מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התחלת גלולת דיאנה לאחר 10 שבועות עם דיפרין ללא תוצאות מספקותשירה09/01/2017
שלום, אני בת 17 וכבר 10 שבועות מטופלת בדיפרין 0.1 קרם ללילה וזינדקלין ליום. יש לי אקנה בינונית, פצעונים קטנים במצח, בתפוחי הלחיים קצת פצעים לרוב מתחת לעור שנהיים מוגלתיים ותמיד באזור הסנטר קצת פצעים אך גדולים ולרוב מתחת לעור שבאים בדיוק לפני המחזור. עם הטיפול בדיפרין. יש שיפור בכמות הפצעים במצח( פחות ואין בצדדים) המון איזורים התחלקו אך עדיין תמיד יש כמה גדולים רק באזור תפוחי הלחיים( כל שאר הלחיים חלקות) ובאזור הסנטר ובצידי הסנטר. ישנם גם כתמים אדומים. לאחר התייעצות עם רופאת נשים ולא שיפור גדול עם דיפרין נתנו לי מרשם לגלולות אסטל/ דיאנה. שוקלת להתחיל לקחת כי תמיד יוצאים גדולים באזור הסנטר לפני המחזור ובלחיים. זה מאוד מטריד אותי ומפריע לי אבל פוחדת שתהיה לי התפרצות שוב פעם עם התחלת הגלולות. האם הדיפרין וזינדקלין יימנעו אולי את ההחמרה בהתחלה? האם לתת עוד זמן לדיפרין לבד או להתחיל את הגלולות?(גם אם אתחיל אמשיך עם הדיפרין וזינדקלין) תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה בינונית? לא בטוח - יש טיפול בטכנולוגיית IPL ללא תרופות.
איריס לוי04/03/2017שלום רב שירה וברוכה הבאה לפורום.
ולשאלתך, ובהסתייגות שלא אבחנתי את מצב עור הפנים שלך את כותבת, ציטוט "יש לי אקנה בינונית, פצעונים קטנים במצח, בתפוחי הלחיים קצת פצעים לרוב מתחת לעור שנהיים מוגלתיים ותמיד באזור הסנטר קצת פצעים אך גדולים ולרוב מתחת לעור שבאים בדיוק לפני המחזור. נתנו לי מרשם לגלולות אסטל/ דיאנה. שוקלת להתחיל לקחת כי תמיד יוצאים גדולים באזור הסנטר לפני המחזור ובלחיים".גמר ציטוט
ובכן יקירתי, על פי תיאורך לא בטוח שזו אקנה בינונית והייתי ממליצה בחם להתחיל מיד עם טיפול הורמונלי/גלולות.
גלולות נגד הריון הנן חלק מפרוטוקול טיפולי הניתן לעתים לנשים או נערות מתבגרות אשר בעור פניהן סימפטומים של אקנה או במצבים בהם הטיפול בתכשירים קונבנציונאלים לא הניב תוצאות כפי שאת מציינת אל הטיפול בדיפרין וזינדקלין. ו/או במצבים בהם מזהים חוסר איזון הורמונלי.
(Endocrine abnormalities ))
ההתאמה של הגלולה מתבצעת לפי פרמטרים אישיים שונים,
מעבר להשפעה ומניעת ההיריון ,לגלולות השפעות נוספות המהוות לעתים סיבה למתן: הגלולות מפחיתות כאבי מחזור וביוצים, מפחיתות שכיחות ציסטות שחלתיות, מפחיתות כמות דמם ומקרי אנמיה במתבגרות, מקלות לעתים תסמונת טרום וסתית, מטפלות היטב באקנה ושיעור יתר.
פצעים באיזור הסנטר, הלסת תחתונה וצוואר יכולים להעיד על חוסר איזון הורמונלי.
אקנה על רקע הורמונלי מופיע בעיקר אצל נשים ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.
התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
(Polycystic ovary syndrome/disease), PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה).
התסמינים הקלסיים של התסמונת הנם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ.
אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) מביאים אף לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם. במידה ויש חשש לפעילות הורמונלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית.
הטיפול הניתן על ידי לאקנה על רקע הורמונלי הנו טיפול מערכתי פנימי וחיצוני המהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות (הדיפרין וזינדקלין) שלא נתנו מענה מספק לריפוי פצעי אקנה.
טיפול בטכנולוגיית IPL ואנרגיית גלי רדיו RF- המומלץ ע"י רופאים. טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות, פצעים פצעונים פרנוקלים, ציסטות, כתמים עור אדמומי מגורה ומגרד בפנים, בבני נוער ומבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה-מינוציקלין.
ללא תופעות לוואי - ללא בדיקות דם - וללא פגיעה בכבד.
טיפולי אקנה בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול באקנה על רקע הורמונלי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומית נקודתית ולעתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
המשך שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)