מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקט יכול לחזור בשנית?דייב26/12/2017
אם עושים ניתוח קטרקט המחלה יכולה לחזור שוב? או בגלל החלפת העדשה אין סיכוי שזה יקרה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייב שלום
ד``ר עמי הירש28/12/2017קטרקט הינו נתוח חד פעמי
לעיתים יכולה להוםיע עכירות משנית - אותה "מנקים" בעזרת יאג לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט כשעוד לא מפריע לראייהאלכס21/12/2017
יש לי התחלה של קטרקט, לא משהו שמפריע לי לראייה בינתיים. האם לעשות את הניתוח כבר עכשיו או לחכות שהמצב יהיה מתקדם יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס שלום
ד``ר עמי הירש28/12/2017לשיקול דעתך: אין סיבה לרוץ לנתוח אך גם לא להמתין כפי שבעבר היה נהוג להמתין ל"קטרקט בשל".
ההחלטה בידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קטרקט זו מחלה תורשתית?אופיר17/12/2017
רציתי לדעת אם קטרקט זו מחלה תורשתית ואם לאבא שלי יש אז זה אומר שגם לי יהיה? אם כן, יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר שלום
ד``ר עמי הירש28/12/2017בד"כ קטרקט אינו תורשתי אלא תופעה נלויית לגיל מבוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל בטיחותי לעבור ניתוח?גלעד12/12/2017
החל מאיזה גיל ועד איזה גיל בטיחותי לעבור את הניתוח והאם יש שינוי במשך ההחלמה בין גיל לגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלעד
ד``ר עמי הירש28/12/2017אין מניעה לעבור נתוח קורקט בכל גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורכבות ניתוח כשיש אישון קטןאלי10/12/2017
לאמא שלי יש קטרקט ויש לה אישון קטן. האם זה נכון שהניתוח מסובך יותר כשיש אישון קטן? האם ההליך שונה בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלי
ד``ר עמי הירש28/12/2017אכן ישנו קושי טכני עם אישון צר . קיימים כיום אמצעים שונים להרחבת האישון במהלך נתוח קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט רגיל לעומת לייזראורי05/12/2017
רציתי לדעת מה ההבדלים ומה החסרונות והיתרונות של ניתוח קטרקט רגיל לעומת ניתוח לייזר? מדבור באישה בת 70 עם בעיות לב וסוכרת סוג 2, האם זה משפיע על התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורי
ד``ר עמי הירש28/12/2017בנתוח קטרקט בלייזר ישנו שמוש באנרגיות אולטראסאונד קצרות יותר.
ככלל שני הנתוחים מצויינים עם תוצאות דומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קטרקט זה תורשתי?אור03/12/2017
לאבא שלי היה קטרקט בגיל צעיר יחסית, אני מתקרב לגילו ואני חושש שגם לי יהיה. האם החשש מוצדק ויש קשר גנטי למחלה? יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד``ר עמי הירש28/12/2017לעיתים נדירות קיים קשר תורשתי.
למה לחשוש? בקש בדיקה אצל רופא עיניים וציין זאת בפניו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מטושטשת אחרי ניתוחהאני30/11/2017
לפני שבוע וחצי עשיתי ניתוח קטרקט והראייה שלי עדיין מטושטשת. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האני שלום
ד``ר עמי הירש03/12/2017תהיי רגועה-תוצאה סופית לאחר נתוח קטרקט לפחות 6 שבועות.
את בשלב מאד מוקדם לאחר הנתוח.סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום האני
ד``ר עמי הירש28/12/2017כן בהחלט ייתכן טשטוש ראיה בפרק הזמן שחלף מהנתוח שלך. היי רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרכבת משקפיים מגדילה את הסיכויים לקטרט?דובי21/11/2017
שמתי לב שכל האנשים שאני מכיר שיש להם קטרקט הם גם מרכיבים משקפיים. האם יש קשר בין הדברים וראיה לקויה יכולה לתרום להתפתחות של המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דובי
ד``ר עמי הירש03/12/2017חלק משינוי שחל בעיניים בעקבות הופעת קטרקט הוא שינוי בראיה ומין הסתם הצורך בהרכבת משקםיים או החלפתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דובי
ד``ר עמי הירש28/12/2017לא חייב להיות קשר.
יש לזכור כי קטרקט יכול לגרום לשינוי בראיה ולצורך במשקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעפעפיים אחרי ניתוח קטרקטאווה19/11/2017
בעלי עבר ניתוח קטרקט בשבוע שעבר ועכשיו נראה שיש לו דלקת בעפעפיים, האם זה מסוכן? העין הרי מאוד רגישה עכשיו אחרי הניתוח, זה יכול לפגוע בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווה שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017בכל ספק של דלקת חריגה בחריפותה לאחר נתוח קטרקט יש לפנות מיידית לרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אווה
ד``ר עמי הירש28/12/2017גירוי בעין אחרי נתוח קטרקט הינה תופעה שכיחה.
כמובן אם ישלך חשש פני למנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרה אחרי ניתוח קטרקטשרה16/11/2017
כמה זמן אחרי ניתוח אפשר לחזור לשגרה ולתפקד בצורה עצמאית? או במילים אחרות, כמה ימי חופש אני צריכה לקחת בשביל ניתוח של אבא שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017אםאביך ממש נסמך על עזרתך כולל במתן הטיפות לאחר הנתוח , הרי שהשבוע הראשון לאחר הנתוח הוא החשוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרה
ד``ר עמי הירש28/12/2017אין צורך יותר משבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכה בעין יכולה לגרום לקטרקט?אופירה12/11/2017
אם קיבלתי מכה חזקה בעין, זה יכול לגרום להתפתחות של קטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופירה
ד``ר עמי הירש20/11/2017בד"כ מכה בעין אינה גורמת לקטרקט. מכה שגרמה ךסוג של גל הדף בעין יכולה לגרום לעכירות בעדה.
גשי לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופירה
ד``ר עמי הירש28/12/2017בד,כ לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות רשתית וניתוח קטרטאליחי09/11/2017
בעבר לאבא שלי הייתה היפרדות רשתית והיום יש לו קטרקט. האם ניתוח יכול לגרום לחזרה של ההיפרדות או לגרום לבעיות בעין שגם ככה רגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליחי שלןם
ד``ר עמי הירש20/11/2017ככלל נתוח קורקט מעלה סכנה להיפרדות רשתית אך זהו ממצא נדיר ביותר.
אםאכן אביך זקוק לנתוח קטרקט כי ראייתו פגומה, הרי שהמנתח ינקוט בכל האמצעים לזהירות יתרה במהלך נתוח הקטרקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אליחי
ד``ר עמי הירש28/12/2017ככלל נתוח קטרקט מעלה סיכון להיפרדות רשתית באחוזים מאד נמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה של סוג עדשהפנינה05/11/2017
לפי הבנתי ישנם סוגים שונים של עדשות מולטיפוקל, כיצד בוחרים את העדשה? לפי איזה נתונים? הרופא בוחר או שזה לבחירתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה שלום
ד``ר עמי הירש07/11/2017עפי כל סדרת הבדיקות והמדידות שביצעת יחליט המנתח מה העדשה המתאימה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנינה שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017קיים מגוון של עדשות מולטיפוקליות
הרופא שלך יחליט רפואית מה העדשה המתאיהמ ביותר לעינייך וזאת לאחר שיחה איתך בהתאמה לציפיות ולתחום העיסוק ותוך הדגשים על הפעילות והצרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר כמה שנים אחרי קטרקטאיזי02/11/2017
לפני כמה שנים עברתי ניתוח קטרקט מוצלח בעין אחת. אני מתחיל לחשוב על ניתוח לייזר להסרת המשקפיים, האם זה בכלל אפשרי לעשות דבר כזה? וגם להפך, אם זה אפשרי ואני עושה את הניתוח ואז יהיה לי קטרקט בעין השנייה, ניתן יהיה לעשות ניתוח קטרקט בעין מנותחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזי שלום
ד``ר עמי הירש07/11/2017ניתן בהחלט לבצע נתוח לייזר לשיפור הראיה וזאת בתנאי שהעין תימצא מתאימה לנתוח לייזר בבדיקת התאמה ראוייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזי שלום
ד``ר עמי הירש20/11/2017אין כל בעיה כיום לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים לאחר נתוח קטרקט בתנאי כמובן שתימצא מתאים לכך לאחר בדיקת התאמה.כנ"ל לגבי נתוח קטרקט לאחר לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)