לימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה..

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• לימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה..
    טיילס
    23/03/2015

שלום ,אני בן 16 ויש לי אקנה ולמזלי הוא כבר עובר ומשתפר מיום ליום ..
    יש הרבה מקומות שיש בהם שאריות , כתמים אדומים ועדיין יש כמה דלקות..
    אני שמעתי שלמרוח מיץ לימון על פנים נקיות למשך 20 דקות יעזור .. עשיתי את זה ואחרי זה העור הרגיש ונראה טוב אבל לא היה ממש שיפור ..
    ראיתי באתר באנגלית שצריך לשים את זה לכמה שעות אפילו (לא ל20 דקות) אז אולי באמת כדאי לי למרוח את זה לכמה שעות?
    חשבתי אולי למרוח את זה לפני שינה וללכת לישון איזה 8 שעות , לקום בבוקר ולשתוף, זה יהיה נכון?
    וכמה פעמים בשבוע לעשות את זה?
    תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעזרו לי בבקשה?

טיילס
    31/03/2015

??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה.. - תגובה

איריס לוי
    05/05/2015

שלום רב טיילס, וברוך הבא לפורום,

הטיפול באקנה עם לימון היא תרופת סבתא, כמו טיפול עם עגבניית ועם בצל נגד אקנה, לצערי לא אוכל לעזור לך מכיוון שאני חושבת שהתגובה שלאחר הטיפול בלימון יכולה גם להיות הפוכה, החומציות עלולה לגרום לאדמומיות יתר, גירוי, עיקצוץ ואי נוחות.

אין שום הוכחה מדעית או כל מידע בספרות הרפואית שאכן הלימון מבהיר את כתמי האקנה או משפר את הפצעים, ולכן עד שלא תנסה לא תדע, לשיקולך כמובן.

אני אמליץ לך לפנות לאיש מקצוע רופא עור/קוסמטיקאית פרא-רפואית המתמחים בתחום על מנת לקבל ייעוץ והכוונה כיצד לשפר את מצב הער.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימון לטיפול באקנה ובשאריות אקנה.. - תגובה

יפית כהן
    15/05/2015

שלום וברוך הבא לפורום,

כתמים אדומים בעור הפנים כתוצאה מפצעי אקנה הינה תופעה שכיחה ביותר עליה כתבתי רבות בפורום זה.
    כתמי עור אלו בשפה רפואית נקראים (Post Inflammatory Hyperpigmentation).
    פיגמנטציה ו/או כתמי עור אדומים נוצרים לידיעה כללית כתוצאה מהפרשה לאזור הפצע המודלק של חומרים מחוללי דלקת כדוגמת לויקוטריאנים וטרומבוקסנים. וכן, מייצור מוגבר של פיגמנט המלנין המגן על עורנו בעת חשיפה לשמש(תופעת השיזוף).

חשוב מאד לאבחן את צבע הכתמים האם הינם אדומים או חומים?
    מה היא סיבת הופעתם? וזמן הימצאותם בעור? שאלות אלו ואחרות וכמובן אנמנזה המבוצעת בעור באשר לסוג הכתם ועומקו בעור מבוצע ע"י מכשיר מיוחד, מאפשרת להתאים פרוטוקול טיפולי המותאם אישית למצב העור ולסוג ומצב הכתמים.
    טיפול בכתמים אדומים בעור שונה מהטיפול הניתן לכתמים כהים!

חומרת הפיגמנטציה והופעת כתמים חומים באזורים בהם היו קיימים פצעים אדומים תלוייה קשר הדוק בעוצמת הדלקת ומשכך, אם אכן מופיעים בעור פנייך כתמים אדומים אשר טרם הפכו לכתמים חומים מומלץ להקדים ולטפל במרכיבים אנטי דלקתיים המעודדים ריפוי של רקמה ואשר אינם מייבשים או מעודדים קילוף והשלה אגרסיבית של תאים.

כמו כן, אמליץ לך להימנע מחשיפה לשמש ו/או להשתמש במסנני קרינה המותאמים לעורות הרגישים שכן, שמש יכולה להחמיר את הכתמים האופייניים.

שימוש במיץ לימון כמריחה טופיקלית על העור אינו לכשלעצמו ישפר ויטיב עם הכתמים האדומים הניראים כל עוד ועוד כשמדובר עדיין במצב דלקתי כפי שציינת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו