טיפול באקנה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• טיפול באקנה
    מלי
    08/12/2015

שלום רב.
    אני בת 27 לוקחת רואקוטן במשך חצי שנה(מתוכה 3 חודשים מינון 20 מ"ג ו-שלושה חודשים מינון 10 מ"ג).השבוע הייתי בביקורת אצל הרופא (בתום חצי שנת טיפול) ונאמר לי להמשיך לקחת את התרופה במינון 10 מ"ג כדור פעם ביומיים לתחזוקה שוטפה(ללא הגבלת זמן).
    אני די חוששת. שאלותיי הן: 1. מהו בדרך כלל משך הטיפול הנדרש בתרופה הנוכחית בהנחה שכעת מצב הפנים מצויין וללא תופעות לוואי?
    2. האם ישנו צורך בבדיקות דם למעקב.(בתחילת הטיפול בלבד ערכתי בדיקות דם אשר יצאו תקינות.).
    תודה מראש , מלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באקנה - תגובה

איריס לוי
    14/12/2015

שלום רב מלי וברוכה הבאה לפורום,

התרופה - איזוטרטינואין (רואקוטן=קיורטן) הינה על פי דעת רופאים אחת מהתרופות המוצלחות שיש לטיפול באקנה. כמובן שיש להתאימה למטופל וזה צריך להעשות ע"י הרופא המטפל שידריך אותך לגבי גורמי האקנה, טיפולים אלטרנטיביים, תופעות לוואי ומעקב באופן מסודר ורצוף בעת הטיפול.

ההתוויה למתן תרופה זו הנה אקנה קשה שאינה מגיבה לטיפולים מקובלים אחרים. ולעתים רופאים נוטים להרחיב את ההתוויות ולא בטוח שהדבר מוצדק. יש תמיד לשקול תועלת מול נזק בהתאם לדרגת החומרה והתגובה.

ובהתייחס לשאלותיך, מכיוון שהכדור ניתן אך ורק במרשם רופא, אמליץ לך שתדוני בכך עם הרופא המטפל שלך. או שתפני לשמוע חוות דעת מקצועית רפואית נוספת.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו