רןאקוטן

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רןאקוטן
    לי
    24/02/2015

היי,
    אני לוקחת 7 שנים גלולות מסוג דיאנה כדי להעביר אקנה בפנים ובגב שקיימים אצלי מגיל 13 (כיום בת 24). כעת אני רוצה להכנס להריון אך בכל פעם שאני מפסיקה ליטול את הגלולות-תוך חודש מתכסה באקנה.
    האם ניתן לקחת רואקוטן כ״מניעה״ לפריצת האקנה? וכמה זמן עליי לחכות בין סיום הרואקוטן להתחלת הריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רןאקוטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רןאקוטן - תגובה

איריס לוי
    31/03/2015

שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

Retinoids (רואקוטן, אקוטן) תרופה לטיפול באקנה. יכולה לגרום למספר רב של מומים. לתרופה זו פוטנציאל טרטוגני גבוהה ויש להפסיק הטיפול בכדור לפחות חודש טרום ההריון. זו גם התקופה המומלצת על ידי יצרניות התרופה להימנעות מכניסה להריון. תקופה זו כוללת אף מקדם בטחון משמעותי שכן כבר 10 ימים עד שבועיים לאחר הפסקת (או השלמת) טפול ברואקוטאן יש ירידה של רמות רואקוטאן חזרה לנורמה. ולכן מומלץ להימנע מכניסה להריון כ 3 חודשים לאחר סיום הטיפול ברואקוטאן.

אחת התופעות הנפוצות המוכרות והשכיחות אצל נשים היא אקנה המופיעה לאחר הפסקת נטילת גלולות. נשים רבות שהפסיקו טיפול בגלולות מתלוננות על הופעת/התפרצות אקנה.

ההשפעה של הגלולות היא אנטי אנדרוגנית – משפיעה על רמת ההורמונים הזכריים, הקשורים בהופעת האקנה. אקנה על בסיס הורמונלי נפוץ כאשר רמה גבוהה של אנדרוגנים גורמת להופעת.פצעי האקנה. ההורמונים האנדרוגניים הם הורמוני המין הזכריים, אשר מופרשים באופן תקין בגברים (ברמה גבוהה) ובנשים (ברמה נמוכה יותר).

הפרשה מוגברת של אנדרוגנים גורמת לגירוי של בלוטות החלב בלוטות השומן ומגבירה את הופעת הפצעים.אחת הדרכים לטפל בבעיה היא על ידי שימוש בגלולות למניעת הריון.

הגלולות המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון גורמות לאיזון הורמונלי ולירידה ברמת האנדרוגנים, ובכך מסייעות להפחתת ושיפור משמעותי ברמת הנגעים.

לרב מדובר באקנה קלה המבטאת את השינוי ההורמונלי החדש לגוף, וחולפת לאחר תקופה קצרה.

במידה והמצב מחמיר ומפריע ניתן להשתמש בטיפול מקומי או טיפול בטכנולוגיית IPL הנותן אפקט מצטבר ולאורך זמן גם לאקנה המופיעה על רקע הורמואלי.

אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול אקנה על רקע הורמונלי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו