מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקט לתינוקשי20/04/2015
שלום דוקטור
מה ההבדל בין ניתוח של תינוק לניתוח של מבוגר מבחינת המורכבות של הניתוח זמן הניתוח ההחלמה וההשלכות על הראיה בעתיד
תודה רבה
הורים מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט לתינוק - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2015באופן כללי ניתוח קטרקט בתינוק אינו שונה מניתוח אצל מבוגר. בניגוד למבוגר, אצל ילדים יש חשיבות רבה לטיפול אחרי הניתוח כדי למנוע היווצרות מצב של עין עצלה. הנושא גדול מדי לדיון בפורום, וממליץ להתייעץ עם רופא העיניים המטפל לקבלת הסבר בנושא זה ובכל הנושאים הקשורים למהלך העניינים העתידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות סטורדקס לעין עם קטרקטבן 2910/11/2014
רופא עיניים נתן לי טיפות סטורדקס למשך שישה ימים בגלל אלרגיה, אני לא יודע אם הוא זכר והתייחס לכך שבעין אחת יש לי קטרקט, האם הטיפות יכולות להזיק לקטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות סטורדקס לעין עם קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/11/2014לא יזיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט וניתוח הרמת עפעפייםסיגל שטרנברג28/10/2014
אמא שלי בת 70 ומועמדת לעבור את 2 הניתוחים הללו , איזה ניתוח מומלץ לבצע ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט וניתוח הרמת עפעפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/10/2014בעקבות ניתוח קטרקט עלולה להופיע צניחת עפעף. לכן מנתחים קודם את הקטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט לאדם מעל גיל 94מאיר13/09/2014
שלום רב האם קיימת מיגבלה כל שהיא בניתוח קטרקט לאדם מעל גיל 90
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט לאדם מעל גיל 94 - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/09/2014מכיוון ששכיחות קטרקט עולה עם הגיל, מטבע הדברים שהמטופלים מבוגרים ואפילו מבוגרים מאד. הגיל לכשעצמו לא מהווה בעיה מבחינת ניתוח הקטרקט. ניתוח קטרקט, בעיקר בגיל מבוגר שבו יש באופן טבעי ירידה בתפקודים שונים, יכול להביא לשיפור משמעותי באיכות החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט וניוון רשתיתאלה09/01/2014
רופא ממליץ לניתוח קטרקט ( החמרת ראיה בשתי עיניים) . העם קיימת סכנה לראיה בגלל תהליך של ניוון רשתית בשתי עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט וניוון רשתית - תגובה
פרופ' גיא בן סימון25/02/2014שלום רב
על פי רוב ניתוח הסרת הירוד, קטרקט, אינו מחמיר את ניוון הרשתית.
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רשתית עם קטרקטרוביק25/12/2013
ד.נ.
מה הסיכוי לשיפור (!) חדות הראייה ע"י ניתוח ויטרקטומיה עם קילוף קרום הנמצא על הרשתית, ביחד עם קטרקט (כל זה בעין אחת), באישה ובגבר? בברכה, רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח רשתית עם קטרקט - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/03/2014הסיכוי לשיפור בראייה הוא תשעים אחוז לערך, בשני המינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים לניתוח קטרקט מולדצחי09/11/2013
שלום לכם, אני בן 33 וסובל מקטרקט מולד, והחלטתי
שהגיע הזמן כי אטפל בזה. משום העובדה שאני רתוק לכיסא
גלגלים, בלתי אפשרי בעבורי להיעזר במכשיר המסורתי לבדיקת
עיניים, משום בעיית הנגישות, ותהיתי אם קיימת דרך חלופית
לבדיקת קטרקט. לפני 12 שנה רופאה העיניים ראה זאת בעזרת
פנס קטן.
בברכה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים לניתוח קטרקט מולד - תגובה
ד``ר יורם שוחט11/11/2013יש מכשירי בדיקה המותקנים של שולחן המאפשר נגישות ובדיקה בכסא גלגלים. בד"כ הם נמצאים במרפאות מרכזיות של הקופה או במרפאות חוץ בבתי החולים.
ללא קשר, יש גם מכשירי בדיקה דומים הניתנים להחזקה ביד, ומיועדים לחולים של יכולים להבדק במכשירים המותקנים על שולחן. מכשירים ניידים אלה מאפשרים גם בדיקה של חולים רתוקים למיטה.
לכן, הקושי בנגישות אינו מונע בדיקת עיניים יסודית והחלטות הנוגעות לניתוח, כמו גם מעקב לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט ומדללי דםדינה04/08/2013
שלום.אימא שלי בת 81 אמורה לעבור ניתוח קטרקט.האם יש צורך להפסיק לתת לה טיפול במדללי דם טרם הניתוח-ואם כן-כמה ימים קודם? בקרע יש לה aion בעין השניה.בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט ומדללי דם - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/08/2013כעקרון, אפשר לנתח קטרקט מבלי להפסיק את הטיפול במדללי דם. תלוי במנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט אישון קטןחני11/07/2013
אבי הקשיש 88 מועמד לניתוח קטרקט .האישון אצלו קטן ואנו מבינים שאמור להיות ניתוח מורכב בשל כך.
האם אמור לנתח רופא בעל מיומנות מיוחדת כאשר יש אישון קטן?
האם בכלל זה נכון לקחת סיכון כאשר העין השנייה גם עין פגועה
האם יש ניסיון רב בבתי החולים בניתוח כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/07/2013אישון קטן מהווה אתגר ניתוחי, ויש חשיבות רבה למיומנות המנתח. ישנן טכניקות ניתוחיות המאפשרות ביצוע של ניתוח כזה.
לדעתי אין סיבה להמנע מניתוח. המנעות פרושה דעיכה פרוגרסיבית של הראיה, ואם יוחלט לנתח בעתיד הניתוח עלול להיות מורכב יותר. לאור העובדה שהראיה בעין השניה לקויה, וגם עקב הגיל, הרווח מהשיפור בראיה אמור להיות משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה לאחר קטרקטאבי30/05/2013
עברתי ניתוח קטרקט לפני 3 שבועות
עשיתי אמון ריצה קצת מאומץ
האם עלול לפגוע בעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה לאחר קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/05/2013קרוב לודאי לא פגע. לרופאים שונים גישה שונה בנושא פעילות גופנית אחרי ניתוח קטרקט, ויש כאלה שאינם מגבילים פעילות גופנית. התייעץ עם הרופא שלך. בכל מקרה, אם יש ספק, פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט לתינוקותתומר26/05/2013
בני בן השנה וחודשיים עבר ניתוח קטרקט לפני שבועיים והשתלת עדשה בעין שמאל,עין ימינה תקינה לחלוטין,הייתי מעוניין לדעת,מתי אני אוכל לדעת אם הוא יראה בעין ומה הנזק?
איך ניתן לדעת אם זה מולד או לא? כמה זמן נמשך תהליך ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט לתינוקות - תגובה
ד``ר אלינה לנדה27/05/2013שלום, זה תהליך ממושך , הילד יצתרך להיות במעקב ממושך אצל רופא עיניים ילדים. גם לאחר ניתוח, בדרך כלל, ישנו הבדל רפרקטיבי( מספר המשקפיים) בין העיניים. הילד ירכיב משקפיים באופן קבוע וסגירות של עין הטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוח קטרקטעזרא28/04/2013
עברתי ניתוח קטרקט לפני כ 3 שבועות , מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית מאומצת הכוללת ריצה ומשקולות .
האם ניתן לעשות את אותה הפעילות והאם אפשר להתייחס לעין באותו אופן כמו לפני הניתוח . (למשל שפשוף של העין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/04/2013לכל מנתח מדיניות משלו. מציע להפנות השאלה למנתח שלך. באופן כללי, יש להמנע מלחץ על גלגל העין במשך חודש לפחות. לגבי שאר הפרטים שאל את המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין טמוקסיפן ל קטרקטת25/04/2013
שלום,
אימי בת 70 עברה לפני חצי שנה ניתוח להסרת גידול (קטן) בשד, סיימה סדרת הקרנות ומטופלת בטמוקסיפן.
מזה מספר שבועות סובלת מהדרדרות קיצונית בראייה. אובחנה בצורך בניתוח קטקרט.
אני מבינה ממספר מקורות ברשת שנמצא קשר בין נטילת התרופה לאפשרות להחמרה במצב הקטרקט.
לאור היות ניתוח הקטרקט חד פעמי מחד , ומאידך הצורך בהמשך נטילת התרופה, עלה החשש אצל אימי כאילו המשך נטילת התרופה עלול להביא לצורך בהישנות הניתוח. דבר מסוכן בפני עצמו.
שאלתי,
האם אכן קיים קשר ידוע בין נטילת התרופה לתופעת לוואי של החמרת קטרקט?
האם במקרה כזה ניתן לשקול להמיר התרופה בתרופה אחרת שאינה מלווה בתופעת לוואי זו?
האם קיימת מומחיות בארץ שניתן להיוועץ בה על השילוב הזה של הבעיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין טמוקסיפן ל קטרקט - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/04/2013שלום לך
אכן יש דיווחים בספרות על אפשרות החמרת קטרקט , הסיכון נמוך אך אם אצלכם אכן הדבר התרחש צריך להפסיק טיפול בטמוןקסיפן . מאחר ויש תרופות חליפיות אני לא רואה צורך לנסות לחדש לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה לאחר קטרקטעוזי19/04/2013
עברתי ניתוח קטרקט בעיין שמאל לפני כ 10 ימים מזה כיומיים יש לי הרגשה וכנראה שהעיין פוזלת מידי פעם האם זה יחלוף או שיש לבדוק זאת מייד
ברצוני לציין שאין לי ראייה כפולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה לאחר קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ22/04/2013זו רק הרגשה ניתוח קטרקט לא גורם פזילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות רשתית- ויקטרקטומיהא16/03/2013
שלום,
אני בן 20 ומלפני שנתיים גילו לי היפרדות רשתית (בעין הימנית) שהייתה במצב מתקדם, פגעה במרכז הראייה באופן בלתי הפיך וכדי למנוע המשך הדרדרות עברתי ניתוח של חיגור לתיקון ההיפרדות. הרשתית נצמדה כתוצאה מהניתוח.
מאז כל חצי שנה אני במעקב ונבדק מצב הרשתית בשתי העיניים. לאחרונה נאמר בבדיקה כי הרשתית נפרדה שוב, ויש לבצע ניתוח ויקטרקטומיה. הרופאים אומרים כי הם ינסו לעשות את המיטב אבל עדיין לא בטוח שהרשתית תיצמד.
השאלות שלי-
1)אם הניתוח לא מצליח- מה הצעד הבא לתיקון ההיפרדות?
2)האם ניתוח שכזה יוצר שוני במראה החיצוני של העין? (עיוות,אדמומיות,דלקות וכו')
3)העין השמאלית שלי מתפקדת היטב- לכן אין לי בעיה של תפקוד ביומיום. בעין הימנית אני לא מרכיב עדשת מגע, כי אני מרגיש שזה לא עוזר לי בראייה- אני רואה בה 6/120. הבנתי שזה ניתוח מסובך, ושיכולים להיות תסביכים שונים. האם "שווה" לעבור את הניתוח, אם אני גם ככה רואה בעיקר בעין השמאלית ומרגיש שאני פחות משתמש בעין הימנית, בגלל התסביכים שעלולים להיגרם? ובנוסף, מה הסיבוכים האפשריים?
אני בחור צעיר ולא יודעים מה בדיוק גרם להיפרדות מלכתחילה. אשמח לתשובות כי אני מאוד חושש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות רשתית- ויקטרקטומיה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין31/03/2013לאחר נתוח ויטרקטומיה אין שוני במראה העין. כדאי לעבור את הנתוח כדי לשמר כל ראייה כלשהיא בעין, למרות שכרגע אינך משתמש בעין זו.
יכולים להיות סיבוכים כמו: עליית לחץ תוך עיני, זיהום תוך עיני, וכפי שציינו בפניך - חוסר הצמדת הרשתית. במקרה כזה מזריקים סיליקון לעין.
בעליית לחץ ניתן לטפל בטיפות, במקרה של זיהום (נדיר) מזריקים אנטיביוטיקה לעין.
גורם הסיכון העיקרי להיפרדות רשתית בגילך הוא קוצר ראייה גבוה. במקרה כזה יש לעבור לייזר מניעתי בעין הבריאה (כדאי לשקול זאת גם במקרים אחרים).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)