מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקדמת ניתוח קטרקטיוני05/03/2013
יש לי התחלה של קטרקט - עדיין לא מפריע ממש לראייה .
אני מעוניין לעבור ניתוח קטרקט כדי לפתור את קוצר הראייה הגבוה שלי .
האם הקדמת הניתוח יכולה ליצור בעייה - קטרקט עדיין לא מתקדם
האם לאחר הניתוח אני חשוף יותר למחלות
האם ישנה מגבלה של זמן (ראייה)לאחר ניתוח קטרקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/03/20131. אין מניעה לנתח קטרקט הנמצא בשלבים מוקדמים, ואין בכך סיכון ניתוחי מוגבר.
2. כל אדם הסובל מקוצר ראייה גבוה חשוף לבעיות רשתית יותר מאדם שאינו קצר ראייה. ניתוח הקטרקט מגביר במידה מסויימת את ההסתברות לבעיות ברשתית.
3. אם תעבור ניתוח בעין אחת בלבד (ובעקבות כך יפחת קוצר הראייה בה), והשנייה תשאר עם קוצר ראייה גבוה, לא תוכל לראות סימולטנית בשתי העיניים עקב הפער הגדול שיווצר בין שתיהן. תוכל לראות דו-עינית אם תנתח גם את השנייה או אם תרכיב בה עדשת מגע.
4. לא הבנתי את שאלתך בנוגע למגבלה של זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת משקפים וקטרקטטוני14/01/2013
האם זה נכון שמי שעבר הסרת משקפיים בלייזר לא יוכל לעבור ניתוח קטרקט בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפים וקטרקט - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין15/01/2013זה אינו נכון. מי שעבר הסרת משקפיים בלייזר יוכל בעתיד לעבור נתוח קטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט ותיקון מבפר משקפייםיעל26/12/2012
האם ניתן לתקן בניתוח קטרקט גם מספר של משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין26/12/2012ניתן לתקן מספר של משקפיים בנתוח קטרקט, אולם עדיין יהיה צורך במשקפי קריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת ERM לאחר ניתוח קטרקט ורשתיתסבטלנה09/12/2012
שלום רב,
לפני שנתיים עברתי ניתוח קטרקט + קילוף רשתית.
כעת חזר ה-ERM בעובי כפול מאשר היה לפני הניתוח.
מה סיבה לזה?
תודה,
סבטלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת ERM לאחר ניתוח קטרקט ורשתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין09/12/2012ERM הוא קרום על פני הרשתית המורכב מתאים של רקמת חיבור.
יש לעיתים נטייה לתאים אלו לשגשג.
בכל מקרה, הטיפול הוא ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט - נצפה קרע בקופסית אחוריתמאיר29/10/2012
לאחרונה עברתי ניתוח קטרקט להלן דו"ח הניתוח "במהלך הניתוח נצפה קרע בקופסית אחורית. בוצעה ויטרקטומיה קדמית והושתלה עדשה ללשכה אחורית בסולקוס עם optic capture הושתלה עדשה 20.00d +alcon acrsof .
האם אני יכול לקבל הסבר מה קרע בניתוח ואיזה עדשה הושלה לי ומה המשמעות של הסיפור הזה לגבי הראיה שלי
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/10/2012מדובר במצב שקורה לפעמים בניתוח, שבו הופיע קרע בדופן האחורי של הקטרקט. לפי התאור ננקטו על ידי המנתח הצעדים הנכונים במקרה כזה. בד"כ לא אמור להשפיע על הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט ובעקבותיו השתלת עדשות לראייה מרחוקאסתר25/10/2012
עברתי לפני כמה חודשים ניתוח קטרקט ובעקבותיו השתלת עדשות לראייה מרחוק.
לא ארחיב רק אומר שבתחילה השתילו לי עדשה אחת לרחוק ואחת לקרוב. הרופא כנראה לא התקין עדשה נכונה בקרוב ואז נותחתי שוב וגם בעיין זאת הושתלה עדשה מרחוק.
מאז חיי אינם חיים. אמנם אני רואה טוב מרחוק אבל בטווח הבינוני והקרוב אני רואה מטושטש. השינוי בין הקרוב לרחוק הוא ממש בטווחים קטנים כך שכל הזמן אני נעה בין ראיה טובה לטשטוש. זה גורם לי לכאבי ראש וגם לתחושה של ריחוף, אני לא בטוחה אם אני רואה טוב או לא. עשיתי משקפיים לראיה מקרוב אבל גם איתם אני לא רואה טוב. למשל, מתקשה בקריאת ספרים או עיתונים. חיכיתי שיחלוף זמן כי חשבתי שאולי אני צריכה להתרגל אבל המצב הוא קטסטרופאלי. מה אפשר לעשות? מבקשת מאוד אם מישהו יכול להפנות אותי למומחה. אינני מתכוונת לפעול כנגד הרופא המטפל כל שאני רוצה זה למצוא פיתרון ולחזור למצב נורמלי. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012אסתר שלום רב,
היות ועברת ניתוח קטרקט עם השתלת עדשה לראייה מרחוק, הדרך הבטוחה ביותר היא התאמת משקפיים מולטיפוקליים ע"י אופטומטריסט מנוסה בהתאמת מולטיפוקלס אשר יתנו לך פתרון לטווח הביניים-קרוב.
במידה וקשה לך להסתדר עם משקפיים אלו אפשר לנסות עדשות מגע מולטיפוקליים.
לא נראה לי כי כדאי לסכן העיניים ולנסות להחליף העדשות שהושתלו בעינייך, לסוג מולטיפוקלי.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות עורך רופא העיניים כדי לקבוע שלמטופל שלו יש קטרקט?זהבה22/10/2012
שאלה לדר' שוחט.
ברצוני לדעת איזה בדיקות עורך רופא העיניים כדי לקבוע שלמטופל שלו יש קטרקט.
כמו כן, רציתי לדעת האם אצל אדם בשנות הששים שלו, והמרכיב משקפיים מגיל צעיר, יתכנו שינויים בראייה שאינם קשורים לקטרקט, כמו אפילו, למשל, מסגרת משקפיים ישנה ולא יציבה המשנה את מיקודי העדשה.
תודה בעד התייחסותך,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/10/2012קטרקט פרושו עכירות בעדשה הטבעית בעין. עכירות כזאת מתגלה בבדיקת עיניים שגרתית. לפעמים לא מדובר בעכירות ממש אלא בשינוי בגוון העדשה ואז קשה יותר לאבחן זאת במבט ראשון.
ייתכנו סיבות רבות לשינוי בראיה, וקטרקט הוא רק אחת מהן. קטרקט יכול להתבטא במקרים מסוימים כשינוי במספר המשקפיים אחרי שנים שהן היה המספר יציב.
בדיקת עיניים יסודית תוכל תמיד לגלות קטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה ישירה בגלגל העין עלולה לגרום לקטרקט חבלתיציפי03/10/2012
בחודש מאי נפלתי על הפנים שברתי את היד וקיבלתי מכה חזקה בגבה שנפתחה, הייתי אצל רופא עיניים לבדיקה שגרתית, הוא הודיע לי שיש קטרקס בעין ימין שם קיבלתי את המכה ובעין שמאל מתחיל , האם יש קשר לנפילה ולמכה בגבה לקטרקט שפתאום הופיע לי..
אודה על התשובה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/10/2012חבלה ישירה בגלגל העין עלולה לגרום לקטרקט חבלתי, ואם בנפילה נפגעת בגלגל העין יתכן קשר. מצד שני, נמצא אצלך קטרקט גם בעין השניה. קטרקט הוא לרוב תופעה הקשורה בגיל, ובמקרים רבים הוא מתקדם בעין אחת יותר מאשר בשניה. לכן יתכן שאין קשר לחבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכבה שקופה מעט בולטת, קטרקט?צופנת09/09/2012
שלום רב,
אני בת 38 מרכיבה שנים עדשות מגע רכות.
לאחרונה הבחנתי בעין ימין שבערך בשליש העין, בחלק הלבן (לכיוון האוזן), יש לי שכבה שקופה מעט בולטת, נראית מעט כמו בועה. אין עכירות, אדמומיות שינוי בראיה.
מה זה יכול להיות? אני רואה את זה בעיקר בבקרים ובמהלך היום זה לעיתים לא נראה לעין.
תודה רבה ובריאות לכולם
צופנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט? - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/09/2012זה לא קטרקט. כדי לדעת במה מדובר פני לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה iq - ניתוח קטרקטאתי05/09/2012
אני בת 46 לפני כשנה עברתי ניתוח בעין שמאל וכיום אני רואה מצויין. לפני כ-3 ימים עברתי בעין ימין ושמו לי עדשה iq לרחוק כמו בעין שמאל. אך אני רואה צהבהב ונאמר לי שהעדשה קצת מצומצמת. מדוע ? האם העדשה תחזור לעצמה ? והאם הצבע הצהבהב שאני רואה יעבור? כיוןן ששני העניים לא רואות אותו הצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/09/2012צריך לבדוק את סוג העדשה ואת ביצוע הניתוח להחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קטרקט - תגובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אחרי ניתוח קטרקטליאת27/07/2012
ברשותי תרופות שנירשמו לי לקראת ניתוח קטרקט שהיה צריך להתבצע לפני חדשיים ונדחה. 1. coll Ciloxan 2. Pred Forte השבוע עברתי שוב בדיקות לקראת ניתוח ביום ה' הקרוב, וגליתי שבמירשם החדש שרשמה לי אותה רופאה. התרופה הראשונה היא זהה, אבל במקום ה- pred forte רשומה תרופה אחרת Maxitrol, שאלתי, האם אלו שמות שונים לאותה תרופה ואוכל להשתמש בה, או שעלי לקנות את המקסיטרול במקום הפרד פורטה. ההוראות לנטילת התרופה זהות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אחרי ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/07/2012טיפות פרד פורטה הן סטרואיד. טיפות מקסיטרול הן שילוב של סטרואיד ואנטיביוטיקה. התרופות אינן זהות. עליך לפנות לרופא שלך להבהרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט - ניתוח שבו הושתלו עדשות פרימיוםשרית03/07/2012
אחרי ניתוח שבו הושתלו עדשות פרימיום ניתן להשתיל עדשות מגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/07/2012שלום רב,
אם הכוונה שלך היא להרכיב עדשות מגע לראייה, אזי זה ניתן לאחר השתלת עדשות פרימיום בניתוח קטרקט.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומה - היפרדות רשתיתחנה01/07/2012
אחותי סובלת מגלאוקומה וכן הייתה לה הפרדות רשתית שטופלה לפני כמה שנים על ידי ניתוח. מספר המשקפיים שלה הוא (-9). נאמר לה שעליה לעבור בהקדם ניתוח קטרקט אך לאור כל הנתונים הנ"ל היא חוששת מאד מתוצאות הניתוח. האם חששה מוצדק וניתוח הקטרקט עלול לסכן את ראיתה? כמו כן , אם הניתוח לא יעשה בזמן, האם עלול להווצר נזק בלתי הפיך לעיניים?
תודה רבה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/07/2012בכל ניתוח יש סיכון. בטכניקות הניתוחיות הנהוגות כיום שעור הסיבוכים נמוך. כדי למזער את ההסתברות לסיבוך מומלץ לפנות למנתח מיומן היטב.
ללא בדיקה אין אפשרות לומר מה מידת הסיכון במקרה ספציפי. אם לא מנתחים את הקטרקט, הראיה תלך ותרד ככל שהקטרקט יתקדם. אפשר לנתח גם קטרקט מתקדם מאד אך זה עלול להיות קשור בניתוח מורכב יותר עם אפשרות גדולה יותר לסיבוך. במקרים רבים מושגת ירידה בלחץ התוך עיני אחרי ניתוח קטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט - תזוזה בגלל לחץאנונימית21/06/2012
לאמא שלי יש ניתוח קטרקט אוטוטו והיא נורא חוששת. היא נורא לחוצה והיא תוהה אם תהי מסוגלת בכלל להזיז את העיניים כפי שהרופא יגיד לה..
האם יש סיכון במטופל שהוא תזזתי בגלל לחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ24/06/2012הנתוח עצמו הינו ניתוח יחסית קצר של כ- 20 דקות. רוב האנשים למרות החרדה והלחץ מצליחים לעשות מה שמבקש מהם המנתח. במקרה הגרוע ביותר אפשר לתת משהו להרגעה דרך הוריד במהלך הנתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט מסטרואידים ועדשות קריסטלנסגיא11/03/2012
לרופאי הפורום שלום.
אני בן 38 וסובל מקטרקט אחורי (posterior subcapsular cataract) עקב שימוש ממושך בסטרואידים על רקע קוליטיס כיבית, ללא בעיות אחרות פרט ליובש קל וקוצר ראיה קל שהופיע יחד עם הקטרקט (-1.5).
עקב הקטרקט חדות הראיה שלי ירדה ל-6/15 ו-6/12 עם משקפיים אני סובל מסינוור רב אובך/ערפל טישטוש פנים וראיה לא ברורה ביחוד בתאורה חלשה או חזקה במיוחד ובלילה מול אורות יש לי מסך וקשה לי לנהוג בלילה (למרות שאני עדין יכול) , וכל זאת למרות שהקטרקט הוא רק +1 בשתי העיניים.
למרות הפסקת הסטרואידים המצב הולך ומחמיר באיטיות.
בשבועות האחרונים היתי אצל שני מנתחי קטרקט. אחד אמר לי שלא כדאי לי לנתח משום שאאבד את האקמודציה הטובה עדין שיש לי, ואחר אמר שכדאי לי לנתח עקב הירידה בחדות הראיה והתופעות מהן אני סובל. שאלתי אחד מהרופאים לגבי השתלת עדשות קריסטלנס ואחד
מהרופאים ענה לי שהן לא עובדות ומתפקדות כמו עדשות מונופוקליות.משניהם יצאתי מבולבל.
שאלותי הן:
1. האם כדאי לי לעבור במצב זה ניתוח קטרקט והאם הקוליטיס הכיבית שממנה אני סובל (תמיד יש קצת פעילות של המחלה, למרות שכבר שנה אני לא לוקח סטרואידים) מעלה את הסיכון לסיבוכים, או סוג הקטרקט מעלה את הסיכון לסיבוכים בניתוח או דורש מומחיות מיוחדת של המנתח.
2. עד כמה עדשות קריסטלנס עובדות והאם יש איתן סיבוכים מיוחדים שקראתי עליהם באינטרנט כמו תזוזה של העדשה בעת ההחלמה, בעיה בפתיחת עכירות אחורית PCO עם קריסטלנס לאחר ההשתלה עקב תזוזת העדשה מלייזר YAG, בוהק חזק מגוף העדשה או השוליים שלה - רציתי לדעת עד כמב סיבוכים אלו שכיחים ביחס לעדשה מונופוקלית רגילה ומה הסיכוי ב-% שהם יקרו.
3.האם ישנם מנתחים עם ניסיון בהשתלת עדשת קריסטלנס העובדים עם כללית מושלם/פלטינום?
4. אני עובד בעבודה אינטנסיבית הדורשת קריאה מקרוב בשילוב עם עבודת מחשב מרובה (עיקר העבודה מול המחשב) ומאומצת וגם ראיה למרחק - והכל בו זמנית. בנוסף התחביבים שלי הם שחיה וטיולים (על טיולים אני כבר שנה מוותר עקב איכות הראיה שלי). לאור כל זאת מה האפשרות הטובה ביותר שלי - עדשה מונופוקלית, קריסטלנס, עדשות מולטיפוקליות או מונו ויזון. ברצוני לציין שאני לא מעונין באפקטים ויזואלים משמעותיים אחרי הניתוח, חוסר נוחות בראיה של שתי העיניים, ואני מוכן
למחיר של משקפי קריאה לקריאת כתב קטן אולם חשוב לי שלכתב רגיל (כמו של עיתון) ולמחשב לא אהיה זקוק למשקפים עקב סוג עבודתי האינטנסיבי.
למרות השאלות המרובות, אשמח לקבל תשובה בהקדם.
בתודה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט מסטרואידים ועדשות קריסטלנס - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/03/2012שלום גיא,
1. מכיוון שכבר עכשו יש פגיעה משמעותית באיכות החיים שלך (ערפול, קושי בנהיגה - עם נטילת סיכון לעצמך ולאחרים, המנעות מיציאה לטיולים כבר שנה) איני רואה כל סיבה לדחות את הניתוח. גם את הספרות בגודל של 6/12 אתה רואה במטושטש, ובמקרה שלך העובדה שאתה מצליח לזהות את הספרות בשורה זו היא חסרת חשיבות.
2. לגבי סוג העדשה - הנושא רחב מדי מכדי שאפשר יהיה לדון בו במסגרת הפורום. באופן כללי, כל פתרון השואף לאפשר ראיה בו-זמנית לכל הטווחים כרוך בויתורים מסוימים, האופיינים לכל סוג עדשה שתושתל או לפתרון שיוחלט עליו. אתה תצטרך להחליט איזה "ויתור" אתה תהיה מוכן לקבל ואיזה לא. ממליץ לפנות למרכז שבו משתילים עדשות פרימיום, ולנתח את האופציות השונות בשיחה פנים אל פנים עם מנתח מנוסה בהשתלות פרימיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)