יובש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש
    מינה
    22/10/2015

שלום רב,
    אשמח מאוד לעזרה…..אני בת 39, ובבסיס (גיל צעיר) העיניים שלי היו תמיד יבשות מהרגיל, ולכן שמתי עדשות עם מרכיבי לחות חזקים יותר. לפני כחצי שנה, פעם ראשונה כשהייתי עם עדשות בים העיניים לפתע- החלו לצרוב, לא יכולתי להסתכל בשמש. הסרתי במהירות את העדשות, והצריבה נמשכה כך זמן מה, ולאחר מכן נהיה יובש בעיניים, בעיקר בבקרים. רופאת עיניים נתנה לי רלסטט וטיפות סיסטיין. היא מרה שיש לי יובש (אם איני טועה) מתחת לעפעפיים.
    וכעת לשאלותי :)
    1. העיניים במצב טוב יותר בהרבה. אך עדיין יש חוסר נעימות עם העדשות שלי.האם עדשות יומיות מיטיבות (ומומלצות)יותר עם עין יבשה מאשר דו שבועי או משהו אחר? ואיזה סוג? האם שמעת על עדשת מגע סקלרלית? והאם זה מתאים לי?

2. ראיתי המלצות על ניתוח לייזר למישהו עם עיניים יבשות. אך הרופאה שלי אמרה לי כי למי שיש בעייה כמו שלי ל מומלץ הניתוח כי היובש יוקצן לרמת פגיעה קשה באיכות החיים. מהי גישתך?

תודה רבה מראש על הסבלנות!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש

הוספת תגובה

• יובש - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    26/10/2015

לגבי סוגים של עדשות מגע אנא העלי את שאלתך בפורום אופטיקה ומשקפיים.

לגבי ניתוח לייזר ויובש בעיניים - חלק גדול מהפונים לניתוח להסרת משקפיים עושים זאת עקב אי-סבילות לעדשות מגע, ובמקרים רבים הסיבה היא יובש. בבדיקת ההתאמה לניתוח לייזר נבדקת גם דרגת היובש, ובמקרים רבים ניתן לבצע ניתוח אם לא מדובר ביובש ניכר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו