מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צלקות וכתמים בגב מהאקנהאבי15/06/2015
אני בן 33 והמון שנים יוצאים לי בגב פצעי אקנה ועברתי המון טיפולים וכלום לא עזר עדיין יש לי כתמים וצלקות בגב שהאקנה השאיר אני ישמח אם מישהו אתן לי עצה לטיפול בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות וכתמים בגב מהאקנה - תגובה
איריס לוי15/06/2015ערב טוב אבי וברוך הבא לפורום.
חשוב לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות וכתמים.
ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצבך,"אקנה בגב", היא תופעה נפוצה כמו אקנה על הפנים ובכל אזור אחר בגוף. שכיחה גם אצל גברים וגם אצל נשים. למרות הקשר ההורמונלי להופעת אקנה, בעיקר בגיל ההתבגרות מתגובה לקויה להורמון הטסטוסטרון קיימת עלייה במספר האנשים מעל גיל 25 שסובלים מהתפרצות מאוחרת של אקנה.
אקנה היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי, תנאי עבודה המחמירים אקנה, שינויים הורמונאלים, חוסר איזון הורמונאלי (הורמונים אנדרוגנים), חיידקים, גנטיקה ועוד.
אקנה בגב נוטה להופיע כאקנה קשה ועיקשת יותר שכן עור הגוף עבה והנקבוביות גדולות יותר ועם הגיל, הבלוטות הגורמות לזיעה ולשימון העור מתחילות לעבור תהליך של ניוון, העור הופך להיות יבש יותר אך גם בעל נטייה לפתח אקנה. הפצעים מופיעים באזורים של הגב העליון והתחתון, הכתפיים והעורף. אזורים המכוסים ועטופים לעתים בבדים סינתטיים שאינם מאפשרים אוורור ומעצם היותם אזורים הקשים לטיפול מתפרץ אקנה גם באזורי הגוף הללו. אקנה היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי, תנאי עבודה המחמירים אקנה, שינויים הורמונאלים, חוסר איזון הורמונאלי (הורמונים אנדרוגנים), חיידקים, גנטיקה ועוד
ואחרי אין ספור טיפולים שלא נתנו מענה מספק אמליץ לך על טיפול חדשני בקרני אור בטכנולוגיה המחדירה אור לעומק העור. טיפול אקנה בגב בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF.
טיפול המונע את השימוש בתרופות: רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי. התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרה ושיפור משמעותי בצלקות ובכתמים.
בעיות העור השונות נוצרות בשכבת הדרמיס של העור ולכן, בבעיות כאלה תכשירים קוסמטיים כמו משחות וקרמים אינם יעילים, לעומת זאת, האור אותו מקרין המכשיר הופך לאנרגיית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה, קרן האור חודרת לשכבות העור העמוקות יותר פותרת ונותנת את המענה הטוב ביותר לבעיות עור אסתטיות הניתנות לשיפור משמעותי ביותר.
טיפולי אקנה גב בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה ( P. ACNE ) הגורמים לאקנה, ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת החיידקים אלא גם באיזון יצור הסבום השומן בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים.
הטיפול הניתן על ידי הנו טיפול מערכתי, פנימי וחיצוני בשילוב תוספי תזונה העובדים על סימפטום הבעיה, ותכשירים לשמר את המצב בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)