מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על אקנה קלה-בינונית והאם הטיפול IPL מתאיםטלי23/02/2016
שלום, אני רוצה בבקשה לברר. יש לי אקנה שהולכת וחוזרת שמתבטאת בצורה של נקודות שחורות ולבנות ולעתים מספר פצעים גדולים יותר. הבעיה היא שהעור שלי ממש "שקוף" ואפילו אם יש פצע אחד ממש רואים אותו ומשאיר כתם אדום/חום כמה חודשים עד שנעלם. כמו כן לקחתי כבר 3 פעמים ראקוטן כל 4 שנים. כרגע אני מטופלת אצל רופאת עור עם משחת אדפרין שלא ממש עוזרת לי וכל פצע כפי שרשמתי משאיר סימן.... האם שיטת הIPL מתאימה למקרים של אקנה קלה-בינונית ללא פצעים דלקתיים? וגם בגלל המשחה אדפרין העור נהיה עוד יותר דק (בגלל הקילוף) האם ניתן לעשות טיפול IPL במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אקנה קלה-בינונית והאם הטיפול IPL מתאים - תגובה
איריס לוי06/03/2016שלום רב טלי וברוכה הבאה לפורום,
הגישה המקובלת כיום בטיפול באקנה לא מודלק והמורכב בעיקרו מ"ראשים" לבנים או שחורים הוא אדפלן (ADAPALENE) – אדפלן המוכר בשם המסחרי אדפרין. הניתן במרשם של רופא, מבוסס על חומצה של ויטמין A הנקראת גם טרטינואין או חומצה רטינואית. הפועלת לשחרור פקקי חלב התקועים בזקיקי השערה ועל ידי כך מפחיתה את מספר הקומודונים (נקודות שחורות ולבנות) שמהם מתפתחים נגעי האקנה. מאחר והוא מפחית את הקומודונים הוא מפחית במידה מסוימת גם את היווצרות הנגעים הדלקתיים המתלווים לאקנה, עם פחות גירוי העור ורגישות לשמש.
ולשאלתך ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך, אקנה על כל גווניה המתפרצת ומופיעה החל מגיל 18 היא אקנה שהולכת וחוזרת " on and off " כפי שאת מציינת.
ומכוון שעברת כבר 3 סדרות טיפול ברואקוטן שלא צלחו ומריחות עם קרם אדפלן שאף הוא לא שיפר את המצב אמליץ לך לעבור טיפול בטכנולוגיית IPL בשילוב עם אנרגיית גלי רדיו RF.
הבשורה היא שהיום כבר לא צריך לסבול בגלל אקנה, פצעי בגרות, תחום הקוסמטיקה מתחדש ומתקדם ללא הרף והחידושים האחרונים מבטיחים טיפולים שיעניקו עור חלק גם במקרים העקשניים והקשים ביותר.
זהו תהליך לא פשוט, ונדרשת התמדה, סבלנות ובחירת אשת המקצוע, המתמחה בבעיות עור, קוסמטיקאית פרא-רפואית שתדע לאבחן נכונה ולהתאים תוכנית טיפול אופטימאלית באופן אינדיבידואלי. ההכרחי לטיפול בעור בעייתי, אקנתי הדורש התמחות רבת שנים בתחום הקוסמטיקה הפרא-רפואית. טיפול ע"י קוסמטיקאית יכול להוות עזר רב בעיקר בהוצאת פקקי החלב השטחיים או העמוקים.
לפני טיפול בטכנולוגיה מומלץ להפסיק השימוש בקרם אדפרין ובכל מקרה יש להקפיד על מריחה של מסנן קרינה כל בוקר לפני היציאה לשמש וכמובן להימנע משהייה בשפת הים למטרות שיזוף.
לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עמי קשר ישירות לנייד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)