר עלול לגרום לנזק עתידי רב עד כדי צלקות וכיעור הפנים, אמליץ לך לפנות ולקבל אנמנזה מקוסמטיקאית מקצועית, פרא רפואית המתמחה בטיפול בעור אקנתי, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים תדריך אותך לטיפול עצמי יום יומי נכון ותכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר בהתאם לסוג העור ומצבו.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המפורטת!

אביב
    02/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המפורטת! - תגובה

איריס לוי
    14/04/2015

בבקשה, בכף ובשמחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

רננה
    05/02/2015

בהחלט יכול להיות שהתכשירים גורמים לגירוי יותר משהם עוזרים, אני מניחה שמדובר בתכשירים כימיים, ממליצה לך לבדוק לגבי שימוש בסבון טבעי מוצק. אני מכירה את זה של ama lurra עם בוץ מים המלח שנהדר לטיפול באקנה ויש להם גם סבון לטיפול המשך במידה ונשארות צלקות.
    מעבר לזה ייתכן ומדובר בבעיה הורמונלית, כדאי להתייעץ עם רופא. וכמובן לשמור על היגיינה ולא לחטט בפצעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו