מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שילוב של אקנה במינון נמוך ואפילציהחנה כהן27/02/2025
שלום.
אני בת 23 ואין לי בעיות רפואיות קודמות.
אשמח לעזרה, התחלתי טיפולי IPL בפנים לפני כשנה ובאיזשהו שלב השיער התחיל להתגבר ובנוסף התחילו להופיע לי פצעים על הפנים, כאשר כל פצע שהופיע נגרם עקב שערה כלואה. הפסקתי כמובן את הטיפולים ועשיתי הפסקה למשך 3 חודשים וכעת התחלתי לעשות אפילציה.
המצב נרגע מעט אבל עדיין לא לגמרי. והלכתי להמון רופאי עור לשאול מה אפשר לעשות עם הפצעים, וכולם המליצו על ראקוטן על מנת לטפל אבל זה לא מתאפשר עם הטיפולי אפילציה.
אחד מהרופאים המליץ לקחת אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים וזה רק החמיר את המצב.
הלכתי השבוע לרופא ששמעתי המלצות עליו, והוא המליץ לי לקחת ראקוטן במינון נמוך(פעמיים בשבוע כדור של 20 מ"ג) ואמר שכך אני יכולה להמשיך בטיפולי האפילציה ולא יהיו תופעות לוואי כמו המינון הרגיל וכך תיפטר בעיה. אבל אני מפחדת שזה יהיה עם תופעות לוואי והאפילציה עשויה לגרום להצטלקויות, אשמח לתשובה האם זה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אקנה במינון נמוך ואפילציה
יפית כהן04/03/2025הי, בהסתייגות שלא אבחנתי את עור פניך, אשתף על סמך ניסיוני כי במינונים נמוכים של רואקוטן, ניתן לעשות הסרת שיער בליזר וגם באמצעות טכנולוגיית אי.פי.אל. שני כדורים בשבוע במינון של 20מ"ג כל כדור נחשב מינון נמוך. עם זאת קחי בחשבון שאפילציה ככלל, הינה פרוצדורה שיכולה להותיר הצטלקויות בפנים גם אם לא תיטלי רואקוטן. הצטלקות בעור תלויה גם במיומנות של האפילטורית, בפרמטרים של המכשיר עמו היא עובדת. שיקום העור לאחר הטיפול. אם נשארים הרבה גלדים לאחר הטיפול זה קצת יותר בעייתי וכמובן חשוב לבדוק את הנטייה הטבעית של עורך להצטלקויות ולריפוי. כל הפרמטרים הנ"ל משפיעים על קבלת ההחלטה אם ליטול מינון נמוך של רואקוטן או לא, כך שקשה לי לענות לך בצורה יותר קונקרטית מבלי לבדוק את העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)