ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס
    רחל
    29/01/2016

היי,
    יש לי נקודות אדומות על הגב (מתחת לכתפיים) ללא גרד. הייתי במספר רופאי עור והם אמרו לי שאין טיפול. אובחנתי פעם אחת כקרטוזיס פילריס ופעם אחרת דרמטיטיס אלרגיה.
    רציתי לדעת מה ההבדל בינהם והאם באמת אין טיפול בשניהם?
    אני צעירה ואני ממש מתביישת לחשוף את הגב.
    בנוסף אני מעוניינית לעשות קעוקע על הכתף האם אני יכולה או שיכול להיות שבגלל אבחנות אלה זה יתפרץ או שיהיה לי אלרגיה?

אני ממש מיואשת מהמצב ואשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס - תגובה

איריס לוי
    29/01/2016

שבת שלום רחל וברוכה הבאה לפורום,

אטופיק דרמטיטיס Atopic dermatitis מחלת עור אוטואימונית, בה הגוף תוקף את מערכת החיסון של עצמו, שכיחה בעיקר אצל תינוקות וילדים אך נפוצה גם במתבגרים ובמבוגרים. מופיעה כפריחה אלרגית ומתאפיינת באזורים אדומים, יבשים ומגרדים.

הסיבות למחלה אינן חד משמעיות והדעה הרווחת היא שהתפרצות המחלה נובעת משילובם של מספר גורמים: כמו נטייה גנטית, שינויים סביבתיים, נטייה ליובש העור, אלרגיה לשער של בעלי חיים, פגיעה בהגנה הטבעית של העור ונטייה אלרגית חזקה לשינויים תכופים במזג האויר, ובמבוגרים גם מתח נפשי.

אטופיק דרמטיטיס מכונה גם אסטמה של העור, משום שהחולים בדרמטיטיס אטופית (ילדים ומבוגרים) סובלים בדרך כלל גם ממחלה אלרגית, מאסטמה, נזלת אלרגית (קדחת השחת), דלקת עיניים, רגישות יתר לעקיצות של חרקים ואלרגיה למזונות מסוימים.

התסמינים העיקריים לתופעה הנם:
    1. גרד - גירוד עוצמתי מופיע כמעט בכל המקרים של אטופיק דרמטיטיס. הגרד עלול להופיע אף לפני הפריחה.
    2. היסטוריה משפחתית או אישית של אטופיה (אלרגיה), חולים הסובלים מהתופעה, ו/או סובלים מתופעות אחרות של אלרגיות.
    3. הופעת שלפוחיות המלוות בהפרשה שקופה או בעור קרומי וקשה.
    4. עור יבש בכל הגוף או אזורים של עור גבשושי בחלק האחורי של הזרועות או בקדמת הירכיים.
    5. גוון העור הופך כהה יותר או בהיר יותר מהרגיל, אדמומיות בעור או עור דלקתי באזורי השלפוחיות.
    6.עור עבה או כזה המכוסה בגלד שמופיע אחרי גירודים מתמשכים.

ניתן להקל על התופעות הנלוות בטיפול מנעתי שוטף יום יומי, על ידי ניקוי העור וטיפוחו תוך שימוש בתכשירי ניקוי והזנה ייעודיים לעור יבש ומגורה . מניעה מלבישת בגדים סינתטיים או בגדי צמר העלולים לגרום לגירוי והזעה מוגברת. במקרה של מתח ולחץ מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי מתאים,

במידה והטיפול המניעתי אינו מסייע יש להתייעץ ברופא עור. ליטול לפי הצורך כדורים מקבוצת האנטי היסטמיניים, כדוגמת לורטדין /לורסטין (העוצרים את שפעול היתר של המערכת החיסונית) או להשתמש במשחות המכילות סטרואידים ברמה נמוכה. במקרים קשים ניתן טיפול באמצעות זריקות וכדורי סטרואידים לתקופות קצרות.

ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב העור וכפי שאת מציינת, ציטוט: יש לי נקודות אדומות על הגב מתחת לכתפיים וללא גרד" גמר ציטוט. קרטוזיס פילאריס / קרטוזיס פילאריס רוברה / קרטוזיס פילאריס אלבה...המשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין דרמטיטס אלרגיה וקרטוזיס פילריס - תגובה - תגובה

איריס לוי
    29/01/2016

מדובר בבעיה הגורמת לעור להיות בעל מראה מחוספס וגס, עור ברווזי, או חררה. בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה). במקרים קשים במיוחד חסימת זקיק השער יכול להביא להתפרצות של אקנה .

אזורים השכיחים להתפרצות התופעה הם : החלק העליון של הזרועות. הישבנים, הירכיים הקדמיות והלחיים. הגב, מחשוף ואזור החזה אצל הגבר.

אין כל השלכה משמעותית על הבריאות והבעיה היא בעיקרה קוסמטית. ולכן הטיפולים הם בעקרון לא לצורכי הבראה אלא עזרה לאילו המתקשים עם ההופעה האסתטית של הנגעים.

להלן קישור למחקרים מדעיים שהתקיימו בשנת 2015 לטיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור על אותם פרמטרים, בהם ניתן להיווכח שאכן קיים טיפול לקרטוזיס פילאריס וההטבה שניתנת בעזרת הטכנולוגיה היא בין 70% ל- 100% הטבה הנשמרת לאורך זמן עם אפקט מצטבר.

עוד ניתן להגיע למחקרים נוספים בתחום ב SCHOLAR - google

ומניסיוני הרב בתחום טיפול בבעיות עור, בהחלט ניתן להגיע לשיפור ולהטבה ניכרת גם בטיפול בקרוטוזיס פילאריס בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF, ובשילוב תכשירים לשימור המצב בבית עם הרבה סבלנות והתמדה.
    ללא תופעות לוואי- ללא תרופות - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
    ולשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עמי קשר לתאום פגישת ייעוץ חינם,

סופ"ש חמים ונעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין קרטוזיס פילאריס ודרמטיטס

רחל
    30/01/2016

באחד מהמקרים האם יש מניעה לעשות קעקוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין קרטוזיס פילאריס ודרמטיטס - תגובה

איריס לוי
    30/01/2016

היי רחלי,

לא הייתי ממליצה לעשות קעקוע על האזור הבעייתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו