מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיה מטושטשת לאחר ניתוח קטרקט לפני 20יוםאבי02/08/2016
שלום רב,
עברתי ניתוח קטרקט לפני 20 ימים בעין ימין ומאז אני משתמש בטיפות עיניים סטורדקס
ונכון לפני שבוע מדי 4 שעות ארבע פעמים ביום אציין שיש לי גלאוקומה לפני הרבה שנים והלחץ התוך עיני מאוזן כ 14. השאלה שלי כאשר אני קם מהשינה קשה לי לפתוח את העפעף של עין ימין לוקח לי דקה שתיים כדי לפקוח העין כמו כן חדות הראיה בשעות הבוקר מטושטשת שמשתפרת מעט במשך היום אציין שיש לי מעט הפרשות לאחר שינה.
מה הוא הזמן הסביר שאוכל לראות ברור יותר והאם העפעף יפתח מידי אחרי שינה.
אני מודה לכם מראש על התייחסותכם
בכבוד רב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת לאחר ניתוח קטרקט לפני 20יום - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/08/2016ייתכן מאד שמדובר ביובש. במקרה בזה טיפות נגד יובש (דמעות מלאכותיות) עשויות לעזור. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט כתופעת לוואי מכדורי ציפרלקסע23/07/2016
שלום רב,
אני נוטל כדורים בשם ציפרלקס . בעלון התרופה מצויין
כי היא יכולה ליצור גם קטרקט
האם נתקלת במקרים שכאלה כתוצאה מנטילת תרופה זו ?וכמה נכון או מגביר הסיכון לכך בהתחשב שתרופה זו צריכה להלקח כל החיים?
בתודה מראש
.ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט כתופעת לוואי מכדורים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/07/2016לא ידוע לי על הקשר בין התרופה לקטרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח קטרקט והיפרדות רשתיתרנדל13/06/2016
שלום רב ,
רציתי לדעת אם כשיש pvd ....
כמה זמן צריך לעבור, על מנת שזה לא יהווה סכנה ויגרום לנזק ברשתית, קרעים והיפרדות רשתית ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח קטרקט והיפרדות רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/06/2016כל עוד הזגוגית מחוברת לרשתית תתכן משיכה של הרשתית. בהפרדות מלאה של הזגוגית פוחת הסיכון. בכל מקרה יש צורך במעקב. אם יהיה שינוי בסימפטומים יש לפנות לרופא עיניים בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטה אחרי הרפס זוסטר בעור קרפת ובגבה השמאליתרינה11/06/2016
בשבוע האחרון התגלה לי הרפס זוסטר בקרקפת צד שמאל ושלפוחית בגבה של עין שמאל כעת אני מטופלת באמצעות כדורים. אני מתוכננת לעבור ניתוח קטרקטה בעוד חודש בעין שמאל. האם יש מניעה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקטה אחרי הרפס זוסטר בעור קרפת ובגבה השמאלית - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/06/2016נראה לי שעדיף לדחות את הניתוח, אך עליך לשאול ישירות את המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט כשיש גם AMDשיר02/04/2016
האם אפשר לבצע ניתוח קטרקט כשיש גם AMD במצב פעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט כשיש גם AMD - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין03/04/2016שלום אורית,
טכנית ניתן לבצע נתוח קטרקט בנוכחות AMD פעיל.
רצוי ראשית להתמקד בטיפול בAMD, ועם ההתייצבות לשקול נתוח ירוד, בהתאם למצב.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות בעין אחרי ניתוח קטרקטרונית02/03/2016
אמא שלי עשתה ניתוח קטרקט לפני כמעט שלושה חודשים
מאז הניתוח יש לה ריצוד של נקודות שחורות בעיניים לטענת הרופאים מדובר בשאריות של הקרנית הקודמת שלא נוקתה טוב או בג'ל של העין
רציתי לדעת אם ניתן לעשות משהו כי זה מאוד מפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות בעין אחרי ניתוח קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/03/2016התופעה של ראיית נקודות שחורות ("זבובים, חוטים", וכד') נפוצה מאד, ונובעת מעכירויות בג'ל שבתוך העין (הנקרא זגוגית).
מידת ההפרעה פוחתת בהדרגה במרבית המקרים, ואין צורך בטיפול. רבים חיים עם תופעה כזאת ללא כל הפרעה בתפקוד. במקרים קיצוניים אפשר לעשות ניתוח (ויטרקטומיה) לניקוי הזגוגית, אך בניתוח יש גם סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט לבעל עינים קטנותיעקב01/02/2016
בן 69 נתוני בדיקת עיינים:דיקת העינים שלי: ar +8.00 -2.00/157 le +7.75-1.50/178 gonion be open angle +2 pigment
לדברי רופאת העיינים שלי תוך כשנה אזדקק לניתוח קטרקט ובעיינים קטנות הסיכון גבוה יותר.
שאלותי:
1.מה אחוז הסובלים מעיינים קטנות באוכלוסיה המבוגרת? רצוני להסיק מכך ולדעת האם לרופאים בארץ יש נסיון רב בניתוחי קטרקט לעיינים קטנות, והאם יש מרכזים רפואים שמתמחים בניתוחים אלה ויש ברשותם הציוד החדיש ביותר?
2.האם יש מרכזים רפואים בעולם שמתמחים בניתוחים אלה?אין לי בעיה כספית.
3האם ניתוחים אלה דורשים ציוד לייזר מיוחד,או האם יש מכשירי לייזר מיוחדים שמקלים על הניתוח ומשפרים את סיכויי ההצלחה?
4.הבנתי שקוטר העיין הוא פרמטר חשוב למדידית הסיכון להצלחת הניתוח. האם רופא עיניים בביקור שיגרתי מודד את קוטר העין? או יכול לבצע זאת בבדיקה פשוטה? או יש לבקש זאת לא במסגרת בדיקת עיניים שיגרתית?
מצטער על אורך השאלה אבל חשוב לי מאד לדעתמה הסיכון לאבד או לפגוע משמעותית בעיניי שבלעדיהם אין חיים.
אודה מאד מאד על תשובה מפורטת
בתודה מראש
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט לבעל עיינים קטנטת - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/02/2016בכל בדיקה לפני ניתוח נמדד אורך העין.
אין צורך בציוד מיוחד לניתוח.
יש צורך לפנות למנתח בעל מיומנות גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכי קטרקטJoe14/01/2016
ב-22 בנובמבר עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת. הניתוח עבר בהצלחה וכעבור ימים מעטים ראיתי היטב. שבועיים שלושה לאחר הניתוח התחיל טשטוש ראייה. חודש לאחר הניתוח באתי למנתח לביקורת שהיה מרוצה ממהלך ההחלמה. באותם ימים חשבתי שהטשטוש בראייה הוא חלק מההחלמה אולם כמה ימים לאחר מכן הטשטוש כבר מאוד ופניתי למנתח פעם נוספת. הוא אמר לי שהתפתח קטרקט משני רציני וקבע לי מועד קרוב לטיפול יאג לייזר. הטיפול בוצע והביא לשיפור מיידי אך נותרו לי נקודות טשטוש הפוגמות בראייה. ההתפתחות הדאיגה אותי. ובימים האחרונים נבדקתי על ידי רופאים שבדקו את עיני ואמרו לי ואף כתבו שככל שניתן לראות בעין ובמנורת סדק העין במצב תקין לגמרי. הרשתית צמודה המקולה שמורה הקרנית שקופה וכו׳. קיבלתי הפנייה ל- oct. היום נבדקתי על ידי האופטומסטריסטית שעוקבת אחר עיני שנים. היא ראתה תסנין קטן בחלק הקדמי ובררה זאת לאחר שהעבירה צילומים לאופטומטריסטית בבית חולים שבררה בעצמה וחזרה עם תשובה שזה כנראה שרידים של הקטרקט המשני. היא גם העמידה לפני טבלת שורות שנראו לי ישרות ולא מעוותות עם עם שטחי טשטוש. רופא אמר לי כי המנתח עשה פתח ביאג קטן מהמקובל כנראה בגלל הסמיכות למועד הניתוח. מכל מקום שאלתי היא אם ומתי ניתן לעשות טיפול יאג נוסף כדי לשפר את ראייתי? מהן מגבלות הזמן לביצוע חוזר של יאג? בינתיים הדיופטר הדרוש במשקפי גדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכי קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/01/2016ראשית ממליץ לעבור את בדיקת ה-OCT. על פי התופעות שתארת לא בטוח אם גודל הפתח שהיאג יצר הוא הסיבה להן. אם יהיה ממצא ב-OCT תטופל בהתאם. אם הבדיקה תהיה תקינה הייתי ממליץ לשמוע דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם קטרקט ולוטאיןשי22/11/2015
האם אפשר להוסיף תוסף תזונה לוטאין לילד עם קטרקט ובאיזה מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם קטרקט ולוטאין - תגובה
ד``ר אלינה לנדה20/12/2015שלום, לא הוכח שלוטאין משפיע על קטרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט במקום הסרת משקפייםנעה'לה05/11/2015
שלום רב,
בבדיקות שעשיתי לקראת ניתוח לייזר להסרת משקפיים, נאמר לי שיש לי "התחלה של קטרקט", ולכן הומלץ לי באופן חד משמעי לעשות ניתוח קטרקט עם השתלת עדשת מולטיפוקאל.
אני רק בת 39! הקטרקט לא מפריע לי כלל, אין לי בעיית ראייה מקרוב עדיין, והמספר משקפיים שלי הוא -3.50.
האם ההמלצה הזו היא אכן הנכונה רפואית, או שהיא בעיקר שיווקית?
אינני יודעת אם אכן יש בכך צורך...
אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט במקום הסרת משקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/11/2015כשיש קטרקט, גם אם במצב התחלתי, יש להמנע מניתוח לייזר להסרת משקפיים.
ניתוח קטרקט, שבו מרחיקים את העדשה העכורה ומשתילים במקומה עדשה תוך עינית, יכול לפטור אותך מתלות במשקפיים, ואם תושתל עדשה מולטיפוקאלית מדובר גם בראיה לרחוק וגם בראיה לקרוב. אם אינך חשה כל הפרעה בראיה אין כל סיבה לנתח את הקטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט לאחר ניתוח לייזרlili16/09/2015
שלום לרופא
בעין ימין לפני 4 חודשים עברתי ניתוח לייזר לתיקון קרע ברשתית עקב הפרדות זגוגית כשהדימום שנגרם גרם לקרע ברשתית אני עדיין רואה את הזבובים והנקודות השחורות לצערי באותה עין ימין יש לי קטרקט כבר שנתיים שאלותי:
1. כמה זמן עלי להמתין לניתוח קטרקט
2. האם לאחר ניתוח קטרקט אני אראה יותר את הזבובים והנקודות השחורות
3. האם יש טיפול ניתוחי של שאיבת הזגוגית שנפרדה וגורמת לי לאי נוחות
4. האם אפשר לשלב את הטיפול של שאיבת הזגוגית שנפרדה יחד עם ניתוח
הקטרקט ועד כמה הניתוח לשאיבת הזגוגית מסוכן
סליחה על האריכות ותודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט לאחר ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין20/09/2015שלום רב,
1. אין מניעה לעבור נתוח קטרקט. אין צורך להמתין.
2. בנתוח קטרקט מחליפים את העדשה. אין שינוי בהרכב הזגוגית. על כן הזבובים/נקודות שחורות ישארו ללא שינוי. זאת בהנחה שהדימום נספג, ובלי לקחת בחשבון הסתגלות של המח, אשר ״לומד״ להתעלם מנקודות אלו עם הזמן.
3. קיים נתוח של שאיבת הזגוגית, אולם הוא אינו מבוצע להתוויה זו. הסיבה לכך היא שהסיכון גדול ביחס לאי הנוחות הנגרמת מהנקודות השחורות.
4. באופן עקרוני, ניתן לשלב בין נתוח שאיבת זגוגית לנתוח קטרקט.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט יום 8שרי18/08/2015
בת 68, בריאה בד"כ, עברה לפני 8 ימים ניתוח קטרקט והושתלה עדשה לראיה מקרוב. הניתוח עבר ללא סיבוכים, אבל ביום 8 הראיה בעין המנותחת גרועה יותר מאשר לפני הניתוח.
האם הניתוח נכשל, ואם כן מה יכולות להיות הסיבות?
האם יש סיכוי לשיפור משמעותי בראיה בשבועות הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט יום 8 - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/08/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה.
לאור הדברים כפי שתיארת ממליץ להפנות השאלה למנתח, המכיר את המקרה, או לפנות לרופא אחר לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאראה רופא עוד חודש
שרי19/08/2015מהן הסיבות העיקריות לכשלון בניתוח קטרקט בהיעדר סיבוכים לאחר הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאראה רופא עוד חודש - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/08/2015העובדה שבשלב זה הראיה עדיין לא טובה לא מעידה על כשלון הניתוח. תהליך ההחלמה שונה מאדם לאדם. יחד עם זאת, ממליץ לפנות לרופא עיניים (לא לחכות חודש) כדי לוודא שמהלך ההחלמה תקין, ובמידת הצורך לשנות את הטיפול. או ליצור קשר עם המנתח ולהתייעץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט משני בעין שמאלארז01/07/2015
לד"ר שוחט שלום רב .
לפני כמה חודשים אובחן אצלי קטרקט משני בעין שמאל .
אני בחור צעיר ( בן 25) ובתקופת לימודים לשנתיים הקרובות ולכן כמעט ואין לי זמן פנוי..
אם דוחים את הטיפול בקטרקט משני בשנתיים זה יכול לעשות נזק כלשהו לעין או לראיה ואם כן מהו?
האם זה יכול לגרום לעין עצלה?
לאחר הניתוח בשתי העיניים חדות הראיה הייתה 6/6 .
בברכה,
ארז .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט משני בעין שמאל - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/07/2015אין סכנה לעין עצלה מעבר לגיל הילדות. אבל, במקרים מסויימים, העדר ראייה חדה בעין אחת לאורך זמן עלול לגרום לפזילה.
קטרקט משני אינו קטרקט (השם מטעה) ואינו דורש ניתוח. מדובר בעכירות מאחורי העדשה המושתלת. הטיפול הוא באמצעות קרן לייזר. הטיפול נמשך כדקה ואינו כולל פתיחה של גלגל העין. לכן אין גם צורך בכל אמצעי הזהירות הנדרשים לאחר ניתח קטרקט. השיפור בראייה מיידי.
לכן איני רואה כל סיבה לדחות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט בלייזר או בשיטה הרגילה?רוביק30/06/2015
ד.נ.
האם יש בסיס רציני להסתייגות רופאי עיניים בכירים מניתוח קטרקט בלייזר?
לעומת זאת, האם יש הוכחות רציניות ומספיקות ליתרון שיטת הלייזר בניתוח קטרקט לעומת השיטה הרגילה? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
פרופ. אריה נמט01/07/2015אלי שלום,
כעיקרון אין הסתייגות.
השאלה העיקרית האם יש יתרון כלשהו בטכניקה זו. לגבי רוב המנתחים הבכירים אין שום יתרון (ולעיתים עלולים אף להיות יותר סיבוכים) בגישה זו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט היפרדות רשתיתל07/06/2015
שלום,
אמי בת ה 88 אמורה לעבור ניתוח קטרקט.
רציתי בבקשה לשאול:
1) בעבר הייתה לה היפרדות רשתית. האם ניתוח קטרקט עלול להגביר את הסיכון להישנות או לסיבוכים אחרים?
2) האם מחלת סוכרת לא כל כך מאוזנת עלולה להגביר את הסיכון להיפרדות רשתית או לסיבוכים אחרים?
3) בערך כמה זמן לאחר הניתוח נאלצים להשתמש בטיפות נוגדות דלקת, והאם חולים עם מחלות רקע שאינם יכולים לקבל סטרואידים או NSAID בכדורים יכולים להשתמש בטיפות למרות שחלק נספג לזרם הדם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/06/2015אחרי ניתוח קטרקט יש סיכון מעט מוגבר להפרדות רשתית. מצד שני, אם כבר נותחה לתיקון הפרדות יש עכשו הצטלקות ברשתית שעשויה למנוע הפרדות.
אחרי ניתוח יתכן שינוי בתופעות הסכרתיות בעין.
כמות התרופה הנספגת לדם מטיפות העיניים קטנה מאד ובד"כ אין מניעה לשמוש בטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)