פצעים שאני לא מכירה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• פצעים שאני לא מכירה
    מורן
    18/10/2015

שלום,אני בת 27.. כל חיי היה לי עור חלק ויפה.
    בשלוש שנים האחרונות גילתי על הלחי מעין נקודות אדומות ללא מוגלה וללא כאב. הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם. במהלך כל הזמן הזה התעלמתי מהם וכמו תמיד -המשכתי לשטוף בבוקר ובערב עם סבון פנים את ,חשוב לציין שרמת האסטתיקה שלי גבוהה.
    לפני כחודש החלו לצאת פצעים חדשים שמעולם לא ראיתי על עצמי לפני. אני תוהה ממה הם הגיעו , לא שינתי דבר בתזונה .. חוץ מזה שהתחלתי לפני 3 שנים ליטול תרופות נוגדות חרדה,בהן:רסיטל וציפרלקס וב4 חודשים האחרונים אני נוטלת סרנדה(לוסטרל) 150 מ"ג.
    יכול להיות שזה בגלל זה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים שאני לא מכירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתינה לתגובה בבקשה

מורן
    21/10/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה בבקשה - תגובה

איריס לוי
    29/10/2015

המשך.. ככל שמצב הפצעים קשה יותר והפצעים עמוקים יותר וכואבים יותר הדלקת מפושטת יותר קיים סיכוי רב וגדול יותר לצלקות וכתמים. לכן חשוב להתחיל בטיפול מונע כבר בתחילת הופעת הפצעים בפנים וכך בעצם למנוע מהמצב להידרדר עד לכדי צלקות.

הטיפול בפצעים בפנים מהווה אתגר טיפולי לא קטן, עלינו לזכור שהצלקות הסימנים והכתמים לא נעצרים ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בפצעי אקנה בפנים ישנה חשיבות רבה במניעת התופעות הנלוות.

בטיפול היום יומי, קשה לעמוד בפני הפיתוי לסבן ולקרצף את האזורים הנגועים, אולם מוצרים שתוכננו לטפל באקנה, בפצעים פצעונים מכילים הרבה פעמים מולקולות פעילות-שטח (דטרגנטים קשים), חלקיקי קרצוף רבים, אלכוהול, מנטול, מנטה, קמפור (מור) ואקליפטוס, לימון או שמני אשכולית. כל אלה הנם מאד מגרים והגירוי יכול לפגוע ביכולת העור להתרפא או להלחם בחיידקים. הגירוי מעודד ייצור שומן, מעודד אדמומיות. מגביר נפיחות מייבש את העור ועלול אף להוסיף גם פצעונים דמויי תפרחת .

תכשירי טיפוח עם מרכיבים מגרים ומקרצפים עם גרגרים (שמכילים גם שעוות), הם פוטנציאל לפגיעה בעור להתפשטות והחמרת מצב הפצעים. פצע הוא בהגדרה כבר ממילא מגורה, אדום ונפוח, ולכן אמליץ על ניקוי האזור בעזרת פד/צמר גפן וסבון קלינזר הידרופילי עדין המנקה בעדינות את העור בלי לגרות את בלוטות השומן, הצעד הזה הוא סטנדרטי עבור כל שיגרת טיפוח עור כיוון שהוא עושה הבדל קבוע במראה ובהרגשה של העור, והוא חיוני בהפחתת פצעים.

את מציינת :" הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם."

רמת המקצועיות של הקוסמטיקאית הפרא-רפואית נמדדת באבחון נכון ומדויק של עור הלקוח ובמתן הטיפול המדויק על פי מצב העור. אבחון נכון הנו אבן הדרך החשובה ביותר לקביעת סוג ותכנית הטיפול והתוצאות הנראות לעין. בשילוב עם התכשירים הנכונים והמתאימים לטיפול.

חשוב להבין ולהפנים - הטיפול האופטימלי בתופעות ה"אקנה" הנו שילוב של טיפול יום-יומי עצמי וטיפול תקופתי ומעקב של קוסמטיקאית מקצועית המתמחה בטיפול בבעיות עור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים שאני לא מכירה - תגובה

איריס לוי
    29/10/2015

שלום מורן וברוכה הבאה לפורום,

אני מאד מבינה ללבך, אין ספק שהתפרצות נגעים בכל גיל במיוחד בגיל 27 מאד מבאס אך לצערי ישנם מחקרים המעידים שאקנה - פצעים פצעונים, עלולים להתפרץ בכל גיל והיא לא רק נחלתם של הצעירים!

ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את עור הפנים ולצערי על פי הצילום קשה לי מאד לתת אנמנזה מדויקת ומקצועית, אקנה בפנים היא מחלת עור כרונית התלויה בגורמים כמו: מתח נפשי (למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי) שינויים הורמונאליים - אקנה על רקע הורמונלי מופיע בעיקר אצל נשים ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונאליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.

התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
    (Polycystic ovary syndrome/disease), PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה). התסמינים הקלאסיים של התסמונת הינם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ. אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) מביאים אף לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם.

במידה ויש חשש לפעילות הורמונאלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית.
    הטיפול הניתן לאקנה על רקע הורמונאלי בדרך כלל הינו שימוש בגלולות למניעת הריון העוזרות להסדרת המחזור, הקלה על הכאבים והדימום ועל התפרצות האקנה. יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה ושיעור יתר, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
    תנאי עבודה המחמירים אקנה, בעיות של עודף רעלים בגוף, כולסטרול, תזונה לקויה, בעיות במערכת העיכול, שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים מרכיבים שומניים,

אקנה קוסמטיקה - אחת מהבעיות השכיחות שנגרמות כתוצאה משימוש לא נכון בתכשירי קוסמטיקה היא "אקנה קוסמטיקה" מושג רפואי ותיק, המתאר הופעת פצעונים על הפנים אשר נראים כפצעי אקנה לכל דבר פרט להבדל אחד- הגורם להופעתם. בעוד שפצעי בגרות נגרמים בגלל נטייה גנטית, עלייה בהפרשת שומן בעור, או זיהום חיידקי משני, הרי ש"אקנה קוסמטית" נגרמת ישירות כתוצאה משימוש לא נכון ומופרז בתכשירי טיפוח! מוצרי שיער לטיפול ועיצוב השיער אף הם עלולים להביא ליצירת קומודונים ואפילו נגעים מוגלתיים.

ואת עוד מציינת : ציטוט" בשלוש שנים האחרונות גילתי על הלחי מעין נקודות אדומות ללא מוגלה וללא כאב. הלכתי לקוסמטיקאית שלא יכלה לטפל בהם. במהלך כל הזמן הזה התעלמתי מהם וכמו תמיד -המשכתי לשטוף בבוקר ובערב עם סבון פנים גמר ציטוט" חשוב לזכור, המשך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו